Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Att 17 av 24 reformmiljarder går till jobb och välfärd är ett välkommet trendbrott.

I den budget som nu presenterats och som omsluter reformer för ca 24 miljarder går hela 6 miljarder till fler jobb och 11 miljarder till mer resurser inom välfärden vilket är ett mycket välkommet trendbrott gentemot de budgetar som Alliansen la under sin tid vid makten.

Att satsa på välfärd – Dvs. offentlig sektor såsom vård, skola och omsorg och på att skapa fler jobb är nödvändigt om vi ska nå den svenska samhällsmodellens föresatser om ett mer jämlikt samhälle.

Dessutom ser jag det allra mesta av de 17 miljarderna som satsningar på fler jobb då mycket av det som går till välfärden kommer att användas till personalförtätningar och en utbyggnad av offentlig sektor.

Fler människor i arbete innebär ökade skatteintäkter och därmed ökad konsumtion och i förlängningen ännu större behov av arbetskraft för att mätta den ökande konsumtionen.

Jag har i en rad inlägg sagt att det aldrig går att spara sig ur en kris då besparingen begränsar konsumtionsutrymmet och därmed tillväxten. Därför är jag glad och belåten över att ”min” regeringen väljer att investera snarare än spara sig ur det läge Sverige befinner sig i för närvarande.

Där Alliansen prioriterade skattesänkningar och ökade inkomst- och förmögenhetsklyftor prioriterar den rödgröna regeringen satsningar på fler jobb och ökad välfärd. Det är det som är skillnaden på en Alliansregering och en Socialdemokratisk regering – Vem som prioriteras och om man prioriterar svaga eller starka grupper i samhället.

När vi tittar i historieböckerna är jag övertygad om att den fördubbling av platserna inom Yrksevux som regeringen gör för att bättre matcha kompetensen hos de arbetslösa med den kompetens arbetsmarknaden efterfrågar kommer att betraktas som ett genidrag.

Nyckeln till ett bättre och mer jämlikt Sverige ligger i att sätta fler människor i arbete och i att se till att vinsterna av allas arbete fördelas mer rättvist. Därför är satsningen på Yrkesvux för att få fler i arbete helt rätt.

Det är statens ansvar att se till att landets företag har tillräckligt med kompetent arbetskraft att anställa för att klara sin verksamhet vilket innebär att det är företagens uppgift att se till att betala tillräckligt mycket skatt för att staten ska kunna fullgöra sitt ansvar att utbilda.

Det är därför jag slåss så hårt för att stoppa alla skatteplanering så att företagen till skillnad mot idag inte har något annat val än att betala sin skatt.

Att ”smita” från skatten men fortsatt kräva att motparten ska föres en med välutbildad arbetskraft kan liknas med att kräva att ett företag ska fortsätta att leverera varor i all evighet trots att man inte betalar sina fakturor.

Därför hoppas jag att även Svenskt Näringslivs polett ramlar ner och att Svenskt Näringsliv och dess ekonomer förstår att det aldrig kan anses fel att betala skatt och att investera i arbete och välfärd oavsett av hur konjunkturläget ser ut.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

54 kommentarer

  1. Olle

    Du välkomnar ökad konsumtion, bör vi inte sänka vår konsumtion ?
    Det är detta som kommer att bli det stora problemet i framtiden, sänka konsumtionen och ändå bevara välfärden. Vi kan inte fortsätta denna slit och slängmentaliteten.
    Sen förstår jag inte logiken i nya budgeten, ge jordbruksverket en massa miljoner i ökat anslag ?
    Det finns ju bara en spillra kvar av svenskt jordbruk ,de borde väl fått sänkt anslag??
    Inget i nya budgeten till svenskt jordbruk och ingen långsiktlig plan för hur vi bönder ska överleva för att producera framtidens livsmedel. Jo ekologiskt fick några miljoner och detta var ju bra (själv ekologisk bonde) men det är viktigare för miljön att livsmedlen produceras nära konsumenten än att det är ekologiskt. Störst vinst för miljön. Fattar inte att regeringen fattar hur illa ute vi är vid en ev avspärrning vid våra gränser, och vilken potential svenskt jordbruk har för att skapa 10 tusentals jobb. Vad går den dolda agendan att rasera svenskt jordbruk ut på? Hoppas det bara är att politikerna inte fattar vad jordbruk är och att de tror att maten alltid finns i butiken, och att en dold agenda existerar . Samtliga miljöföreningar tillsammans med Djurens rätt och MP gör i alla fall allt för att slå ut svenskt jordbruk fullständigt med lögner om kornas fisar osv. Detta inlägg har väl inte så mycket med ditt blogginlägg att göra men vi bönder klarar inte mycket mer snart. All importerad mat från länder som inte har samma regler som oss knäcker oss snart.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om vi ställer om från dagens linjära ekonomi till cirkulär ekonomi kan vi öka konsumtionen och ändå lindra konsumtionens inverkan på miljön vilket jag skrivit om många gånger.

