Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Om SD inte agerar mot Kent Ekeroth tar jag det som ett bevis på att det finns en dold agenda.

Även om man ska ta mycket av det man läser i pressen med en nypa salt så ligger det säkert rätt mycket i Aftonbladets påstående om att SD.s ledning inte vågar kasta ut Kent Ekeroth ur partiet därför att han sitter på allt för mycket känslig information om hur man använt sociala medier och internet för att skapa en helt annan bild av SD än den som är sann och verklig.

Min tro är at nämnda Ekeroth sitter på stora delar av den information som bevisar att det faktiskt är som jag påstått i en serie tidigare inlägg – Nämligen att SD med hjälp av en inre krets och ”nättroll” spridit en massa lögner på sociala medier för att få dessa att framstå som sanningar som har brett stöd bland svenska folket.

Jag tror dessutom att han sitter på information om hur man burit sig åt för att få stödet för SD att se högre ut än det i själva verket är därför att man manipulerat opinionsundersökningar på Yougov och andra närbesläktade opinionsinstitut.

Slutligen tror jag att han har massor av information som rör hur en och samma person både skriver positiva inlägg om SD på bloggar och olika webbforum för att sedan under annan pseudonym hålla med och trycka på gilla knappen för det som skrivits.

Det sistnämnda har jag sett ett otal gånger vad gäller kommentarer på min egen blogg – Kommentarer där en kommentatör skriver under ett namn för att sedan skriva en ny kommentar under annat namn som håller med den förste kommentatören i sin kritik mot det jag skrivit.

Att detta förekommer flitigt bland kommentatörerna syns klart och tydligt när jag granskar de IP-adresser som används.

Just det faktum att en person använder sig av flera pseudonymer och gillar och håller med om det man själv skrivit verkar vara en väldigt utbredd strategi hos SD. En strategi vars hela syfte är att få det att framstå som at det är oerhört många fler som delar en positiv syn på SD:s politik än vad det i själva verket är.

När det gäller konsten att manipulera internet och sociala medier har SD gjort sin läxa väl så därför är jag inte förvånad över att SD och dess anhängare kraftigt kritiserar traditionella medier där sådan manipulation är betydligt svårare att genomföra därför att de står under regelverk som gör detta svårt att genomföra.

Det ska därför bli intressant att se hur SD:s partiledning behandlar fallet Kent Ekeroth efter det senaste men sannolikt inte sista klavertrampet.

Alla försök att försvara Ekeroth eller låta honom fortsätta som tidigare i riksdagen tar jag som ett mandat på att det finns korn av sanning i det Aftonbladet skriver. Hade Ekeroth varit medlem i något av de övriga partierna hade han varit utkastad för länge sedan.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

103 kommentarer

 1. Alexander

  ”Hon är aldrig dömd för något sådant”

  Fast hon har erkänt att hon gjort det. Dessutom är inte Kent dömd för något…

  ”Kom inte dragandes med saker som hänt historiskt”

  Det gör ju du när du påpekar Åkessons förflutna. Du verkar faktiskt vara så som de politiker jag pratade med beskrev dig. Arrogant, besserwisser och hycklare.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Kent är inte dömd men väl under utredning i form av en förundersökning. Att du vill kalla mig det du kallar mig i slutet har jag inga problem med – Det är så det brukar se ut när man har slut på hållbara argument Alexander.

   Och som jag sa förra gången du tog upp detta – jag är glad att människor har en åsikt om mig och då oavsett av om de tycker jag är bra eller dålig därför att detta är ett bevis på att jag gör avtryck i den politiska debatten.

   Arrogant har jag dock aldrig råkat ut för att någon kallar mig – Däremot motsatsen därför att jag debatterar med alla och tar mig tid för alla.

 2. Nils Lindberg

  ”Sedan är kommunism rumsren jämfört med nazism så din jämförelse haltar – Kommunismen har inte ägnat sig åt folkmord.” Du är mycket ensam om dina definitioner av ”rumsren” och ”folkmord”! Stalin genomförde också etniska utrensningar, bland annat mot tjetjener. Räknat i antal döda ”leder” kommunismen skyhögt över nazismen. Enligt en försiktig beräkning har kommunismen orsakat minst 63 miljoner människors död, medan nazismens offer brukar beräknas till en tiondel av den summan…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jämförelsen haltar – Dessutom är Socialdemokratisk socialism inte densamma som kommunism vilket jag skrev i svaret.

