Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Europas nationalister och Trump ogillar pressfrihet.

Redan innan Trump tillträtt som president har han klart och tydligt visat att han inte respekterar pressfrihet och kritisk granskning – Detta genom att vägra besvara frågor från media och/eller journalister som han upplever är kritiska till honom.

Samma sak gäller Europas nationalistiska partier även om dessa gått ännu längre än Trump vad gäller att åsidosätta pressfriheten.

I dag går det att läsa hur några Europas nationalistiska partier träffats i Koblenz i Tyskland för att förbereda sig, piska upp den nationalistiska stämningen och ingjuta mod i varandra inför de val som är på gång i bland annat Frankrike, Nederländerna och Tyskland.

Det som är allvarligt med den konferens som hölls är att man portat vissa journalister och medier från att delta och rapportera från tillställningen vilket är mycket problematiskt då det bryter mot den pressfrihet som finns i demokratiska länder.

I en demokrati ska politik alltid vara öppet för insyn i alla lägen.

Att SD i Sverige har samma inställning vet vi sedan tidigare då SD öppet sagt att de kommer att rensa i medievärlden om och när de kommer till makten och bara tillåta de media som de anser gynna deras intresse och stödja den politiska linje de står för.

Att öppet åsidosätta pressfriheten på det sätt som nu görs borde sända mycket starka varningssignaler till alla människor då pressfrihet och öppenhet tillhör demokratins kärna.

På sätt och vis kanske det är förståeligt att dessa partier gör på detta sätt därför att de sista de vill är att journalister ska börja på att skriva och avslöja hur och på vilket sätt dessa partier under lång tid manipulerat sociala medier och internet för att få lögner och halvsanningar att framstå som sanningar som ger dem existensberättigande som politiska partier.

Ett brett medialt avslöjande av det jag bevisat på min blogg i samband med att jag kunnat påvisa delar av hur SD:s manipulation av sociala medier går till skulle detta vara förödande för partierna i fråga då sådana avslöjanden sannolikt skulle vara förödande för deras trovärdighet.

Skulle det som kommit fram av det lilla experimentet på min blogg bevisas i stor skala skulle detta sannolikt vara oerhört negativt för dessa nationalistiska partier som gör allt för att piska upp en stämning av missnöje och hat mot det etablerade politiska etablissemanget.

Tänk om journalisterna på bred front i fall efter fall genom undersökande journalistik belägger det som mitt experiment bevisade – Det experiment som visade att samma person som skriver en negativ kommentar på min blogg sedan själv skriver kommentarer under 4 -5 andra namn för att hålla med påståendena i den kommentar man själv skrivit. 

Den sortens avslöjanden som påvisar att de nationalistiska partiernas sympatisörer är färre än de i själva verket framstår att vara är säkert skadliga enligt dem.

Min tro är därför att de journalister de anser misshagliga utesluts för att man ska kunna fortsätta manipulera sociala medier genom att redigera budskapet om vad som sades på mötet på ett sätt som gagnar dem politiskt.

För egen del tror jag att den linje dessa nationalistiska partier intagit kommer att straffa sig ordentligt då journalister inte är personer som låter sig stoppas i första taget. I slutändan kan det till och med bli så att den draghjälp de tror de ska få av Trump blir till en stjälp därför att Trump väcker vreden i världens samlade journalistkår.

Dessutom är verkligheten alltid som Bob Marley sjunger – ”You can fool some people some times but you can not fool all the people all the time” – Något jag tror dessa partier får erfara inom kort. 

Jag hoppas därför att uteslutningen av media på denna tillställning och i Trumps USA ska leda till en reaktion från reguljära media. Därför hoppas jag att mediavärlden går ihop för att avslöja bluffen och manipulationen och för att stå upp och försvara den pressfrihet som symboliserar varje demokrati av rang.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

96 kommentarer

  1. Krister

    Utifrån YouGov:
    Väljarstöd i januari 2017 (jmf m december 2016)

    Sverigedemokraterna: 24,7 % (+0,5)
    Socialdemokraterna: 21,5 % (-2,8)
    Moderaterna: 21,4 % (+2,4)
    Centerpartiet: 8,9 % (+0,5)
    Vänsterpartiet: 8,1 % (+0,9)
    Liberalerna: 4,5 % (-0,4)
    Miljöpartiet: 3,9 % (+0,7)
    Kristdemokraterna: 2,8 % (-1,4)
    Feministiskt initiativ: 2,6 % (-0,7)

    We coming and get you S!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      YouGov är en av de undersökningar som går att manipulera därför litar jag aldrig på de siffror som kommer ut därifrån.
      Tittar du på sista Sifo så har S 29,7% medan SD har 16% medan sista Aftonbladet/Inzio hade ett helt annat resultat.

      Det jag tittar mest på är det sammanvägda index som publiceras med jämna mellanrum då jag tror att det är det som ligger närmast sanningen.