      Jag håller helt med dig om att vi ska satsa mer på närproducerat än på ekologiskt om det är miljön vi ska värna och därför hopas jag att jordbruksverket gör just det.

      I min värld ska vi satsa på det svenska jordbruket snarare än avveckla det.

  2. Micke

    Att inte röra det minsta i bostadspolitiken (ränte- och ROT-avdrag) är som du säger ett enkelt sätt att behålla ett skattefinansierat konsumptionsutrymme för dessa idag av politiker gynnade grupper.

    Självklart man kan fortsätta konsumera genom att låna upp på sin villa eller bostadsrätt, ofta också lyx konsumption. Skattebetalarna finansierar denna konsumption till stor del.

    Så länge ni sossar har skygglappar på i bostadspolitiken kommer Sverige aldrig bli ett land som håller ihop för hur kan att land förväntas hålla ihop när politiker fortsätter söndra i de ekonomisk viktigaste jämställdhetsfrågorna?

    Budgeten var väldigt feg och man får känslan att behålla de medel- och hög inkomstagare som röstar på socialdemokraterna är viktigare än en rättvis bostadspolitik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har själv skrivit en lång rad inlägg om en förändrad bostadspolitik och jag håller med räntesubventionerna ska bort samtidigt som fastighetsskatten återinförs för vissa grupper.

      Den budget vi lagt är allt annat än feg även om den kunnat innehålla mer – I vart fall om man jämför den med de budgetar Alliansen lade under sina år vid regeringsmakten.

      • Jonas E

        Just borttagandet av fastighetsskatten blev för mig personligen ganska dyrt, då Skatten var betydligt billigare än vad dagens fastighetsavgift är – inte riktigt som utlovat av Alliansen där !.
        Bostadspolitiken är ju ett slags moment 22 – om man skulle bygga bort hela bostadsbristen för snabbt, så brister bostadsbubblan, eller så bygger man i den låga fart som skett och bostadsbubblan blir bara större, och när det väl brister blir det bara värre och värre ju senare det sker (och det gör den förr eller senare) – så vad gör man ?.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Enligt mitt sätt att tänka så ska bostadsbristen byggas bort – I det ideala läget så är tillgången på bostäder aningen högre än efterfrågan då det är detta som håller bostadspriser och hyror nere.

          Sedan får vi aldrig glömma att en bostad ska vara just en bostad – Dvs. ett ställe att bo i snarare än ett spekulationsobjekt.

  3. Alexander

    I princip är alla dessa pengar relaterade till invandringen, kommunernas ekonomi kommer att knäckas pga den. Flera har redan uttryckt att det inte blir mer fler anställda utan bara att de kommer att kunna behålla befintlig personal.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Långt ifrån fullt ut – reformerna är till för alla – speciellt arbetslösa även om det extra tillskotten till kommunerna är till för att täcka deras ökade temporära kostnader för förra årets stora invandring.

  4. Alexander

    ”vem som prioriteras”

    Japp, det är de illegala som har rätt till en subvention av tandvård som svenskar bara kan drömma om. En bekant till mig fick gladeligen betala över 3000 kr när en illegal fick samma behandling för 50 kr. Är det sådan solidaritet du menar? Är Socialdemokraterna nöjda med detta? Givetvis är ni det, för annars går dårarna i Miljöpartiet i spin.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte den sortens solidaritet jag pratar om utan om det faktum att tandvården för pensionärer ska bli billigare.

