Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Väljarna kommer att straffa SD för utspelet om Sverige i amerikanska media.

Jag är fullt och fast övertygad om att straffet för SD:s tilltag att framställa Sverige som ett land i kris i amerikanska media kommer att straffa sig minst lika hårt som Moderaternas utspel om samarbete med SD – Detta sett till väljarstöd i kommande opinionsundersökningar.

Som svenskar ska vi vara stolta över vårt land och alltid framhäva det som är bra med landet. Detta för att ge Sverige och svenska företag bästa möjliga förutsättningar för framtida affärsverksamhet.

Om jag vore företrädare för det svenska näringslivet skulle jag vara öppet upprörd över SD:s utspel i amerikanska medier då detta skadar bilden av Sverige bland amerikaner som väljer att tro på det de läser utan att göra en djupare analys av det verkliga läget i Sverige.

Visst har vi ett och annat problem här och där men inte större än att vi kan lösa dem med rätt sorts politik som leder till integration och egen försörjning. Det arbetet har regeringen påbörjat sedan länge och så här långt blir läget bättre dag för dag.

Nästa steg är att identifiera och eliminera det lilla fåtal människor som ägnar sig åt kriminalitet och gängbildning. När detta fåtal är lagförda, dömda och satta i fängelse kommer brottsligheten att minska.

Undersökningar visar dessutom att det inte finns några starkt sammansatt gäng utan att lojaliteten är mycket flyktig och att många av uppgörelserna sker mellan personer som var vänner igår men blivit ovänner idag.

För att återgå till början så tycker jag att SD begår ett stort misstag som försöker sig på populism som saknar verklighetsförankring likt den de nu ägnar sig åt i USA.

Min tro är som jag sa inledningsvis att straffet från väljarna kommer att bli hårt och det är utspel som dessa som gör att jag sedan lång tid tillbaka sagt att SD inte behöver hjälp för att förgöra sig själva – Den delen klarar de utmärkt på egen hand.

Utspelet i USA är bara ett i raden av utspel som kommer att se till att SD får max 10% av väljarstödet i nästa val.

Låt mig därtill säga att jag numera dagligen får feedback på att så kommer att bli fallet från människor som så sent som för 6 månader sedan sa att de skulle rösta på SD men nu ändrat sig och kommer att lägga sin röst på S alternativt C.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

119 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    FAKTA
    Svensk väljaropinion februari

    Svensk väljaropinion är ett väljarindex som Novus sammanställer utifrån resultat från Novus, Sifo och Demoskop.

    Parti Väljarstöd januari Väljarstöd februari Förändring
    M 21,8 19,5 -2,3
    L 5,5 5,7 0,2
    C 9,9 11,7 1,8
    KD 3,2 3,4 0,2
    S 27,2 27,2 0
    V 7,9 7,6 -0,3
    MP 4,4 4,6 0,2
    SD 17 17,5 0,5
    Fi 2,1 2,2 0,1
    Källa: Novus

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har läst resultaten Jonny – Det enda jag säger är att SD är på väg nedåt om man tittar på den långa trenden som spänner över flera månader – Detta sett från sin högsta notering.

      • Jonny Disenfeldt

        Eftersom du påstår motsatsen till observerbara fakta så är frågan : Var är ditt matematiska faktaunderlag för ditt påstående om denna ”trend” Anders ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det behövs inga faktaunderlag Jonny – 17% är betydligt mindre än de högsta noteringar SD uppvisade och som indikerade över 20%.

          • Jonny Disenfeldt

            Jo Anders, det behövs faktaunderlag från dig SPECIELLT med tanke på att du påstår att det finns en långsiktig TREND som motsägs av de verkliga fakta vi ser, VAD baserar du då dina påståenden på ?

            Att utgå från perioder med de högsta noteringarna är lika ointelligent som att titta på perioder med de lägsta noteringarna, något som du uppenbarligen inte förstår eftersom du inte ens visste vad en median var.

            Sanningen är att du som så ofta ger uttryck för ditt önsketänkande och du tycks tro att upprepar du en felaktighet tillräckligt ofta så kommer verkligheten att anpassa sig till dig Anders Forss.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Den långsiktiga trenden är klar och tydlig Jonny – Sd är på nedåtgående vilket kommer att bli tydligare och tydligare ju närmare valet vi kommer.