  2. Lars Flemström

    Din sågning för någon vecka sedan av Vidar Andersson (som är chefredaktör för Folkbladet, s, och tidigare riksdagsman för s, tyder inte på vare sig några djupare kunskaper om pressfrihet i praktiken eller intresse eller ens respekt för kritisk granskning. Samma sak ditt sätt av avfärda Ledarsidorna.se med argument som är helt horribla i ett demokratiskt land.

    På vilket sätt har Trump ”åsidosatt” pressfriheten? Han svarar på vilka frågor han vill, och det för Löfvén också. Blev du inte själv väldigt besviken på finansministern, för att hon inte vill svara på vad hon tycker om dina förslag att bekämpa skatteplaneringen. Hon visste ju inte vem du var. Du kunde ju ha varit en journalist…

    Så till dina allvarliga anklagelser mot SD dels att vilja inskränka pressfriheten, om de får makten. Risken finns, och det är anledningen till att inga andra riksdagspartier, ej heller M eller Kd, vill samarbeta med SD. Och dels att samma person, som skrivit en negativ kommentar på din blogg sedan själv skriver kommentarer , som stödjer den negativa kommentaren, under 4 -5 andra namn. Det är visserligen inte olagligt att göra så, men ytterst olämpligt. Det är bloggägarens ansvar att stänga av personer som agerar så. Jag ställer mig dock frågande till bevisen, bl.a eftersom flera personer kan dela på samma IP-adress.

    I stället för att lägga fram bevisen, och förklara det ”experiment”, som du påstår att du har gjort, är det ständigt halvkvädna visor om SD-troll, vilket kan kännas obehagligt för andra kommentatorer. Vem är ett ”SD-troll” och vem är det inte?

    Du har själv valt att tillåta kommentarer under pseudonym, Och pseudonymen Alexander har ju inte gjort någon hemlighet av att han sympatiserar med SD. Enbart detta gör honom inte till något troll. Det gör ett dåligt intryck på utomstående när han skriver om det han påstår är självupplevt, och du avfärdar detta med att han har uppträtt provokativt. Det kan ju inte vi veta.

    Det, som Alexander skriver, torde vara en ganska vanlig orsak till att unga män sympatiserar med SD. De avfärdas ju på ett ofta väldigt nedlåtande sätt av andra partiers företrädare. Det är kanske dags att inse att denna klyfta mellan ”eliten” och ”folket” är en högst betydande orsak till att allt fler väljare vänder de ”etablerade” partierna ryggen.

    Har du ens en aning om hur många unga svenska män, som har blivit mordhotade sedan de har dejtat någon invandrartjej, av hennes bröder eller andra manliga släktingar, och blivit skällda för att vara ”rasister”, när de har berättat om detta för någon politiker eller journalist?

    Detta är också en sida av den ofrihet, speciellt för muslimska kvinnor, som man i det längsta inte har fått tala om i detta land – som skryter med att ha världens äldsta tryckfrihetslag.

    Man kan verkligen inte beskylla dem, som borde försvara pressfriheten, för att försvara den särskilt bra. I stället hoppar man på publicister som Vidar Andersson, som inte lider av samma tunghäfta som andra publicister i känsliga ämnen. Om vi hade haft fler socialdemokrater av hans kaliber, hade få varit intresserade av vad SD tycker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag kan aldrig minnas att jag nämnt Vidar Andersson vid namn än mindre sågat honom och anledningen till att jag vare sig läser ledarsidorna.se eller tar något som står där på speciellt mycket allvar beror på att de inte är ett etablerat media som står under pressombudsmannens tillsyn.

      Jag är ingen mediarepresentant och att Magdalena inte hade något bra svar på min fråga betyder lite i sammanhanget annat än det att jag måste lägga fokus på att skapa förändring i partiets syn att se på skatteavtalen. Som partimedlem så gör jag redan så genom att motionera i frågan vilket jag hoppas och tror kommer att leda till önskat resultat.

      Som president och/eller statschef så väljer man inte bland etablerade media vilka man svarar och inte svarar – Som statschef svarar man på alla journalisters frågor så länge dessa journalister kommer från etablerade media som har ackreditering.

      I den blogg serie som jag skrev i ämnet har jag fört fram bevis men utan att hänga ut enskilda individer då detta går mot de etiska spelregler jag satt upp på min blogg i samband med att jag började blogga. Men det gör inte att det jag kom fram till blev mindre trovärdigt – Alldeles speciellt så då jag klart och tydligt kunde ange både IP adress och annat för den av kommentatörerna som sade att det är omöjligt.

      Den ton och den linje jag anslagit på min blogg har så här långt fungerat mycket bra och den kommer jag att fortsätta med då den behövs för att skapa opinion för den sorts Socialdemokratiska politik jag vill se växa fram. Att stödet för den återgång jag vill göra till mer traditionell Socialdemokratisk politik finns och att det stödet växer får jag bevis för varje dag på olika sätt – Inte minst från partivänner.