  5. Alexander

    Anders

    Två enkla frågor:

    1. Vad tycker du om att DITT parti ger fördelar till människor som inte har rätt att vara i landet? Samtidigt får arbetslösa, sjukskrivna och lågavlönade betala….

    2. Det är kommunerna som påpekar att stora delar av tillskottet kommer att gå till invandringsrelaterade kostnader. Ljuger de?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ser inte att mitt parti ger fördelar till människor som inte har rätt att vara i landet – Vill du påstå så vill jag att du preciserar dig mer.

      Kommunerna ljuger inte stora delar av de 10 extra miljarderna är som jag skrev till för att klara av de tillfälliga kostnader som förra årets stora invandring skapade. Dock är dessa problem av tillfällig karaktär och kommer att vara övergående.

  6. Alexander

    Gängbråk i Västerås, upplopp i Göteborg och misstänkt hedersmord i Helsingborg. Stort tack till er politiker som skapade detta vansinne!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte politiken som skapat detta även om politiken är medskyldig. Anledningen till att det ser ut som det gör är icke fungerande integrationspolitik.

  7. Alexander

    Det är väldigt enkelt. Illegala invandrare får subventioner som svenska skattebetalare inte får ta del av. Vad tycker du om det? Ditt parti sitter i regeringen och har ansvaret. Jag menar alltså akut tandvård för 50 kr som jag skrev längre upp….

    ”Det är inte politiken som är skyldig ”.

    Nehej, så integrationspolitiken har inget med politik att göra? Herregud….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den dåliga integrationspolitiken har både med politik och folkopinion att göra och så vitt jag vet har vi plockat bort alla bidrag för de som fått avslag på sin asylansökan och i min värld blir man inte illegal innan avslag meddelats.

      • Alexander

        Då är du dåligt påläst. Du vet alltså inte om det jag beskriver i exemplet? Vad har folkopinionen med integration att göra?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag anser mig vara rätt väl påläst och det var därför jag bad dig presentera ett konkret exempel Alexander.

          Folkopinionen är viktig därför att vi ska undvika att genomföra politiska förslag som saknar folkligt stöd så långt det är möjligt.

  8. Alexander

    Anders

    Det konkreta exemplet är att asylsökande/illegala betalar 50 kr för akut tandvård medan skattebetalande svenskar får stå för hela kostnaden. Nu har jag skrivit det tre gånger….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att de som är asylsökande och inkomstlösa och ännu inte fått sitt ärende beslutat omfattas av tandvård tycker jag är helt ok på precis samma sätt som de som lever på socialbidrag helt eller delvis får sina kostnader för tandvård betald av samhället.

      Vad gäller de som fått avslag och kan betraktas som illegala ska detta inte vara möjligt med dagens regelverk vilket är helt rätt. De som gömmer sig ska inte ha något ekonomiskt stöd överhuvudtaget vilket är det regelverk som nu är i kraft.

      Därutöver jobbar jag för att tandvården ska omfattas och sammanräknas med det högkostnadsskydd som gäller för övrig sjukvård.

  9. Alexander

    ”Papperslösa” har rätt till akut tandvård för 50 kr medan svenska skattebetalare får stå för hela kostnaden. Det var exakt det som hände min kompis. Detta kan även landstingsrådet, din partikollega, intyga.

    Sedan är det naturligtvis en milsvid skillnad på folk som under flera år betalat skatt och på de asylsökande som inte bidragit med en krona. Ändå tycker du att de ska behandlas på samma sätt. Åk ut till era väljare och säg det till dem. Sedan undrar ni varför missnöjet sprider sig. En ärlig fråga och ursäkta om jag är oförskämd, men är ni befriade från sunt förnuft?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Låt mig då säga att det är stor skillnad på en papperslös och en som fått avslag på sin asylansökan vilket är den grupp jag pratar om.

