Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Väljarna kommer att straffa SD för utspelet om Sverige i amerikanska media.

Jag är fullt och fast övertygad om att straffet för SD:s tilltag att framställa Sverige som ett land i kris i amerikanska media kommer att straffa sig minst lika hårt som Moderaternas utspel om samarbete med SD – Detta sett till väljarstöd i kommande opinionsundersökningar.

Som svenskar ska vi vara stolta över vårt land och alltid framhäva det som är bra med landet. Detta för att ge Sverige och svenska företag bästa möjliga förutsättningar för framtida affärsverksamhet.

Om jag vore företrädare för det svenska näringslivet skulle jag vara öppet upprörd över SD:s utspel i amerikanska medier då detta skadar bilden av Sverige bland amerikaner som väljer att tro på det de läser utan att göra en djupare analys av det verkliga läget i Sverige.

Visst har vi ett och annat problem här och där men inte större än att vi kan lösa dem med rätt sorts politik som leder till integration och egen försörjning. Det arbetet har regeringen påbörjat sedan länge och så här långt blir läget bättre dag för dag.

Nästa steg är att identifiera och eliminera det lilla fåtal människor som ägnar sig åt kriminalitet och gängbildning. När detta fåtal är lagförda, dömda och satta i fängelse kommer brottsligheten att minska.

Undersökningar visar dessutom att det inte finns några starkt sammansatt gäng utan att lojaliteten är mycket flyktig och att många av uppgörelserna sker mellan personer som var vänner igår men blivit ovänner idag.

För att återgå till början så tycker jag att SD begår ett stort misstag som försöker sig på populism som saknar verklighetsförankring likt den de nu ägnar sig åt i USA.

Min tro är som jag sa inledningsvis att straffet från väljarna kommer att bli hårt och det är utspel som dessa som gör att jag sedan lång tid tillbaka sagt att SD inte behöver hjälp för att förgöra sig själva – Den delen klarar de utmärkt på egen hand.

Utspelet i USA är bara ett i raden av utspel som kommer att se till att SD får max 10% av väljarstödet i nästa val.

Låt mig därtill säga att jag numera dagligen får feedback på att så kommer att bli fallet från människor som så sent som för 6 månader sedan sa att de skulle rösta på SD men nu ändrat sig och kommer att lägga sin röst på S alternativt C.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

119 kommentarer

  1. Alexander

    Möjligt att du får rätt, men jag hör däremot fler och fler som överväger SD. De ökar med 0,8 procentenheter i senaste Novus. Det är den du refererar till när du skriver om att Moderaterna minskar.

  2. Alexander

    Anders

    Vilken är anledningen att de byter till Centern? De går alltså från ett parti med oerhört restriktiv invandringspolitik till ett som vill ha i princip öppna gränser. Hur förklarar de det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad deras skäl är kan bara de säga men det är det beskedet jag får – Sedan är det inte invandringen utan protest mot övriga som fått dem att tillfälligt stödja SD.

      Invandrarfrågan intresserar bara 5-10% av väljarkåren.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Under mina samtal för vi samtal om många saker och oerhört få som under en tid sagt att de skulle välja SD gör så på grund av migrationsfrågan. Det svar de ger och som jag tror är ärligt är att de övervägt och under en tid stött SD på grund av missnöje med övriga partier men att de efter SD:s svek i ett antal frågor som är viktiga för gemene man insett att en röst på SD är att gå från askan till elden.

  3. Petter

    Tror tyvärr att detta stärker SD,för det är denna syn de som röstar på SD har. Och fler strömmar till om våldet i förorterna fortsätter .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det som förekommer i förorten är verket av ett mycket litet antal personer och så fort vi eliminerat den gruppen och satt dem bakom lås och bom kommer det att lugna sig,

  4. Alexander

    I november sade du att raset skulle börja pga att de röstade för lönedumpning. Blev det så eller hade du fel?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SD är på tillbakagång från sina högsta nivåer och det går stadigt nedåt så jag är inte orolig alls för att min förutsägelse om runt 10% inte ska slå in.

  5. Alexander

    SD får 20,3 i de sammanvägda undersökningarna på status.st.I januari hade de 19,2 så den senaste månaden har de ökat.

  6. Fredrik

    ”Undersökningar visar dessutom att det inte finns några starkt sammansatt gäng utan att lojaliteten är mycket flyktig och att många av uppgörelserna sker mellan personer som var vänner igår men blivit ovänner idag.” är ett direkt citat från dig Anders. Var är undersökningarna?

    Varför finns idag inte ett arbete med att identifiera och lagföra dem som gör sig skyldig till kriminalitet? Varför slutar poliser i Sverige på grund av uppgivenhet? Varför går poliser ut i media och berättar om hur deras arbetsbörda ser ut? Och på grund av detta hotas till livet av både extremhöger och extremvänster?