 3. Jonny Disenfeldt

  Anders Forss skriver
  ”Sedan är kommunism rumsren jämfört med nazism så din jämförelse haltar – Kommunismen har inte ägnat sig åt folkmord.”

  Jag svarade då :
  Vilken planet kommer du ifrån ??? Du försvarar kommunismen ?
  Har du hört talas om vad som hände under t.ex Stalin, Mao och Pol Pot ?
  Nu sjönk du till absoluta botten Anders.

  Forss svarar då med ”Jag försvarar inte kommunismen Jonny allt jag sa är att Socialism inte är kommunism.”

  Jo, det var exakt det du gjorde Anders Forss, du säger att kommunismen är rumsren och inte har ägnat sig åt folkmord. Svart på vitt

  • andersforss (inläggsförfattare)

   På inget sätt Jonny. Till att börja med besvarade jag en fråga som egentligen inte hör till grundinlägget – Sedan var nazismen ett angrepp på en specifik folkgrupp och i egentlig mening etnisk rensning vilket är något helt annat än vad kommunister ägnat sig åt.

   • Jonas E

    Jag tror att några här blandar ihop Svensk kommunism med Stalinismen….. och sen rör ihop allt detta med Socialismen utan att komma ihåg den stora skillnaden – socialismen är demokratisk !.

 4. Jonny Disenfeldt

  Jo till 100%.
  Du skrev ””Sedan är kommunism rumsren jämfört med nazism så din jämförelse haltar – Kommunismen har inte ägnat sig åt folkmord.””

  ! RUMSREN !

  Vedervärdigt Anders men som socialist och därmed havandes samma samhällsmodell som mål som kommunister förstår jag att du tvingas försvara dessa vidrigheter. Det Pol Pot gjorde var folkmord på dödens fält, det Stalin och Moi gjorde resulterade även det i folkmord. Nazisterna försökte för övrigt utrota fler folkgrupper än judar, (t.ex romer) nte heller där har du rätt i din allmänbildning. Det som t.ex religiösa fundamentalister (militanta islamister) ägnar sig åt är även det folkmord.

  Nu vet vi var din ideologiska kompass står, du är en sann socialist som ser Stalin, Mao, Pol Pot med flera som rumsrena ledare.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jonny du vill gärna blanda ihop kommunism så som den praktiseras i Sverige och socialism med Stalinism och det är himmelsvid skillnad mellan dessa.

   Demokratisk socialism vilket är vad vi Socialdemokrater praktiserar strävar efter ett jämlikare samhälle med mindre inkomst- och förmögenhetsskillnader och ett samhällsbygge där inkomsterna av allas arbete fördelas mer rätt vist än idag – Att detta fungerar alldeles utmärkt har vi bevisat när vi byggde välfärdslandet Sverige.

   Sedan ska du inte blanda ihop med socialism med Stalinism då dessa är helt väsenskilda.

   • Jonny Disenfeldt

    Är du helt okunnig ? Några exempel :
    V (tidigare VPK) hade ett utbrett samarbete med Sovjetunionen innan det föll. Speciellt DDR var en gullegris för VPK.

    Förre partiledaren Lars Ohly grät när muren föll.

    Förre talmannen och socialdemokraten Birgitta Dahl försvarade Pol Pot’s regim rätt länge ..

    Socialdemokratiska partiet ingår i socialistinternationalen där man bland annat kunde hitta Khaddafi’s blodiga regimrepresentanter tidigare…

    Kommunism har inte praktiserats i Sverige som tur är, var har du fått det ifrån ? Vi har och har haft kommunister som driver sina kommunistiska teorier men det är något helt annat.
    ”Demokratisk socialism” är en omöjlighet, det har alltid lett till motsatsen till demokrati. DDR var det land som nådde längst på den socialistiska vägen följt av Kuba. Det är där du har dina modeller för din politik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Den politik både V och VPK praktiserat i Sverige är inte densamma som den i Sovjet eller DDR Jonny. Att partier samarbetar över nationsgränser är inget ovanligt och detta sker även idag – T.ex. där M har nära band med Republikanska partiet i USA.