  3. Johnny

    Fri press? För vem? Miljardärer! Vi har fri privatägd press för miljardärer som publicerar vad de vill som gynnar deras agenda som globalism och kulturmarxism. Fem bolag i USA kontrollerar 90℅ av marknaden. De har hjärntvättat befolkningen i över 100 är. Ta bara propagandan mot Ryssland och mot Trump som är intensiv. Söndra och härska är vad som gäller, nu är det identitetspolitik som gäller, kvinnor mot men, homosexuella mot heterosexuella, svarta mot vita, muslimer mot kristna, invandrare mot svenskar. Motgiftet är nationell identifikation som därför bekämpas.

    Internet är den nya skillnaden. Folkets media. Som avslöjar MSMs propaganda och Fake News. Trump med bara ett Twitter konto besegrade alla media i USA.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Inga media som inte står under samhällets kontroll och lagstiftning i fråga om ansvarig utgivare och källkontroll kan anses vara ett seriöst media.

      Det som skrivs på internet kan vara både felaktigt och gravt vinklat och dessutom lögner vilket gör att det du kallas folkets media inte går att lita på överhuvudtaget.

    • Bertil

      Ganska vansinne detta med Twitter där du med två korta meingar
      får folket att tro på en populistiskt skriven text.

      genom att människan är bekväm av sig så
      slopar man därmed läsa beprvad forskning och fakta som beskrivs i en
      flera sidor lång text.
      Detta är en oerhörd fara för mänskligheten när vi tror på populister.

      Samtidigt så har Fakta erövrats av den råa kapitalismens massa.
      Med pengar kan de därmed ta fram fakta som alltid är korrekt men den
      är framtagen på sådant sätt att den gynnar beställaren.

      D.v.s två varianter av farlig propaganda. Det är genom sådant som klassklyftor kan skapas detta för att man genom både populism och fakta lätt kan köra över svaga grupper.

      Genom att hjärmntvätta folk med ett budskap så kan man av det även genomdriva reformer.
      Minns Reinfeldt när han på ett sofistikerat sätt lyckades få svensk ekonomi och arbetslöshet samt sjuktal till att de var skulden till den situation de själva befann sig i.

      genom att plundra dessa kunde han sänka skatter men arbetslösheten sjönk inte ett jota tvärtom den ökade. D.v.s genom falsk propaganda fick han igen det som i grunden var hans syfte, Nämligen berika rika och förtrycka svaga grupper.
      ganska grymt eller hur.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Att twitter fördärvar politiken har jag sagt länge – Det finns många studier i det ämnet bland annat en min son delvis varit inblandad i.

        Politik är ett hantverk som ska sträva mot långsiktighet då allt annat är skadligt för samhällsbygget.

  4. Jonas E

    Det är inte bara pressfrihet han ogillar – det tycks vara ”fel” fakta i allmänhet som är problemet för den Trumpne…… det har han ju gemensamt med SD dock – som även dom kallar fakta för PK, och lögn för fakta !.

  5. Bengt Svensson

    ”Att SD i Sverige har samma inställning vet vi sedan tidigare då SD öppet sagt att de kommer att rensa i medievärlden om och när de kommer till makten och bara tillåta de media som de anser gynna deras intresse och stödja den politiska linje de står för”

    Detta har jag helt missat. finns det någon länk eller källa?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är bara att titta på nätet eller i min blogghistorik så kommer du att se att så är fallet.

  6. Leif Andersson

    Liknande förekommer ju även bland de s.k. etablerade partierna i Sverige. Om jag inte minns fel var där ett inslag i förra veckans Agenda om att vissa politiker bara debatterade med vissa utvalda från andra partier. T.ex. att Stefan Löfven bara debatterar i media med AKB. Det framkom även att våra folkvalda aldrig vill debattera med icke politiker dvs medborgarna som är deras arbetsgivare.

    Så och påstå att riksdagsledamöterna för dessa partier alltid är tillgängliga för media och medborgarna för kritiska frågor stämmer inte med verkligheten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För egen del har jag inte sett några belägg för att så är fallet. Jag har varit på debatter där Stefan varit närvarande och på dessa har jag aldrig upplevt att han vägrar svara på frågor och följdfrågor som kommer från åhörarna.

      Som statschef ska man prata med alla etablerade media och i en politisk debatt kan det vara helt rätt för en statsminister att skicka fram ansvarig minister i debatten om det är en sakfråga inom den ministerns område som ska debatteras. Att så sker visar att politik är ett lagarbete och inte en enmansshow där en person har svaret på alla sakfrågor. Det är även ett bevis på att delegeringen fungerar.

  7. Lars Flemström

    Minnet är tydligen kort. För det första kan du inte minnas att du har nämnt Vidar Andersson vid namn och än mindre att du sågat honom. Huruvida du har nämnt hans namn är oväsentligt, eftersom jag hade gjort det och det var just honom, den person som jag hade nämnt vid namn, som du sågade. För det andra kan jag inte minnas att du någonsin har angivit IP-adress för någon som kommenterat. Att någon har förnekat att det vore omöjligt, är besynnerligt eftersom det står kommentarformuläret ”Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.” Att knyta en IP-adress till en specifik person, är emellertid svårare. Det vore därför intressant att få veta hur DU har gjort.