      Även en papperslös som sökt asyl omfattas av det regelverk som omfattar alla andra asylsökanden fram tills dess asylärendet är avgjort.

      Att denne får gratis tandvård om denne saknar inkomst är inget underligt då samma sak gäller för en som lever på socialbidrag.

  10. Alexander

    ”Att denne får gratis tandvård är inget underligt”

    Fråga ”gemene man” vad de tycker om det…. Så släng papperen så får du akut tandvård, men fattigpensionärer ska betala. Ursäkta att jag svär, men fy fan vilket förakt ni visar de svenskar som byggt upp Sverige. Varför inte ge bort hela landet?

    Om jag slänger bort min legitimation, anser du då att jag ska få tandvård för 50 kr? Ja eller nej? Jag kan ju lätt gå in till en tandläkare och påstå att jag inte kan identifiera mig. I all din solidaritet bör du tycka att jag ska slippa betala,,,,

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alla flyktingar utan inkomst som söker asyl och har sitt ärende under pågående behandling får gratis tandvård – Det är inget underligt i det. Frågar du människor i Umeå så kommer en överväldigande majoritet att tycka precis som jag.

      Om du är beroende av socialbidrag får även du gratis tandvård oavsett av om du slängt ditt ID kort eller inte. Har vi inkomst betalar man själv- saknas inkomst betalar det allmänna vilket innebär att du får en rekvisition därifrån att ge till din tandläkare.

    • TP

      Hej Alexander. Att politiker i Sverige bryr sig mer om flyktingar och invandrare än svenskar är ingen nyhet. Att många svenskar, både de som arbetar och pensionärer inte har råd att gå till tandläkaren är inget som bekymrar våra politiker. Nu oroar sig 7- klövern över att en rysk SD-kanslist kan var ett säkerhetsrisk, när dom själva är landsförädare hela bunten.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Att svenska politiker skulle bry sig mer om invandrare än om svenskar är en kraftig överdrift och inte med sanningen överensstämmande. Precis som jag skrivit är det ingen skillnad på gratis tandvård om man är invandrare eller inkomstlös svensk som uppbär socialbidrag. Bägge har gratis tandvård.

        • TP

          Problemet är fortfarande fattigpensionärer och lågavlönade som inte har rätt till socialbidrag för att gå till tandläkaren.Det är den grupp som diskussionen gäller. Och ditt påstående att majoriteten av befolkningen i Umeå tycker det är rätt att asylsökande har fri tandvård, är lika osannolikt som att socialdemoktaterna skulle få 40% av rösterna i valet 2018.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vad jag sa är att en majoritet i Umeå inte tycker att det är fel att en människa utan inkomst får hjälp med tandvård – Det är dessa grupper du ska ställa mot varandra och gör du det är det ingen skillnad på en svensk och en invandrare.

  11. Alexander

    ”Det är inget underligt i det”

    Jo, det är det. Att folk som inte betalat en krona till det allmänna får gratis behandlingar, medan pensionärer som slitit ett helt liv glatt får betala, det är mycket underligt. Du påstår att din syn på saken har en majoritet av folket bakom sig, jag hävdar motsatsen. Har du sagt detta ansikte mot ansikte till dina väljare? Hälsa på någon som måste ta tandläkarräkningen på avbetalning och förklara att ”du har en inkomst” så det är bara att betala. Förslå gärna att han/hon tar ett extrapass på äldreboendet eller var nu personen arbetar, det är nog populärt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte jag som bestämt att tandläkaren ska kosta pengar och min kamp politiskt handlar om att göra tandvården mer eller mindre gratis i likhet med alla annan sjukvård, Det är den kampen och den inställningen jag pratar till väljarna om.

      Att inkomstlösa människor får hjälp är inte underligt och jag ser ingen diskriminering i det.

  12. Alexander

    Anders

    Jag försöker en gång till….. Den bekanta jag pratar om jobbar som barnskötare och tjänar lite mer än 20 000 kr/mån. Det ska räcka till bostad, mat, bil, barnomsorg, mm. När då hon måste betala 3000 kr för ett akut besök hos tandläkaren gör det stora hål i ekonomin, och nu har hon en avbetalningsplan. Kan du förstå hennes uppgivenhet när en människa som inte har rätt att vara här bara behöver betala 50 kr? Eller om det gäller en människa som sökt asyl? Hon måste däremot dra in på många saker för att ha råd att ha tänderna kvar i munnen.