     Demokratisk socialism är ingen omöjlighet den har vi Socialdemokrater drivit sedan urminnes dagar med framgång.

 5. Alexander

  ”Inget som ger oss rätten att ta till fysiskt våld”

  Vad bra. Då kan man ”skoja” och säga diverse invektiv till t ex svarta, judar osv. Anders Forss kommer då springande till försvar om man blir påhoppad. Eller så gäller det bara om det är rätt offer/grupp det handlar om…

  ”hängas ut på samma sätt som Kent”

  Vänsterpartisten Daniel Sestrajcic är dömd för ohörsamhet mot polisen. Han sitter kvar och har partiets stöd, och jagser då ingen media som ”rasar” över det. Inte heller du….

  Du kan ju gärna förklara hur sin syn är på kommunism. Det verkar som att du inte har några större problem med den….

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om man vräker ut sig saker som bryter mot svensk lag kan man bli straffad för det så prova på så får domstolen avgöra om det var rätt eller fel.

   Sedan ska jag inte uttala mig om den vänsterpartist du refererar till då jag inte vet något om vederbörande även om det är stor skillnad på fysiskt våld och att inte lyssna på polisen sett ur ett rättsligt perspektiv.

   Men åter igen Alexander – Att försvara fysiskt våld med att någon annan från ett annat parti gjort något annat fungerar inte och rättfärdigar inte användandet av fysiskt våld.

 6. Alexander

  ”Om man vräker ur sig saker som bryter mot svensk lag kan man bli straffad”

  Oväsentligt. Fysiskt våld är alltid fel och jag antar att du tar mitt parti om en invandrare spöar mig för att jag gapat svartskalle åt honom. Ja eller nej? Ett konkret svar verkar omäjligt….

  ”ska jag inte uttala mig när jag inte vet något”

  Fast det hindrar dig inte från att hela tiden spekulera kring SD. De manipulerar undersökningar, har en arme´av nättroll och Kent Ekeroth har misshandlat en person.

  När det gäller vänsterpartisten kan man ju tycka att media borde göra en stor sak av att en riksdagsledamot vägrar lyda polisen. Sitter man i Sveriges högsta församling borde det vara en självklarhet,eller hur? Tidningarna är knäpptysta och även alla som gapar så fort någon inom SD berättat en rolig historia om svarta. Ser du verkligen inte hyckleriet?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om du skriker åt en invandrare på det sätt du säger och denne sedan tar till fysiskt våld har ni bägge begått ett lagbrott som är straffbart så i det läget borde bägge straffas även om straffet för fysiskt våld ska ha högre straffvärde än dina glåpord.

 7. Alexander

  Jenny Bengtsson som är Stockholmsordförande för hotell- och restaurangfacket hyllar Fidel Castro. Hon är dessutom politiskt aktiv i Vänsterpartiet som inte kommenterat hennes utspel. Med din logik sörjer Vänsterpartiet Castro och hyllar kommunismen. De samarbetar ni med….

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns många människor som hyllar Castro för delar av det han gjort men kritiserar honom för andra delar och även fackliga medlemmar och styrelsepersoner måste få ha en åsikt.

 8. Alexander

  ”T ex när Åkesson sjöng sånger på Finlandsfärjan”

  Vad sjöng han då? Anser du att det är okej? Jag har varit på en fest med flera ganska högt uppsatta socialdemokrater, och skämten om kvinnor och muslimer var många och skratten ännu fler. De är kvar i partiet och skriver ständigt insändare om feminism och mångkultur. Det är ett bevis på hyckleriet, kvinnoföraktet och rasismen inom ditt parti.

     • Jonny Disenfeldt

      Ser inget sådant samband i historien, ser hur Birgitta Dahl (s) f.d talman hyllade Pol Pot vilket väl är ett betydligt mer besläktat fenomen (att jämföra med att hylla Hitler). Ser hyllningar till Mao, ser hyllningar till andra diktaturer i socialistinternationalen, alla dessa är därmed att betrakta som Hitler frälsta antar jag.

      Kopplingen till att sjunga det du anger är knappast en hyllning till Hitler. Omoget ? Kanske men inte innebär det en hyllning till Hitler, eller någan annan vidrig diktator.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Vitmakt sånger sitter på olika sätt ihop med hyllningar till nazismen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.