    Och det hade också varit intressant att få veta vilka pseudonymer, som du misstänker används av samma person. Alexander? Bergis? Mr Sound? Någon annan? Varför tillåter du som bloggägare att denna person fortsätter att använda dessa pseudonymer om du har bevis för att det är samma person? Det gör ju dig själv till en trollskapare. Varför gör du det?

    Vad gäller statschefers skyldighet att svara på frågor, så finns ingen sådan skyldighet och dessutom har inte journalister någon särställning i förhållande till vem som helst (i Sverige – det kan skilja mellan olika länder), och dessutom var Trump ingen statschef vid det tillfället. En statschef som däremot har vägrat svara på frågor från journalister, är kung Carl XIV Gustav av Sverige, som vägrade svara på samma typ av insinuanta frågor som Trump fick.

    Det visade sig ju senare att hela historien om kungen var ett falsarium av en ökänd brottsling och porrdirektör, som sökte berömmelse för egen del. I vissa länder är det t.o.m. förbjudet att förtala statschefen på det sättet. Om så är fallet även i USA, vet jag inte. I Sverige är den typen av förtal straffbart, oavsett vem det riktats mot. Men kungen vågade uppenbarligen inte inleda en förtalsrättegång, eftersom rättegången i sig skulle medföra en ännu värre publicitetsskada.

    Detta är trist, eftersom det ljugs friskt i svenska media, som står under pressombudsmannens ”tillsyn”. Det visar inte minst dreven mot Håkan Juholt, s, och Sven-Otto Littorin, m. Den senare har verkligen ha gjort sig förtjänt att kritik för sin usla arbetsmarknadspolitik, men det var inte vad Aftonbladets förmodligen lögnaktiga snuskreportage handlade om.

    Du tror tydligen att pressombudsmannens s.k. tillsyn är en garanti för att det som står i ”etablerade” media är sant. Det allvarliga är inte att du tror detta, utan att du inte inser att det vore ett allvarligt brott mot demokratin, om det som du tror vore sant. Du tror alltså att vi har en statlig censurmyndighet i Sverige?!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad kommer till IP adresser så har jag angivit dessa med 3 av siffrorna märkta xxx. vilket var tillräckligt för att den som skrivit kommentaren skulle inse att jag hade kopplat bägge de IP adresser som användes till samma person.

      Den teknik jag använt för att knyta detta till person är densamma som jag använde i banken när vi gjorde due dilligence och sker via ett dataprogram som fixar det – Detta utan att i detalj avslöja vilken teknik jag använt. Vad gäller namnen och pseudonymerna så är dessa inget jag lämnar ut då det inte fyller något syfte och därför att jag inte ägnar mig åt rena personangrepp.

      Min inställning är att en statschef ska svara på alla frågor från ackrediterade journalister i samband med frågestunder och det man definitivt inte får göra är att diskriminera vissa media och favorisera andra beroende på om de är kritiskt inställda eller inte.

      Vad gäller vår kung så är han inte statschef i ordets rätta bemärkelse med nuvarande ordning i Sverige och precis som du sa så var det blott och allena en skröna för att försöka vinna egna fördelar från den som iscensatte hela saken.

      Så för att förtydliga så tror jag inte att vi har någon censurmyndighet men väl att vi har institutioner som kan tvinga media att publicera en dementi om det de skrivit är osant och/eller oriktigt och att så finns är en viktig princip att applicera på alla publikationer som vill kallas sig media och faktarapportörer.

      Att journalister sedan har förmåga att bilda mediadrev är något vi måste se över – Allvarligare ändå är att allmänheten går på dessa mediadrev utan att ifrågasätta motiven och även den frågan bör få en lösning – Hur det ska lösas har jag dock inget svar på i dagsläget men måhända behövs det någon form av reglering om vad som är tillåtet eller inte tills dess en person är dömd för ett brott för att stävja det.

    • Mr Sound

      Varför detta intresse för oss som skriver med pseudonym? Eftersom jag och Anders redan haft en debatt i ämnet internetsäkerhet där han visade mig mina IP-adresser (ej hela dock) så kan man väl konstatera att olika personer som skriver här kan ha samma IP om de använder sig av samma tjänst.

      För en som sitter med sitt riktiga IP nummer blir det naturligtvis pannkaka att använda olika pseudonymer. Men oavsett vad bör man försöka hålla sig saklig och inom lagen.

        • Mr Sound

          Nej Anders, det finns utmärkta verktyg för att vara anonym på nätet och använder man samma tjänst kan man faktiskt ha samma IP. Med det sagt tycker jag ändå man bör tänka på hur man uppför sig och skriver även om det ibland blir i affekt.

          Hur som helst, vi kan testa igen, om du får att mitt IP-nummer börjar på 185 i detta inlägg kan du kasta ditt program i sjön – för det är inte mitt rätta IP.