            Att även M backar gläder mig storligen.

  2. Jonny Disenfeldt

    Angående trender och verkligheten. Verkliga fakta :

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

    Här kan man dra slutsatsen att t.ex SD konsekvent visar som trend att de blir klart större i valet 2018 än 2014.
    Man kan även dra slutsatsen att socialdemokraterna på samma sätt blir klart mindre i valet 2018 än 2014.

    DETTA ÄR TRENDERNA, vad som verkligen blir slutresultatet 2018 vet vi inte men detta är TRENDERNA.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min tro och förutsägelse är 35-40% för S och runt 10% för SD och den står jag fast vid. Sedan får vi se vem av oss som har rätt när nästa val är avklarat.

      En sak kan jag dock lova och det är att jag på min kant ska göra allt jag kan för att öka väljarstödet för S.

      • Jonny Disenfeldt

        Du får tro vad precis du vill Anders men FAKTA är inte något som du håller dig till. Gång efter gång avslöjas du när du kör med dina felaktiga alternativa fakta. Pinsamt Anders.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har förutspått utfallet i nästa val Jonny och det är snarare en förutsägelse och en åsikt än något som nödvändigtvis behöver bygga på fakta då ingen i dag vet hur valresultatet kommer att se ut.

          Trenden för SD är dock klar – Den är fallande sett till deras högsta noteringar och sett över tid.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders, du får gärna leka spågumma, jag reagerar däremot när du sprider dina åsikter och önskedrömmar som om de vore fakta. Du beskyller andra för att sprida alternativa fakta men du är som sagt den som i allra högsta grad sysslar med det. Du måste lära dig att skilja på vad du för fram som åsikt och vad som är fakta. Fakta är ju inte direkt din bästa vän men du brukar ju ge uttryck för att ideologi är viktigare än fakta så det är väl inte så förvånande att du förhåller dig till fakta som du gör. Du är uppenbarligen inte tränad att tolka och förstå matematisk statistik men det är det inte heller någon som kräver av dig.

            Fakta talar emot dig i nuläget. Hur resultatet blir i valet 2018 vet vi först när det är avslutat men hur verkligheten ser ut idag och vad statistiken säger oss idag är något helt annat än vad du gör sken av.

            Därför repeterar jag : Verkliga fakta :

            https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

            Här kan man dra slutsatsen att t.ex SD konsekvent visar som trend att de blir klart större i valet 2018 än 2014.
            Man kan även dra slutsatsen att socialdemokraterna på samma sätt blir klart mindre i valet 2018 än 2014.

            DETTA ÄR TRENDERNA, vad som verkligen blir slutresultatet 2018 vet vi inte men detta är TRENDERNA.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Då måste det få irritera dig Jonny då det är jag och ingen annan som bestämmer vad jag skriver på min blogg. Samma sak antar jag gäller på din blogg där du sprider en massa hat och saker som inte är sanna.

  3. Alexander

    Anders

    När hade SD över 20% i svensk väljaropinion? De har legat stabilt runt 17% sedan ett år tillbaka…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det fanns en tillfällig topp på uppemot 22% under en kort tid och från den tidpunkten och framåt har nedgången funnits där om än med små steg så här långt sett över tid.

      Jag kvarstår vid min förutsägelse om 10% för Sd nästa val.

  4. Alexander

    Ann Heberlein har skrivit en mycket bra krönika på Ledarsidorna.se. Jag råder Anders att läsa ”Sluta bête dig som ett svin”….

      • Jonny Disenfeldt

        En människa som har politiska anbitioner som du skriver att ”du av princip inte läser” vad t.ex ledarsidorna’s blogg uttrycker, vill vi ha politiker som är så enögda och ointresserade av att betrakta samhällsproblem ur olika perspektiv … nej tack.

        Ledarsidornas skribenter är välinformerade, välartikulerade och trovärdiga. Håller jag med dem till 100% ? Nej givetvis inte, men jag har stor respekt för dem och deras åsikter.

        Det är skrämmande att du av ”princip” fungerar på det viset som du anger. Du är bara intresserad av en envägskommunikatio eftersom ju du sitter inne med alla lösningar och alla andra som uttrycker avvikande åsikter har fel.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att inte läsa ledarsidorna.se beror på att den mer eller mindre utger sig för att vara ett nyhetsmedia trots att den inte är det. På samma sätt bojkottar jag Moderna Tider och Nya Tider med flera webbforum.