    I senaste avsnittet av Veckans brott satt en polis och GW och tydligt sa att situationen med alla de olösta brott, grova brott, som sker eskalerar och kommer fortsätta göra detta om inget sker. Dessutom, merparten av dem som begår dessa grova brott är av personer som invandrat eller har invandrarbakgrund. Jag är inte anhängare av SD, men jag förstår dem som är det. Faktiskt.

    Den naiva inställning som regering haft, blå eller röd, de senaste 20 åren är anmärkningsvärd. Att tro att Sverige är skyddad från ”hemskheter” bara för att ”vi tror vi är bättre än alla andra” är enormt beklagligt. När du säger att detta lilla fåtal ska lagföras, så undrar jag och säkert alla dem som röster på SD: Varför har de inte lagförts tidigare?

    Du tror att S är en frälsare som kommer att rena landet. Att de ”sjuka” elementen kommer att försvinna bara S får tid på sig att göra sitt jobb. Enda sättet, tvinga människor att göra som S vill. Det är inte demokrati, det är diktatur. Hur ska S övertyga SD-väljarna att ni är ett bättre alternativ? Genom att lova en sak, sen säga: Otur…men vi kan inte göra allt vi lovade för i politik så måste vi säga en sak och sedan, när så krävs…öh, ja du vet….skita i just dig!

    Varför tror du SD-väljarna röstar på SD? För att dom är alla rasister och tror att Svenskhet är något som finns i blodet? Så klart inte. Dom är förbannande på dig, mig och alla andra inom det normala politiska blocken.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Arbetet med ett samordnat angrepp mot dessa grupper som dessutom involverar flera myndigheter är sjösatt och har startat men resultat kommer inte över en natt.

      Mer polisresurser är på gång men även det tar tid.

      Innan nästa val kommer vi dock att se resultat det är jag helt säker på.

      Att vi sedan varit i total avsaknad av en fungerande integrationspolitik har jag framfört många gånger och det är inget jag är glad över. Däremot känns det bra att vi nu gör något åt saken och jag har full tillit till att de insatser som sjösatts och de som planeras sjösättas kommer att ge önskat resultat.

      • Olle

        Mer polisresurser ,jojo, var får ni tag på dessa . De flesta poliser idag överväger att sluta och byta arbete. Och du kan ju glömma att det är bara ,du verkar inte så insatt i denna typ av brottslighet. Hur länge har staten försökt ???

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det som nu sker är en mycket samordnad insats som kommer att lyckas. Att det tar tid at utbilda nya poliser kan vi vara överens om men fler kommer – Därutöver ska vi se till att de som finns slipper sitta på kontor så att de kan användas för brottsbekämpning.

  7. Jonny Disenfeldt

    Du befinner dig i samma förnekelse som de flesta riksdagspartier och vänstermedia driver.
    Människor är inte blinda, de ser trots medias förnekelsepropaganda verkligheten dagligen i allt större grad och får egna erfarenheter av verklighetes allvarn.

    Vad gäller rörelser inom väljarkåren så är det högst normalt att väljare rör sig mellan M, L och C, och att dessa partier turas om att vara största parti inom det som kallas borgerliga partier. Nu ser vi att det är Centerns tur att få tillbaka väljare som förut strömmat till M, samtidigt fortsätter väljare att strömma från M till SD vilket är det enda nya i ekvationen. Någon rörelse mot S syns inte till, de S-väljare som gick direkt till M för flera år sedan verkar inte gå tillbaka.

    AKB är en usel partiledare, helt fel val från första början, DÖ var en galen odemokratisk konstruktion, arkitekterna bakom den bör avgå.

    Du skriver ”Visst har vi ett och annat problem här och där men inte större än att vi kan lösa dem med rätt sorts politik som leder till integration och egen försörjning. Det arbetet har regeringen påbörjat sedan länge och så här långt blir läget bättre dag för dag.”

    Vilket ju är att förminska verklighetens problem rätt mycket. Det finns INGA lösningar på problemen, varken på kort eller lång sikt, problemen kommer bara att förstärkas ytterligare.
    Skola, vård och omsorg raseras i snabb takt, arbetslösheten bland dessa migranter är extrem.
    Efter 9 år har de en arbetsgrad av 25%. Köerna i vårdsystemet ökar drastiskt

    Migrationsverket räknar med stora befolkningsförändringar underden kommande femårsperioden 2017-2021.
    Den senaste prognosen på ansökningar är :
    * 213.000 för asyl
    * 341.000 för anhöriga
    * tillkommer arbetskraftsinvandring

    Ca 700.000 ansökningar totalt, det vill 140.000 per år.
    Till detta till kommer att invandrarna genererar ett födelseöverskott på 25.000 per år.
    Den våldsamma folkökningen fortsätter.