          Så, vad börjar det på?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Alla IP adresser leder i slutändan till en individ och/eller ett företag – Att det går att lägga ut villospår är helt klart men med rätt verktyg går det att se igenom dessa och komma till rätt svar Mr. Sound.

  8. Lars Flemström

    Anders Forss: ”Inga media som inte står under samhällets kontroll och lagstiftning i fråga om ansvarig utgivare och källkontroll kan anses vara ett seriöst media.”

    Ledarsidorna.se uppfyller dessa krav. Problemet är att du har förväxlat källskydd med källkontroll och tror att vi har en statlig censurmyndighet i Sverige. Det allvarliga är inte att du tror detta, utan att du tycker att det är vore bra, om det verkligen vore som du tror. Är Turkiet idag eller Facebook efter det senaste amerikanska presidentvalet din förebild för hur det borde vara i Sverige?

    I Turkiet fängslas journalister, som inte håller sig till ”sanningen”. Och i USA har Facebooks ägare, mångmiljardären Mark Zuckerman, lova att anställa horder med journalister från etablerade media för att kontrollera att det som Fb-användare skriver är sant. Det kanske behövs med tanke på hur extrema islamister har kunnat använda USA-ägda sociala medier för att sprida sin hatpropaganda och uppmana till massmord. Det betänkliga är att den kontrollmakt, som i andra länder utövas av staten, i USA handhas av privatkapitalister likt Mark Zuckerman.

    Låt mig förtydliga: Vi ska självfallet inte ha någon censurmyndighet av det slag som Aftonbladets Anders Lindberg vill ha och som Anders Forss tror att vi redan har. Men naturligtvis har staten rätt att skydda både sig själv och allmänheten från terrorism och annan grov brottslighet, som befordras av såväl tryckta alster som sociala medier på internet.

    Någon särskild kontroll av sanningshalten i sig skall dock inte förekomma. Det ska exempelvis vara tillåtet att påstå att SD är ett rasistiskt parti och att SD inte är ett rasistiskt parti. Båda påståendena kan ju inte vara sanna. Men vem avgör det? Pressombudsmannen? Eller kanske SD:s egen presschef? Ja, tänk hur det skulle bli, om det vore som Anders Forss tror, och vi sedan får en SD-ledd regering… Du är ute på farliga vägar, Anders Forss!

    Jag väntar nu en ny ”median-debatt” om ords betydelse. Är källskydd detsamma som källkontroll…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror definitivt inte vad du skrivit Lars tolkar du det så har du missförstått saken.

      Etablerade media är de gängse mediakanaler som funnits länge på marknaden och som ger ut sitt stoff på traditionellt sätt kompletterat med duplicering på internet baserade forum men med samma innehåll som pappersupplagor mm. T.ex. VK.se.

      Ledarsidorna. se uppfyller inga sådan krav utan är till stora delar en ensam persons tyckande och tänkande i olika frågor vilket skiljer sig oerhört mycket från gängse grävande och undersökande journalistik.

      Jag efterlyser inte någon censurmyndighet utan bara en ordning där allt som inte lever upp till samma standard som etablerade media förses med en varningstext om att innehållet kan vara starkt vinklat och inte alltid överensstämmande med sanningen.

  9. Lars Flemström

    Ledarsidorna.se står under samma lagstiftning som exempelvis VK om ansvarig utgivare. Du har däremot rätt i att Ledarsidorna.se inte står under någon lagstiftning om källkontroll. Det gör ej heller VK. Om så hade varit fallet, hade VK:s ansvarige utgivare förmodligen stängt ner din blogg. Nu hade du ju fel igen, denna gången om pressombudsmannen och hans uppdragsgivare och uppgifter.

    Att SD, om partiet kommer till makten, vill begränsa pressfriheten på det sätt som du tror redan har skett, har jag också sett, men har tyvärr glömt var jag såg det. I Sverige är det tillåtet att både ha fel och att säga och skriva sådant som är felaktigt, med vissa i lagen särskilt angivna undantag. Och det har ju hänt mer än en gång, att det som från början troddes vara ett felaktigt påstående, senare har visat sig vara sant.

    Att en tidning har funnits länge på marknaden är ingen garanti för att det som den skriver är mer sant, än vad som kan läsas i en seriös nättidning. Johan Westerholm, som driver Ledarsidorna.se ,är med sin bakgrund väl väl kvalificerad för att uttala sig i de frågor, han uttalar sig om.

    Detta är andra gången på kort tid, som du snubblar i frågor om demokratiska rättigheter. För bara en kort tid sedan ville du ju begränsa invandrares mänskliga rättigheter, om de inte gör som du vill för att bryta segregationen. Det räcker inte alltid med ett gott ändamål för att ändamålet ska helga medlen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På min blogg har jag öppet deklarerat att jag är Socialdemokrat och med den deklarationen så vet alla som läser den att så är fallet och att innehållet och de förslag jag lägger likväl som den kritik jag framför är ideologiskt betingad.