  5. Alexander

    ”Sverige är bäst på att erbjuda utbildning för nyanlända, har bäst arbetsmarknad för invandrare,,utmärkt antidiskriminering och erbjuder invandrare samma tillgång till socialförsäkringssystemet som infödda svenskar”

    Så då är frågan vad felet är på Sverige? Eller är det så att det kanske handlar om de som kommer hit?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tillgången till socialförsäkringssystemet dröjer fram tills dess den som invandrat fått sitt uppehållstillstånd men att få hjälp när sådan behövs är en mänsklig rättighet tycker jag – Dessutom en som ska och måste vara lika för alla med rätt att bo i vårt land.

      Segregation och dålig integration är de största problemen och det är där utmaningarna ligger.

      • Lars Flemström

        Fel. Alla som vistas i en svensk kommun, har rätt till socialt bistånd från den kommunen. Detta torde dock bara undantagsvis bli aktuellt för asylsökande, eftersom de försörjs och får de flesta av sina behov tillgodosedda av Migrationsverket. Och de, som vistas illegalt i landet, drar sig nog – av lätt insedda skäl – för att söka hjälp från vistelsekommunen. Men visst förekommer det.

  6. Alexander

    ”Av princip läser jag inte Ledarsidorna.se”

    Sagt av den tolerante och vidsynte Anders Forss… Prova att läsa den och fundera på vad hon skriver.

      • Lars Flemström

        Du har fortfarande problem med den svenska demokratin, nu senast tryck- och yttrandefriheten. Din syn på hur länder ska styras och vilken information som tillåts nå medborgarna präglas alltjämt av de diktaturer och halvdemokratier, i vilka du har tillbringat så stora delar av ditt vuxna liv. Jag kan erkänna att jag också av princip inte läser vissa publikationer. Men jag kan göra undantag, för att hålla mig informerad. Det gäller exempelvis nättidningar, som fungerar som objektiva fönster för nazi-propaganda. Som man måste logga in för att läsa. Det kan finnas en till synes oskyldig blänkare av typ ”Sanningen om den påstådda judeutrotningen i Tredje riket”. Insmusslade bland alldeles sanna artiklar om problem med den nutida invandringen till Sverige.

        Genom att framstå som sanningssägare i fråga om aktuella och lätt kontrollerbara nutida händelser, som förtigs och bortförklaras av ”pk-media” och Anders Forss… Den som inte är skolad i källkritik, vilket jag faktiskt är, kan lätt tro att sanning i ett fall, borgar för sanning i ett annat fall. Men det är inte bara högerextremister som använder sig av den metoden. Extremvänstern hade alldeles rätt i att de realistiska krigsscener från Gulfkriget, vilka kablades runt jorden, var inspelade i Hollywood. Det var ju då lätt att tro att motsvarande händelser inte hade hänt i verkligheten. Men sanningen var att nyhetsmedierna inte ville vänta på det autentiska materialet från kriget…

        Jag slutade köpa Aftonbladet för nästan 20 år sedan, då jag upptäckte att man satt i system att höja upplagesiffrorna genom att snaska i nekrofili, d.v.s. man kittlade de manliga läsarna med att framställa mord på unga kvinnor som något lustfyllt och sexigt. Så fungerar de media, som Anders Forss litar på: den enes död, den andres bröd. Hur sanningsenlig är en så moraliskt korrumperad journalistkår? Hade Anders Lindberg, Lena Mellin och andra ”sanningsorakel” på den av PO mest fällda tidningen, haft någon anständighet i kroppen, hade de gått i strejk mot hyckleriet. Hur många mördare har inspirerats av denna typ av ”journalistisk”? Inga alls?

        Jag läser ganska ofta artiklar av Lindberg och Mellin. Men jag köper aldrig tidningen, eftersom jag inte vill understödja hyckleriet ekonomiskt. Tidningen kör med dubbla budskap: De manliga läsarna uppfostras till nekrofiler, genom att sexmord framställs som något lustfyllt (må vara att en försvinnande liten minoritet påverkas till att bli mördare) och å andra sidan uppfostras de kvinnliga läsarna att se alla män som medskyldiga till brotten mot kvinnor. Alla män, inte vissa av ena eller andra slaget. Vissa har ju med sig att alla lättklädda kvinnor är horor, om det är fritt fram att ta för sig av – men därmed inte fritt fram att misshandla och mörda. Och så har vi den andra sorten, som inte kan knytas till någon viss etnicitet: De direkt perversa.

