Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Europas nationalister och Trump ogillar pressfrihet.

Redan innan Trump tillträtt som president har han klart och tydligt visat att han inte respekterar pressfrihet och kritisk granskning – Detta genom att vägra besvara frågor från media och/eller journalister som han upplever är kritiska till honom.

Samma sak gäller Europas nationalistiska partier även om dessa gått ännu längre än Trump vad gäller att åsidosätta pressfriheten.

I dag går det att läsa hur några Europas nationalistiska partier träffats i Koblenz i Tyskland för att förbereda sig, piska upp den nationalistiska stämningen och ingjuta mod i varandra inför de val som är på gång i bland annat Frankrike, Nederländerna och Tyskland.

Det som är allvarligt med den konferens som hölls är att man portat vissa journalister och medier från att delta och rapportera från tillställningen vilket är mycket problematiskt då det bryter mot den pressfrihet som finns i demokratiska länder.

I en demokrati ska politik alltid vara öppet för insyn i alla lägen.

Att SD i Sverige har samma inställning vet vi sedan tidigare då SD öppet sagt att de kommer att rensa i medievärlden om och när de kommer till makten och bara tillåta de media som de anser gynna deras intresse och stödja den politiska linje de står för.

Att öppet åsidosätta pressfriheten på det sätt som nu görs borde sända mycket starka varningssignaler till alla människor då pressfrihet och öppenhet tillhör demokratins kärna.

På sätt och vis kanske det är förståeligt att dessa partier gör på detta sätt därför att de sista de vill är att journalister ska börja på att skriva och avslöja hur och på vilket sätt dessa partier under lång tid manipulerat sociala medier och internet för att få lögner och halvsanningar att framstå som sanningar som ger dem existensberättigande som politiska partier.

Ett brett medialt avslöjande av det jag bevisat på min blogg i samband med att jag kunnat påvisa delar av hur SD:s manipulation av sociala medier går till skulle detta vara förödande för partierna i fråga då sådana avslöjanden sannolikt skulle vara förödande för deras trovärdighet.

Skulle det som kommit fram av det lilla experimentet på min blogg bevisas i stor skala skulle detta sannolikt vara oerhört negativt för dessa nationalistiska partier som gör allt för att piska upp en stämning av missnöje och hat mot det etablerade politiska etablissemanget.

Tänk om journalisterna på bred front i fall efter fall genom undersökande journalistik belägger det som mitt experiment bevisade – Det experiment som visade att samma person som skriver en negativ kommentar på min blogg sedan själv skriver kommentarer under 4 -5 andra namn för att hålla med påståendena i den kommentar man själv skrivit. 

Den sortens avslöjanden som påvisar att de nationalistiska partiernas sympatisörer är färre än de i själva verket framstår att vara är säkert skadliga enligt dem.

Min tro är därför att de journalister de anser misshagliga utesluts för att man ska kunna fortsätta manipulera sociala medier genom att redigera budskapet om vad som sades på mötet på ett sätt som gagnar dem politiskt.

För egen del tror jag att den linje dessa nationalistiska partier intagit kommer att straffa sig ordentligt då journalister inte är personer som låter sig stoppas i första taget. I slutändan kan det till och med bli så att den draghjälp de tror de ska få av Trump blir till en stjälp därför att Trump väcker vreden i världens samlade journalistkår.

Dessutom är verkligheten alltid som Bob Marley sjunger – ”You can fool some people some times but you can not fool all the people all the time” – Något jag tror dessa partier får erfara inom kort. 

Jag hoppas därför att uteslutningen av media på denna tillställning och i Trumps USA ska leda till en reaktion från reguljära media. Därför hoppas jag att mediavärlden går ihop för att avslöja bluffen och manipulationen och för att stå upp och försvara den pressfrihet som symboliserar varje demokrati av rang.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

96 kommentarer

  1. Alexander

    Anders

    Det finns bevis på att Aftonbladet ljög och det är vad diskussionen handlar om, eller hur? Fast då vill inte du titta. Fegt men tyvärr inget ovanligt för dig. Du kan helt enkelt inte erkänna att du har fel.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns inga som helst bevis på att Aftonbladet ljugit och ljugit med uppsåt. Hade de gjort det så skulle det i sådana fall finnas en rättelse då det är just den typen av saker som PO ska hålla efter.

  2. Alexander

    ”Det betyder inte att jag ljuger utan att jag har en avvikande uppfattning”

    Alltså ljuger inte jag och Johnny som påstår att medianlönen är 28600? Vi har bara en avvikande uppfattning?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis ni har en avvikande uppfattning och för min uppfattning är att det beräkningsunderlag är det som visar en medianlön på 25.750 kr/månad.

      Vem som har rätt i väljarnas ögon kommer att visa sig nästa gång det är val.