      Jag anser inte att jag snubblar och allt jag påstår är att sidor som vill göra anspråk på att vara nyhetsmedia ska ha samma regler att förhålla sig till som traditionella media.

  10. Alexander

    ”Det är bara att titta på nätet eller min blogghistorik”

    Fast det som står på nätet kan ju vara grovt vinklat, eller hur? Det var du som skrev det… Att din blogg sedan ska anses som ett bevis på vad SD gör och inte gör är ju larvigt. Fast du kanske menar att du är opartisk?

    För att ta ett exempel på ”seriös” media som ljugit är Aftonbladet närmast. De basunerade ut att åtta svenskar gängvåldtagit en kvinna på en färja. Inom en timme var det avslöjat som falskt, och det var det du kallar oseriös media som stod för det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Även det som står på min blogg kan vara vinklat vilket jag aldrig dolt då jag flera gånger klart och tydligt deklarerat att jag är Socialdemokrat och dessutom Socialdemokrat till vänster om mitten. Däremot är svaret jag gav dig om att titta i min blogghistorik för att se vilka konkreta förslag jag givit till framtidens effektiva integrationspolitik mycket relevant då det var just mina förslag i frågan du efterfrågade.

      Jag har inte undersökt nationaliteten på de som låg bakom gruppvåldtäkten närmare men det kan mycket väl vara så att de faktiskt är svenska medborgare – Om det är så ska jag inte uttala mig om då jag inte sett några bevis på vilka medborgarskap de har.

      • Alexander

        Du har påstått att SD kontrollerar Sentio och därmed deras mätningar. Anser du att det därmed är bevisat? Då kan jag säga att Socialdemokraterna manipulerar SIFO. Fast då vill du ha bevis….

        När det gäller gruppvåldtäkten var det KLART och TYDLIGT så att de inte var svenska medborgare. Aftonbladet ljög alltså, antagligen för att inte gynna SD. Du kanske ska fundera på vilka medier som är seriösa, att du t ex använder Anders Lindberg som referens säger en hel del.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vad jag påstått om Sentio är att deras mätmetoder liksom de som används av YouGov kan manipuleras – Att mätmetoderna kan manipuleras gör att de mycket väl kan vara så att vissa mätresultat indirekt kontrolleras av SD.

          Så vilket lands pass och medborgarskap hade de om de inte är svenskar?

          Sedan är det blott och allena en skröna att påstå att etablerade media medvetet ska ljuga.

          • Alexander

            Att du som har sådan koll missat att de är somalier är märkligt. Varför visste alternativ media det och inte Aftonbladet?

            Det kan ju faktikst vara så att Socialdemokraterna indirekt kontrollerar Sentio och Yougov. En av mina kompisar har fått det berättat av en lokal socialdemokrat. Partiet känner sig hotade och därför är alla medel tillåtna. Så det kanske är ditt parti som är en fara för demokratin…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            SÅ är frågan är de Somalier med svenskt medborgarskap eller har de annat medborgarskap än svenskt? Hur det står till med den saken avgör nämligen om Aftonbladet ljuger eller inte.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det han gjort är fel vilket han insett genom att omedelbart lämna alla sin a politiska uppdrag – Att göra så tyder på civilkurage och självinsikt till skillnad från många andra politiker som mer eller mindre måste tvingas att avgå när de begått allvarliga misstag.

  11. Alexander

    Anders

    De är SOMALIER. Vad tycker du om att Aftonbladet ljuger och att alternativ media rättar till det? Någon kommentar till att ditt parti agerar på det sätt som du anklagar SD för?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte set några uppgifter vare sig från myndighetshåll eller från netablerade media som påvisar att de inte är svenska medborgare.

      Man kan vara svensk medborgare även om man själv eller ens föräldrar är födda i Somalia.

  12. Alexander

    Anders

    För att förtydliga ytterligare en gång, de hade alltså INTE svenskt medborgarskap utan somaliskt.

  13. Erik white

    Så du, Anders Forss, har ett verktyg som kan se igenom en VPN -server och se IP-adressen på andra sidan?

    Wow!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det visas alltid en IP adress i bloggen för både mig och den som kommenterar men den behöver inte med nödvändighet vara den rätta beroende på hur man går tillväga.

          • Erik white

            Har du, Anders Forss, använt verktyg för att se den äkta IP-adressen för en som kommenterar här och därigenom sett igenom en VPN?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Exakt vilket verktyg jag använt ska jag inte avslöja med mer än att säga att jag använt precis samma verktyg som jag använde när jag jobbade i banken i det due dilligence arbete vi gjorde där. Det verktyget är oerhört avancerat och effektivt av den enkla anledningen att internationell lagstiftning avseende lagen om penningtvätt föreskriver det.

      • Mr Sound

        Uttrycka? Eftersom du vid flertalet gånger hänvisat till vilken IP-adress jag har så måste jag påstå att ditt sk program inte är vatten värd.