        Anders Forss har ju tidigare skrivit att han tror att PO är något slags sanningsmyndighet, som har statens uppdrag att slå ner på brister i objektivitet och sanning. Men då har Forss inte förstått tanken med den ganska så långgående offentlighetsprincipen och tryckfriheten. PO:s uppgifter, och vad som kan anmälas dit, kan läsas på organisationens hemsida. Det handlar om förtal mot enskilda, och inte om lögner i allmänhet. Vad som är sant eller falskt i pressen får envar själv klura ut. Ett sätt är att hålla sig allsidigt informerad.

        Och för det är Ledarsidorna.se ett nästan oumbärligt hjälpmedel. Ledarsidorna.se har – tvärtemot vad Forss påstår – aldrig utgivit sig för att vara ett nyhetsmedium. Man har exempelvis ingen nyhetsredaktion. Utan det handlar om åsiktsjournalistik, av ungefär samma slag som man finner på vanliga ledarsidor. Men de åsikter, som torgförs av Ledarsidorna.se är i mycket hög grad baserade på fakta, bl.a. från uppgiftslämnare inom den statliga maktapparaten. De har lämnat uppgifterna under det anonymitetsskydd, som uppgiftslämn

        • andersforss (inläggsförfattare)

          jag kan förvisso hålla med om att traditionella media och dess journalister ibland har lite för stor makt – Detta genom att ge sig på individer de inte gillar och fullständigt göra ner dem så till den grad att de tvingas avgå för något som i sig är en skitsak i sammanhanget. Den kritiken ska de ha och att de gör på det sätet bör stävjas.

          Däremot köper jag inte att det många vill kalla PK-media förtiger eller låter bli att skriva om något som händer bara för att detta skulle anses mindre bra för etablissemanget.

          Att PK-media skulle förtiga eller mörka existerar inte som jag ser saken. Alla journalister som träffar på ett scoop skriver och/eller rapporterar om det det är min fasta övertygelse.

  7. Krister

    När jag ser en sosse på TV eller i verkligheten så känner jag inte att jag tillhör den kretsen.
    Att bidra till att S får 35-40 % kommer jag att försöka förhindra liksom att du väljs till något
    politiskt uppdrag. Lagligt och utan fula tricks men du kan vänta dig motstånd lokalt i Umeå
    där jag kommer att etablera mig inom kort.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag välkomnar allt motstånd Krister – Att föra politisk debatt är bra så länge den är saklig.

      Umeå är en mycket röd stad så välkommen hit.

  8. Lars Flemström

    Svenska demokrater skriver inte skit om Sverige i utländska medier. Detta är ett exempel på att lägga egna ord i någon annans mun genom att ”förtydliga” vad denne har sagt. Detta är givetvis en asfalterad reträttväg för AKB efter de misslyckade ”samtalen” med SD. Politiker vill ogärna medge att de har haft fel. Jämför bara med S, som förblöder av samröret med Mp! Jag hade väntat mig att ”samtalen” skulle fortsätta tills SD börjat ställa krav, som M kunnat använda som förevändning för att avbryta samtalen och backa. Men om SD skulle ha legat lågt. Vad skulle M ha gjort då? Det hör ju till ”spelet” att skylla på den andre.

    SD hade förmodligen hoppats på att bli ett slags femte hjul under alliansvagnen och kunna göra precis som Mp, som lockat över S-väljare med argumentet ”Ni kommer att få en S-ledd regering, även om ni röstar på oss”. Alliansen kommer säkerligen att sluta leden och säga att ”Enda chansen att få en alliansregering är att tillräckligt många röstar på något av de fyra allianspartierna”. Detta tycks också ha varit AKB:s långsiktiga strategi, som faktiskt kunde ha vunnit valet åt alliansen. Hon var inte tillräckligt uthållig. Men det var tydligen inte heller ledarkvartetten i SD.