    Du skriver : ”Nästa steg är att identifiera och eliminera det lilla fåtal människor som ägnar sig åt kriminalitet och gängbildning. När detta fåtal är lagförda, dömda och satta i fängelse kommer brottsligheten att minska.”

    Verkligheten är att polisen nu har rekordmånga fall som bara ligger i kö för att påbörja utredning, polisen har inte resurser att hantera situationen och det blir bara värre och värre.

    Så länge som alliansen och S fortsätter att bedriva sin förnekelsepolitik kommer SD att fortsätta att växa eftersom de står för det enda klart urskiljbara alternativet förutom då Mp och V med sin extrema politik att riva murarna helt och fortsätta färden mot välfärdsstatens upplösning.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemen är oerhört kraftigt överdrivna Jonny.

      Problem finns men inte större än att vi kan åtgärda dem.

      • Olle

        Kraftigt överdrivna?? Va snackar du för skit ?? Poliser ,brandkår ,ambulans, hantverkare vägrar snart att vistas i dessa områden . Du vet inte ett skit om detta. Detta är områden det är status att ha en Kalasjnikov eller annat vapen i garderoben. Polisen kan ju inte värja sig för stenkastning en gång innan de flyr ??? Du sitter i än så länge trygga Umeå och häver ur dig en massa lögner som du vill vi ska tro på . Här behövs militär och det hjälper inte med silkeshandskar som politikerna tror, detta är grov brottslighet det handlar om .

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vet mer än du tror om detta Olle och jag hävdar därför fortsatt att klicken som ägnar sig åt detta är oerhört liten. Allt det handlar om är att komma åt denna lilla klick och spärra in den,

          • Jonny Disenfeldt

            Om det nu är ett så litet och enkelt problem, varför är det inte löst sedan länge … nej Anders, du leker populist som vanligt med dina påståenden Anders.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Problemet är inte löst därför att vi inte fokuserat på det och därför att det inte gått att skapa parlamentarisk enighet kring det tidigare – Ni när detta går kommer problemen att lösas.

  8. Eva

    Men om vi bortser från Trumps utspel och SD som politisk parti og i opposition och som självklart kör hårt nu för och få stämmor. Vad menar du? är det så enkelt och bara säga att det är marginallt och att vi kan lösa det. Nu fölger man med i debattprogram på svenk tv och det är hårda disskusioner nu senast oponion live som jag såg. Ta Rinkeby, brända bilar och människor som inte vågar gå ut, sviker man inte det människorna då? Man kan ju lika gärna tänka att det är därför det är en förort med mest invandrare därför tas det inte lika allvarligt?Men många har ju bodd där i flera titalls år och inte upplevd värre. Måste man inte erkänna problemet, för och ta krafttak alla som en från politiker, polis, sociala, skolor etc etc,och verkligen vilja det och gå samlad över partigränser,och sluta ”skrika” till varandra. jag evt inte men jag tycker det ser trist ut med allt negativt som nu sker. Man går runt och tror att det ska bli ”borgerkrig” i Sverige, vilket jag inte tror men det är inte så roligt och läsa alla dommedagspredikor! Dessutom detta med hattparaden från S kvinnorna kunde dom sparet seg för! ¨Dålig timing!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi har påbörjat kampen för att skapa lugn och ro i förorterna med problem men problemen kan inte lösas över en natt.

      Den plan som sjösatts kommer at fungera bra när många olika myndigheter samarbetar.

      Därutöver är fokus att lösa de problem som utlöser ett kriminellt beteende och även den kampen kommer att skörda segrar över tid det är jag helt övertygad om.

  9. Kim

    Tyvärr är du naiv. SDs väljare förstår inte konsekvenser eller helhetsbilder. Därför blir all publicitet god publicitet för SD, även då man uppenbart försöker misskreditera sitt land för egen vinning.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är inte naiv – SD är på tillbakagång och det kommer att bli som jag förutspår – Vid nästa val hamnar SD runt 10%.

  10. Krister

    Låt mig därtill säga att jag numera dagligen får feedback på att så kommer att bli fallet från människor som så sent som för 6 månader sedan sa att de skulle rösta på S men nu ändrat sig och kommer att lägga sin röst på SD…

  11. Krille

    Haha..10%…dröm vidare, SD blir största eller näst största part 2018.

    Du kan inte bilda en opinion för att 3st hävdar att de gått från SD till S eller C.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är betydligt fler än 3 som sagt det och jag kvarstår vid att SD kommer att få 10% vid nästa val.