        Gav dig en chans till, vilket IP-nummer har jag (de tre första räcker)? För att vara snäll kan jag säga att det inte är 185.

        Sen är det fullt möjligt att två som skriver kommentarer här har snarlika IP-nummer. Men att du skulle veta vem som sitter bakom respektive nr är trams. Om så är fallet lämnar alltså operatörer ut uppgifter om sina kunder till en privatperson, helt utan brottsmisstanke. Tror du på det själv?

        Att du kan googla på mejladress och kanske hitta en koppling är mer troligt, att slarva med sin mejl är sjukt vanligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vid tillfälle ska du få det Mr. Sound men för stunden har jag bevisat det jag ville bevisa så mer än så behövs inte.

  14. Alexander

    ”Och det är du säker på med vederhäftiga bevis?”

    JA. Det skulle du också vara om du ville se det. Så, vad säger du om Aftonbladets agerande? Och alternativmedias som rättade dem?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har varken läst någon förundersökning eller några domslut som pekar ut ett visst medborgarskap och fram tills jag sett ett sådant så går det inte at påstå att Aftonbladet ljuger utan att själv ljuga.

      har du tagit del av någon sådan förundersökning och/eller domslut?

      Sedan är du återigen långt från det som var ämnet i orginalinlägget vilket är typiskt dig där allt ska relateras till invandring och skuldbeläggande av invandrare.

      Det måste vara jobbigt at leva med sådant agg mot invandrare varje dag och varje sekund.

      • Alexander

        Förundersökning och domslut finns tillgängliga om man VILL , fast det gör inte du. Sedan har detta naturligtvis med ämnet att göra. Hur kan du påstå något annat? Har inte ett dugg jobbigt utan njuter av mitt liv. Tyvärr har du och andra politiker förvandlat Sverige till ”Lilla Mellanöstern” och det gillar jag inte.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I den ideala av världar har hela jordklotet en oerhört blandad befolkning där alla lever sida vid sida i kärlek och harmoni och att komma till det läget tycker jag att det är värt att kämpa för så länge vi gör så på rätt sätt med full integration och ömsesidigt samförstånd om vilka regelverk som gäller på vilken plats.

          Om dessa finns tillgängliga så ge mig då en länk så ska jag läsa och begrunda och svara på din fråga.

          För mig saknar det helt betydelse vilken etnicitet en brottsling har då det inte är etniciteten utan snarare de socioekonomiska levnadsbetingelserna parat med andra riskfaktorer som styr om en människa blir kriminell eller inte.

          En brottsling är en brottsling oavsett etniskt ursprung och brottslingar ska straffas när brott begåtts. Vill vi stävja brottsligheten är det således de faktorer som påverkar utvecklandet av ett brottsligt beteende som ska stävjas och inget annat. Att fokusera på brottslingens etniska ursprung stävjer ingen brottslighet.

  15. Erik white

    Du säger dig ha ett verktyg som kan se igenom VPN:er. Ett sådant verktyg finns inte.
    Och om det skulle finnas skulle användandet av det vara dataintrång.
    Alla säkerhetstjänster världen över skulle vara villiga att betala många miljoner om inte miljarder för att få tillgång till det samt existensen skulle totalt omintetgöra all it-säkerhet i hela världen.

    Så, är du ensam i världen om att ha ett verktyg som du använder för att begå lagbrott?

    Eller hittar du på?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det verktyg bankerna förfogar är med all säkerhet mycket mindre avancerat än det världens säkerhetstjänster förfogar över men likväl effektivt.

      Hur det tekniskt är uppbyggt och vilken teknik det använder och vad det defacto gör kan jag inte svara på då jag inte är datatekniker. Det jag däremot vet är att det fungerar alldeles utmärkt för att härleda IP adresserna till en specifik person och det är till det ändamålet jag använd det i mina studier.

      • Erik white

        Saken är enkel, du hittar på (vilket jag vet att så är fallet) eller så begår du dataintrång.

        Det är kul när du pratar om saker du inte kan och lyckas snurra in dig så att du antingen är en lögnare eller en brottsling.

        Än mer kul är det att du väljer att säga att du begår brott än erkänna att du inte var sanningsenlig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att använda programvara som är laglig för banker att använda för att analysera kan aldrig bli ett lagbrott Erik.

          • Erik white

            Anders, banker har inga verktyg för att titta på vilka IP-adresser som används in i en VPN.

            Inga verktyg som du pratar om finns. Du vet uppenbarligen inget om vad du pratar om.

            Du hittar på och jag börjar bli orolig på att du tror på dig själv.

            Vad mer har du hittat på, undrar jag, när det gäller dina kontakter med bankvärlden?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har spenderat en stor del av mitt arbetsliv i den internationella bankvärlden och jag vet i detalj vilka verktyg banker har till sitt förfogande. Däremot verkar det som om du inte har en aning om vad en bank har tillgång till och inte för att göra due dilligence och bedöma kunders ställning och pengars ursprung.