    För drygt ett par år sedan förutspådde jag att SD ganska snart skulle nå sin toppnotering på knappt 20 % och därefter backa. Det har hittills gått som jag trodde. Visserligen finns flera enstaka mätningar som visar på betydligt större väljarstöd för SD, men de mätningarna är inte speciellt trovärdiga. Men även de kan bli valresultat, nämligen om S-kongressen går mot sin egen partiledning och stödjer den linje som förespråkas av Anders Forss och vänsterextremisterna (ett gäng höga akademiker med ett förflutet i stalinistiska KFMLr). I så fall kommer S att förlora c:a 5 procentenheter till SD och kanske ytterligare någon procentenhet till M. Vilket kommer att göra SD till största parti med S och M på en delad andraplats.

    Det har hänt förr (2006 och 2010) att gamla S-väljare har gått till M, och det kan upprepas 2018 om M stänger dörren till SD – i synnerhet om dessutom Forss och hans meningsfränder inom den kälkborgerliga extremvänstern skulle bestämma socialdemokratins valprogram. Vi kommer i så fall inte längre att ha något socialdemokratiskt arbetarparti i Sverige. Och i ett läge då de fyra allianspartierna tillsammans blir större än de ”rödgröna” kan alliansen mycket väl komma att bilda regering med stöd av Mp.

    Medan spekulationerna om SD:s framtid har rasat på Forss’ blogg, så har Forss själv helt förtigit den socialdemokratiska partiledningens besked att den inte vill ha någon återgång till den tidigare migrationspolitiken. Omläggningen av migrationspolitiken i slutet av 2015 gick förvisso längre än vad SD öppet förespråkade vid den tidpunkten, vilket mycket väl kunde på ett ungefär ha halverat väljarstödet för SD. Som därför har skärpt sin invandringskritiska profil.

    Men detta är tveeggat för SD, eftersom SD genom att inta den ena extrempositionen (den andra intas som bekant av Forss och vänsterextremisterna samt kälkborgarna inom Mp och C) får Löfvéns linje att framstå som en lagom-linje i mittfältet på den politiska skalan. S-kongressen kommer alltså att avgöra om SD får minst 23 eller högst 13 (som i valet 2014) procent i valet 2018. En protestväljare är en väljare som röstar på det parti, som är mest avskytt av de andra partierna, för att ge dem en snyting som känns.

    Så länge V uppfattades som ett landsförrädarparti, som var berett att införa en sovjetstyrd kommunistisk diktatur i Sverige, var V partiet som man proteströstade på. Utspelet i utländsk media kan förvisso skrämma bort seriösa väljare från SD – som dock kan komma att kompenseras dubbelt upp av nya protestväljare. Men det beror alltså på utgången av S-kongressen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag står förvisso strax till vänster om mitten i mitt eget parti vad gäller den politik jag vill föra men att beskylla mig för att vara vänsterextrem är inte korrekt Lars.

      Det jag står för handlar om att återgå till den politik vi hade fram till mitten av 1980-talet – Den politk som gjorde att Sverige och svenskarna mådde som allra bäst.

      Om du vill kallad den sortens politik vänsterpolitik så är jag beredd att leva med det.

      • Lars Flemström

        Min kommentar, som du har svarat på, handlade om någonting annat än det som du har skrivit om i ditt svar, nämligen om framtidsutsikterna för SD efter smutskastningen av Sverige i USA-media. Jag skrev att detta kan bli en förevändning för M att stänga dörren för SD, som därmed inte kan räkna med att bli ett slags femte hjul under alliansvagnen. Och att detta kan leda till minskat väljarstöd för SD. Men att SD kan komma att kompenseras dubbelt upp med nya proteströster, om Anders Forss och hans meningsfränder inom extremvänstern och kälkborgerligheten får som de vill på S-kongressen.

        Jag har aldrig beskrivit Forss som en vänstersosse. Det vill alla kallas, när de tillfrågas om saken. Du kommenterade inte mitt påstående att du och dina meningsfränder tillhör oppositionen inom partiet mot partiledningen. Men därmed står du ideologiskt till höger om densamma, oavsett vad du själv vill kallas.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag publicerar din uppfattning Lars som sig bör med tillägget att jag definitivt är vänstersosse och inget annat. Däremot stämmer det att jag går emot min egen partiledning när jag tycker att de har fel vilket är fullt legitimt i vårt parti där vi har högt i tak.