  3. Alexander

    Fast det star ju klart och tydligt i tidningen att det är somalier. Det ändrades efter att ”oseriös” media avslöjat det. Du verkar ha svårt att förstå vad man menar…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte svårt att förstå vad du menar Alexander och sedan har jag inte sett någon sådan artikel – I sak faktiskt vare sig artikeln där de enligt dig påstod att de var svenskar eller den du nu hänvisar till där du påstår att de skrivit att förövarna skulle vara somalier.

      Måhända beror detta på att jag ser en brottsling som en brottsling och att jag har noll intresse för brottslingens etniska ursprung då detta saknar relevans i debatten.

      Vi ska inte ha en vi och dem debatt lika lite som vi ska ha ett vi och dem samhälle i Sverige. I Sverige är det VI och inget annat än VI – Vi som bor i Sverige som gäller för mig.

  4. Alexander

    Det finns alltså inga fakta utan bara olika uppfattningar? Så de som anser att Förintelsen är kraftigt overdriven har inte fel?

    ”kommer att visa sig i nästa val”

    Så vi får de vem av oss som haft rätt? Hur avgörs det? Beror det på vilka som bildar regering? Om SD får under 10%?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Förintelsen är både verklighet och dessutom bevisad med ovedersägliga bevis.

      Du gör bara dig själv löjlig med den typen av kommentarer Alexander.

      Ställ upp i nästa val och driv din linje och din politik så gör jag detsamma – Sedan så ser vi vem av oss som samlar flest röster och däri ligger svaret på vem av oss väljarna ansåg hade mest rätt.

  5. Alexander

    Det är klart att du inte sett den när du erkänner att du inte vill titta, eller hur?

    ”då detta saknar relevans”

    Är det oviktigt att det i princip bara är romer som begår sk åldringsbrott?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Etniskt ursprung och att belägga vissa etniciteter med vissa typer av brott är helt irrelevant – Det är inte det etniska ursprunget som gör människan till brottsling utan miljön och förhållandena som man lever under.

  6. Alexander

    Eftersom det saknar relevans vilka det är som utför brott bör vi inte forska om någonting. Inte nämna vilken åldersgrupp som är värst i trafiken, inte vilka som blir alkoholister, inte vilka som diskriminerar, ingenting eftersom att det är irrelevant. Polisen efterlyser en person är det enda signalement som ska lämnas, eftersom att det är kränkande att nämna kön, etnicitet, alder osv.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För efterlysta personer använder vi oss av signalement och i det avseendet är alla fakta som kan presenteras för att hitta brottslingen relevant.

      När det gäller att forska om varför en människa blir kriminell är det intressanta att forska om vilken miljö och vilka faktorer som påverkat den utvecklingen – Etniskt ursprung är inte en av dem då sannolikt alla oavsett etniskt ursprung som sätts i en specifik miljö kommer att utvecklas i exakt samma riktning.

  7. Jonny Disenfeldt

    ”Etniskt ursprung är inte en av dem då sannolikt alla oavsett etniskt ursprung som sätts i en specifik miljö kommer att utvecklas i exakt samma riktning.”

    Om man jämför två grupper som kommer från olika bakgrund, t.ex östasiater jämfört med grupper från Nordafrika så märker man stora skillnader. Dvs när vi släpper in hundratusentals människor som har en viss kulturell och religiös bakgrund / uppväxtmiljö så ökar vi också kraftigt brottsligheten, eller hur …

    Om man sedan tittar på 2:a generationens invandrare (som växt upp under likartade förhållanden i Sverige) så kvarstår det stora skillnader … märkligt …dessa borde ju då ha försvunnit …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Initialt så kan det finnas skillnader men över tid så är det de socioekonomiska levnadsbetingelserna parade med andra riskfaktorer som avgör om man ska utveckla ett brottsligt beteende eller inte.

  8. Alexander

    Anders

    Vi ska alltså räkna personröster för att avgöra vem som har rätt?

    ”alla som sätts i en specifik miljö kommer att utvecklas i exakt samma riktning”

    T ex i lumpen? Det stämmer ju inte…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Lumpen är något man gör under mycket kort tid – Det jag pratar om är den miljö som omger en under lång tid – Dvs. flera år i följd.

      Vi kan räkna både personröster och sådana vi får genom att finnas med på våra respektive partiers valsedlar.

  9. Alexander

    Anders

    Om en nazist får fler röster än dig innebär det alltså att han har rätt och driver en bättre politik än vad du gör? Eller är det partiet med flest röster? Förklara gärna hur du menar. Om du kan…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte individer utan partier som styr Sverige och samlar en nazist fler röster än mig och blir vald så får jag i demokratisk ordning rätta mig efter folkets vilja och jobba på för att åstadkomma förändring till nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.