    ”Att inkomstlösa människor får hjälp är inte underligt”

    Vad bra, då kan vi ju bjuda hit hela världen så att de får sina tänder lagade. För det är SOLIDARITET, men Britta 74 år eller Jessica 23 år kan gott låna pengar.

    Jag är uppriktigt sagt fötvivlad/förbannad på det samhälle ni politiker skapat. Tillsammans med journalister har ni sett till att det kastas stenar på räddningstjänsten, kvinnor bränns levande eller kastas ut från balkonger, skolor förvandlas till krigszoner mm. Allt detta för att ni ska visa er godhjärtade och att man ALDRIG kan ha samma åsikt som SD. Det är nästan, bara nästan, jag önskar att någon ansvarig politiker råkar ut för den skit som många dagligen får ta del av pga era utopier om den förträffliga invandringen från arabvärlden och Afrika.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med har även en papperslös rätt att vara här om denne har ett pågående asylärende som inte är avslutat.

      Och det är precis därför att tandvården påverkar de med låga inkomster hårt som jag kämpar för fri tandvård för alla.

  13. Alexander

    Anders

    Varför kan du inte svara på det jag frågar om? Min bekanta får INGEN ekonomisk hjälp utan får ta räkningen på avbetalning. Kan du förstå om hon tappat lusten att gå upp 5.45 varje morgon och betala höga skatter?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så kan det visst vara att hon tappar lusten – Det är därför jag slåss för fri tandvård för alla därför att detta är en rättvisefråga som aldrig får bli en plånboksfråga.

      Din bekanta hade fått betala med eller utan invandring då den fria tandvården varit borta sedan länge.

  14. Alexander

    Anders kämpar för fri tandvård för alla. Hedervärt,men anledningen till att det inte införts är ju att pengarna inte räcker till allt. Då måste man prioritera, och det gör sjuklövern genom att låta illegal och asylsökande slippa betala. På ren svenska, de sätter dessa grupper före lågavlönade, sjuka mfl.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bara därför att man är papperslös så är man inte illegal givet att man fått sin asylansökan registrerad.

      Sedan ställer vi inte dessa saker mot varandra och prioriterar. Den fria tandvården var borta långt innan flyktingmottagningen nådde dagens nivåer.

  15. Alve

    Anders ser du inte att ditt resonemang haltar igenom hela tråden? Bara för att du inte vill erkänna att politiker har totalt misslyckatsts de sista 20 åren! Det enda de gjort är att fånga billiga röst poäng och tagit kortsitsiga beslut. Det Alexander är väldigt relevant eller är du ovetande hur det är för vanligt folk i Sverige? Socialbidrag är inget som alla kan få om du har fel hudfärg. Detta vet du och jag efter privata diskussioner. Men här som offentlig person förnekar du det! Måste erkänna att du sjunker i mina ögon.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst är det svårt att få socialbidrag om man t.ex äger ett hus eller en bil – Detta är dock regelverket så som det ser ut. Fick jag bestämma så skulle man få socialbidrag även om man har hus och/eller bil. Det som ska styra rätten till socialbidrag är om man är arbetslös och utan andra ersättningar och inget annat.

      Min jämförelse haltar inte alls. Om man är inkomstlös och saknar tillgångar är tandvården gratis oavsett av om man är svensk eller invandrare – Att påstå något annat är inte sanningsenligt.

  16. Alexander

    ”Sedan ställer vi inte dessa saker mot varandra och prioriterar”

    En enkel fråga, har kostnaderna för invandringen/migrationen gjort att andra saker fått stå tillbaka? Eller ger den socialdemokratiska regeringen ALLT till ALLA? I så fall borde ni skjutit till 80 miljarder kr till kommunerna och inte bara 10 miljarder kr….