  9. Alexander

    Anders

    Du räknar alltså med enskilda toppnoteringar för SD. Därmed är även ditt parti på väg nedåt från de 30% ni hade i en mätning förra året? För att inte tala om 50,1% 1968….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tittar på de långsiktiga trenderna och då kommer högsta noteringen ner. Visst har S tappat sedan valet men sedan bottennoteringen är vi på väg uppåt och uppgången håller i sig så jag är fullt övertygad om att 35-40% vid nästa val är fullt realistiskt.

  10. Alexander

    Jag rekommenderar Anders att läsa Peter Springares senaste facebookinlägg. Mycket tänkvärt och definitivt något som gäller dig….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kanske jag gör vid tillfälle även om jag betvivlar att Springare skriver om mig.

  11. Alexander

    ”Det kanske jag gör vid tillfälle”

    Vore nyttigt för dig. Det är direkt från verkligheten.

    ”även om jag betvivlar att Springare skriver om mig”

    Det gäller dig och andra politiker som förminskar och förnekar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag varken förnekar eller förminskar Alexander – Även du vet att antalet invandrare som ägnar sig åt brott bara utgör en oerhört liten del av det totala antalet invandrare.

      O något försöker du förstora saken.

  12. Alexander

    ”Om något försöker du förstora saken”

    Ta gärna ett snack med de som jobbar på samma skola som min kompis. Det är rena j-la upploppen varje dag, och nu ska ytterligare nyanlända komma dit. Sinnessjukt!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är frågan vilken sorts upplopp det är och att dessa måste stävjas på alla sätt är jag den förste att predika.

      Det är för att göra situationen bättre som regeringen beslutat sig för att begränsa antalet nyanlända på en och samma skola genom att reglera så att de sprids någorlunda jämt över alla skolor.

  13. Alexander

    ”Jag varken förnekar eller förminskar”

    Du förnekade att det fanns könssegregerad undervisning och var lika ”ödmjuk” som vanligt när jag hävdade motsatsen. Det var ett exempel…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Enligt lagar och förordningar ska det inte finnas könssegregerad undervisning och den du presenterade var inte permanentad men trots det fel. Dessbättre inte utbredd.

  14. Alexander

    ”Dessbättre inte utbredd”

    Vanligare än du tror…

    ”vilken sorts upplopp det är”

    Ja, finns det några som är okej? Bråk, skrik osv i en omfattning ni politiker skulle svimma av.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Stoj och bråk är förvisso inte okay och sådant ska stävjas även om jag inte vill kalla den sortens händelser för upplopp.

      Upplopp är det när det är organiserat och involverar ett flertal på samma gång som jag ser saken.

  15. Alexander

    ”när det är organiserat och involverar ett flertal på samma gång”

    I veckan gick en lärare hem efter att ha blivit sparkad av en elev. Dessutom förekommer hot från föräldrar. Lägg till massor av stök på lektioner och raster och jag kallar det för rena upploppsstämningen.

    ”sådant ska stävjas”

    Fast då kommer anklagelserna om rasism som ett brev på posten. Och personalen backas inte upp för ledningen vet att politikerna och journalisterna är på de nyanländas sida. Grattis till alla som skapat detta!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att stävja bråk och stök i skolan kan aldrig vara rasism Alexander – För mig är det att göra det arbete man måste göra om man jobbar i skolan.

      Att föräldrar beter sig illa har blivit en företeelse som vuxit i styrka de sista 5 åren men vad gäller den delen så är min uppfattning från det jag sett i mina egna barns skolor att detta främst förekommer bland svenska föräldrar.

      En skolledning ska alltid backa upp sin personal så länge personalen inte bryter mot lagar och regler och jag tror inte att vare sig politiker eller journalister har något emot att skolledningarna gör så.

      Förvisso kan jag bara svara för mig själv men jag skulle definitivt backa upp min personal.

      Sedan behövs mer disciplin och mer ordning och reda i skolan vilket jag påpekat länge och så vitt jag vet är sådana reformer på gång och kommer att sjösättas inom kort.

  16. Alexander

    ”En skolledning ska alltid backa upp sin personal”

    Fast de törs inte när rasistspöket hägrar.