            Jag törs lova att varje krona eller vilken annan valuta du räknar i går att följa i banksystemet oavsett hur många länder den passerar på vägen – Enda sättet att bryta den kedjan är att göra kontanta uttag och det är därför större kontanta uttag och insättningar numera är mer eller mindre omöjliga att göra utan tillfredställande och oerhört detaljerad information om varför och till vad pengarna ska användas.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders Forss fastnar hela tiden i sina lögner eftersom han inte kan förmå sig att erkänna att han har fel.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ljuger inte det är du som vägrar erkänna att du har slut på argument och att jag haft rätt hela tiden.

  16. Alexander

    ”Ge mig en länk”

    Varför det? Jag har frågat dig 30 gånger om länk till det du påstår om medianlönen, men då säger du
    bara att jag ska leta. Då kan du gott göra samma sak. Det finns klart och tydligt för den som vill se.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då får de som vill gå in och se göra så för egen del kvittar det då jag inte ser på brottslighet med glasögon som är beroende på etnisk härkomst hos förövaren.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte sett någon förundersökning eller läst något domslut så känn dig fri att tolka det jag skrivit på ditt eget sätt vilket du ändå alltid har för vana att göra.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Därför att det för mig inte spelar någon roll vilken etnicitet en brottsling har – En brottsling är en brottsling och brottet är lika avskyvärt oavsett brottslingens etniska ursprung.

  17. Erik white

    Vi pratar inte om pengar. Vi pratar om IP-adresser. Finns inget som har med banker att göra.

    Du kan endast se VPN-adressen. Inte något annat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ip adressen och dess ägare har i allra högsta grad med både patriot act och lagen om penningtvätt att göra och det är därför de system som bevakar detta finns.

      • Erik white

        Jaha, nu är det patriot act som gör att man kan se igenom vpn-servrar och alla banktransaktioner. Jag gissar att du har tillgång till denna data. Fantastiskt. Vi behöver inget FRA, vi har ju Anders!

        Anders, du är antingen ett helt ok troll av den gamla skolan eller så är jag lite orolig för din hälsa.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De peningtvättssystem som finns ser igenom alla banktransaktioner och de övervaknings och kontrollsystem som används i due dilligence arbetet gör det jag säger att de gör plus åtskilligt mer.

          FRA sysslar med helt andra former av övervakning som går betydligt djupare än den bankerna gör och FRA och dess motsvarighet behövs i alla länder.

          Sedan får du tycka vad du vill om saken. Jag vet vad jag gör och jag vet vilken information jag får fram och det är det som räknas.

          Allt man gör i denna värld syns i en eller annan form vilket speciellt gäller för det som sker på internet.

  18. Erik white

    Men jag kan ända använda bankspråk för att förklara för dig:

    Säg att Adam skickar 100 kr till mig med meddelande att skicka dessa 100 kr till Anders Forss och jag sen gör det. Då vet ju du inte var dessa 100kr kom från innan mig. Jag och min bank vet och Adam och hans bank vet och så länge du inte har tillgång till våra bankkonton så ser du ju inte vem pengarna kom från.

    Du har ju inte tillgång till alla världens banktransaktioner och än mindre tillgång till alla världens VPN:er.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I banken går det att spåra pengarna hela vägen från det att de blir insatta i banksystemet och oavsett vart de blir insatta och vilken väg de sedan vandrar. Det flaggas inte rakt av men kan kontrolleras närhelst man vill av banken om den så önskar. Att det ser ut så beror på patriot akt som USA instiftade efter 11 september och de förstärkningar som gjordes av lagen om penningtvätt.

      Att tvätta svarta pengar vita har blivit vansinnigt mycket svårare idag och det är som en del av dessa system som de program som tittar på avsändare av meddelanden och annat införts.

      Tro mig jag har jobbat länge i den världen och jag vet exakt vad jag talar om-

      • Jonny Disenfeldt

        Patriot act är en lag och VPN problematiken är en teknisk fråga precis som t.ex avancerad kryptering.

        Vilka banker godkänner transaktioner över VPN ?

          • Erik white

            Anders, du vet inte vad en VPN är va? Menar du att jag kan använda en VPN för att logga in på ex Nordeas bank?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Har jag någonsin gått in och sagt det Erik? Eller motsatsen för den delen.

            Allt jag sagt är att är att jag via banken har tillgång till system som kan åstadkomma en hel del och vi nöjer oss där då vi inte ska debattera teknikaliteter och hur systemen är uppbyggda.

            Du får helt enkelt ta mitt ord för att jag har bäring för mitt påstående eller välja att inte tro på det – Vilket är för mig egalt och upp till dig at avgöra.

  19. Alexander

    Intressant att det ALLTID är folk som påstår att Anders ljuger. Dessutom kan de backa upp det med länkar, källor osv. Det enda Anders gör är att säga ”jag har rätt”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alexander det finns alltid olika åsikter och människor som kommit fram med olika teorier men det betyder inte att jag ljuger utan bara att jag har en avvikande uppfattning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.