    Sedan verkar det som att du inte har några problem med de papperslösas asylansökningar. Anser du att de ska kunna stanna i Sverige när vi inte har en aning om vilka de är? Om du gör det borde du vara för att folk får gå på flygplan utan att identifiera sig….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig påstått att invandringen som skedde förra året inte kostade pengar – Det är därför vi skjuter till extra pengar i denna budget och precis som Magdalena sagt så kommer fjolårets stora mängd flyktingar att kosta oss de närmaste 3 åren i vart fall.

      Men vi ska använda oss av riktiga argument om vi ska debattera. Tandvården kostade pengar även för svaga grupper och lågavlönade långt före det att invandringen nådde dagens nivåer. Det är därför jag säger att det inte beror på invandringen att svaga får betala dyrt för tandvård – Att de får göra så beror på dåliga politiska beslut historiskt.

  17. Alexander

    Med andra ord får andra områden stå tillbaka pga vår invandringspolitik, bra att du erkänner det. Sedan svarar du inte på om du tycker att de som inte kan identifiera sig ska få flyga. Om du inte tycker det är ditt ställningstagande angående papperslösa mycket märkligt…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig sagt att det får stå tillbaka. I partistyrelsen har man för närvarande aldrig luftat frågan om gratis tandvård – Däremot finns och växer sig denna tanke starkare och starkare utanför partistyrelsen.

      De som är papperslösa kan inte flyga som det är idag – Dessa har kommit på andra sätt än via flyg.

  18. Alexander

    ´”Jag har aldrig sagt att det får stå tillbaka”

    Så de ökade kostnaderna för invandringen påverkar inga andra områden? Gäller samma sak om vi skulle höja a-kassan till 95%?

    Du svarar fortfarande inte på om DU tycker att papperslösa ska få flyga….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De ökade kostnaderna för fjolårets stora invandring påverkar allt i samhället men vi håller inte tillbaka det ena eller det andra på grund av den utan snarare så är det så att vi kompromissar med att ha en budget i balans mm.

      Papperslösa flyger inte till Sverige som det är i dag annat än om de är kvotflyktingar som anvisats till Sverige så svaret på frågan är nej – saknar man resedokument ska man inte flyga vilket är precis vad alla internationella lagar förespråkar.

  19. Alexander

    ”De ökade kostnaderna för invandrinegn påverkar allt i samhället”

    Se där.

    ”men vi håller inte tillbaka det ena eller andra på grund av den”

    Den påverkar allt men ändå inte er budget. Ni plockar pengar på buskarna, att vara socialdemokrat är fantastiskt!

    ”saknar man resedokument ska man inte flyga”

    Fast saknar man id-handlingar ska man få billigare vård är skattebetalande svenskar. Dessotom kanske också stanna i landet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När ma registrerar sitt asylärende får man en legitimation av Migrationsverket och det sätt på vilket Sverige behandlar asylärenden och avgör vem som får söka asyl och vem som nekas styrs av internationella regler och konventioner som vi följer det är därför din jämförelse av dessa 2 saker inte är relevant Alexander.

      Som jag sa har vi bestämt oss för att investera oss ur den situation vi befinner oss i så det handlar inte om att plocka pengar från någon buske utan snarare om att spendera mer av de pengar vi redan har.

  20. Alexander

    Eftersom att ni har pengar tycker jag att ni inför gratis tandvård för alla, höjer a-kassan, skjuter till ännu mer pengar till kommunerna mm. Varför är det bara invandring och migration som ska få i princip löpande räkning?

    ”Vi kompromissar med att ha en budget i balans”

    I min värld är det INTE att ha pengar…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi har påbörjat förändringar till det bättre på en rad områden och a-kassa och tandvård finns med på den listan. Sedan får vi aldrig glömma att SD var med och fällde förslaget vi socialdemokrater lade om bättre a-kassa.

      Rom byggdes inte på en dag och alla reformer kan inte genomföras samtidigt. Det är därför vi måste koncentrera oss på att lösa problemen och utmaningarna en efter en utifrån en bedömning om vilken utmaning som är störts och därför bör komma först i prioriteringsordningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.