    ”vare sig politiker eller journalister har något emot”

    Som vanligt har du ingen större koll. Många är rädda för att agera mot invandrare pga att de vet vilket samhälle vi har.

    ”att detta främst förekommer bland svenska föräldrar”

    Ja, din uppfattning är ju ofta skiljd från min. Och vi vet vem som alltid har rätt, trots att jag jobbat på skola…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad gäller föräldrar och deras reaktioner så kan jag bara prata utifrån egna erfarenheter och de säger at det är svenska föräldrar som kritiserar och ställer till med problem.

      Om lärare och skolledningar inte törs så får det stå för dem – Ska vi följa lagar och förordningar har de sin fulla rätt att reagera om något är fel.

  17. Alexander

    ”Omlärare och skolledningar inte törs så får det stå för dem”

    Det är politiker och journalister som skapat den situationen med ständiga påhopp om rasism för minsta lilla sak. Du tillhör de skyldiga. Nu har ni fått ett samhälle där anställda inte törs reagera på våld, förtryck osv. Återigen säger jag grattis!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Politiker och journalister hoppar inte på lärare och skolledningar som gör sitt jobb och ser till att det är ordning och reda i skolan – Den uppfattning du vill torgföra är en skröna och inget annat.

  18. Lars Flemström

    Jag tycker nog att du då och då ska kasta ett kritiskt öga på Ledarsidorna.se. Denna nätpublikation är inget annat än vad den utger sig för att vara, nämligen ”granskande opinionsjournalistik”, närmast att jämföra med de redaktionella kommentar, som förekommer i en del ”etablerade” medier. bl.a. SVT. Alltså någon i ämnet väl insatt persons personliga tolkningar av fakta.

    Svårigheten för en läsare att skilja mellan åsikter och nyheter i just nätpublikationer är inget unikt för just Ledrsidorna.se. Flera tidnings- och programutgivare i ”etablerade” medier, erkänner i dag i endebattartikel som har publicerats i flera landsortstidningar att precis samma problem finns hos deras egna nätpublikationer. De skriver att det är mycket lättare att skilja mellan nyhetsartiklar, ledare och insändare i papperstidningar genom placeringen av de olika slagen av alster genom placeringen i tidningen.

    De lovar att anta nya riktlinjer för presentationen av materialet i deras nätpublikationer, så att läsarna ska få lättare att skilja mellan fakta och åsikter. Naturligtvis rekommenderar jag utgivaren av Ledarsidorna,se, Johan Westerholm, att om möjligt följa dessa riktlinjer, så att även Anders Forss vågar läsa Ledarsidorna,se. Med sin bakgrund som f.d. underrättelseofficer i den svenska försvarmakten är Westerholm mycket väl insatt i de ämnen, som han skriver om och är dessutom tränad i att skilja mellan äkta nyheter och fejk. Men inte ens Ledarsidorna.se är helt fri från fel. Jag anser mig kunna se sådant, eftersom jag har en utbildning i historievetenskaplig källkritik.

    Det måste också framhållas att allting som står på nyhetsplats i ”etablerade” medier, inte är sant. Journalister saknar, fastän de påstår motsatsen, utbildning i källkritik. De är amatörer inom detta område. De blandar ihop ”sant” och journalistiskt ”relevant”, d.v.s. vad som är säljande nyheter, eller rentav politisk önskvärda nyheter (”pk”). Och dessutom sker ju ständigt ett urval – som görs av någon med egna subjektiva värderingar – av vad som ska publiceras. Utgivarna lovar att även detta ska klargöras på ett bättre sätt än hittills för läsarna. Ett mycket bra initiativ!

  19. Alexander

    Anders

    Det du nämner som skrönor har jag upplevt. Dessutom har jag många vänner som varit med om samma sak. Påstår du att vi ljuger? Även segregerade klasser var en skröna …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då jag inte var där när det du påstår inträffade så kan jag varken säga bu eller bä.

  20. Alexander

    Som jag har berättat har jag en bakgrund inom skolans värld och har flera gånger varit med om att journalister och politiker ”hoppat på” lärare och rektorer som har försökt att få ordning på det invandringsrelaterade stöket. Anders kan få flera namn men det kommer inte att spela någon roll, för han vet alltid bäst….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om de gjort så har de gjort fel. man ska inte bli påhoppad för att man står för ordning och reda – varesig av politiker eller av journalister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.