  12. Patrik

    Hej Anders

    Du tror inte att det finns någon risk med att personer i Sverige inte känner igen den bild som Lövén och co förmedlar. Jag tror att det är lika illa att försköna som att förfula verkligheten och sist jag tittade på listan med de mest 10 mest eftersökta brottslingarna var det bara två med så kallade svensk klingande namn. Så visst finns det problem som ska tas upp och inte filtreras genom någon ”vad kan vi säja” filter. Det gäller ju åt båda hållen.

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser inlägget så sade jag klart och tydligt att vi inte saknar problem. Dock är inte problemen större än att vi kan lösa dem och den lösningen har vi påbörjat.

      • Patrik

        Hej Anders.

        Jag noterade i Aftonbladets dement så kom det inte 160 000 invandrare 2016 som Trumpen och co påstod utan 2015. Det vet jag inte om jag vill kalla dementi. Antalet människor var ju korrekta men de missade årtalet. Och när politiker som ALLA vet ljuger eller som ni säljer förvränger sanningen så det passar till den verklighet som ni vill förmedla. När den skiljer sig från den verklighet som vanligt folk råkar ut för med vårdköer på flera år. Poliser som inte dyker upp pga förlånga avstånd. Skolan som är i kris för politiker inte vill göra något för att förbättra arbetssituationen för lärare. Då väljer folk att lyssna på de som beskriver en verklighet som ligger närmare den verklighet som de upplever.

        Mvh

        Patrik

  13. Leif Andersson

    Enligt många S-representanter var Sverige ett land i kraftigt förfall före valet 2014 så då kan det knappast ha blivit ett föredöme på ca 2,5 år.

    Naturligtvis är SD:s utspel präglat av stora överdrifter men regeringen måste ta utmaningarna med den alltför generösa migrationspolitiken på allvar. Det är ju först i år när större delen av de flyktingar som sökte asyl hösten 2015 och får den beviljad ska få bostäder och arbete som den stora utmaningen tar vid. Tyvärr har inte regeringen gjort speciellt mycket för att få byggt de ca 750 000 bostäder som behövs till 2020. Inte heller har man några lösningar för att få majoriteten av flyktingar med mycket låg utbildning i arbete såvida detta inte kraftigt subventioneras med varaktiga lönebidrag vilket är en samhällsekonomisk förlustaffär.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bostadsbyggandet har tagit fart och allt eftersom kommer fler och fler utlandsfödda i arbete. Jag säger inte att vi är klara – långt därifrån men vi har i vart fall börjat göra något åt saken och att bygga 750.000 bostäder på 3 år faller på sin egen orimlighet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag antog det men den siffran är för stor för att vara realistisk – Min tro är att du får lägga till åtminstone 5 år till för att den tillväxten ska bli realistisk med dagens byggregler och överklagandeprocess.

          • Leif Andersson

            Vilket innebär en ännu värre bostadskris med ökad segregation och ökande klyftor som resultat. Det är ju sådant som gör att inflödet av väljare till SD ökar när övriga partier inte bryr sig om de akuta samhällsproblemen utan lägger sin energi på att erkänna Palestina och liknande tramsfrågor.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag tror inte att bostadskrisen kommer att tillta. Det byggs så det knakar och vi kommer att hinna ikapp och ha minst lika många bostäder som det finns bostadssökande i framtiden – Dock tror jag 2025 är en mer realistisk gissning än 2020/21

  14. Bengt Svensson

    Du förenklar problemen så kraftigt att ditt inlägg blir oseriöst.

    Kriminaliteten är internationell och inget Sverige ensam kan komma åt.
    Första insatsen för att sluta göda gängen måste bli att tillföra mer resurser till tullverket så de kan stoppa narkotika, vapen mm. redan vid gränsen, detta gäller framför allt region Skåne.
    De kommer behöva tiofaldiga sina anslag.

    Detta kommer att underlätta polisens arbete i hela landet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har skrivit mer ingående tidigare men att identifiera, döma och se till att individer som ägnar sig åt brottslig verksamhet straffas är en bra början på att bekämpa det vissa kallar gängkriminalitet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad jag påstår är att dessa gäng är oerhört löst sammansatta och att de flesta våldsbrotten begås mot medlemmar i det egna ”gänget”.

      Forskning visar att människor i samma gäng som är vänner idag kan bli ovänner i morgon och skjuta varandra för en skitsak.

  15. Jonas E

    Problemet är ju att ”vissa” dömer ut hela Sverige för vad som faktiskt bara sker på en del platser, och dömer ut hela grupper för vad enskilda gör !.

    Det är en viss logisk brist på att invandrare enbart skulle vara problemet, då man inte ser dessa problem överallt där man procentuellt tagit emot lika många, utan bara på en del platser som sagt !.

    Funderar nu på vad som är problemet med SD:s snudd på landsförrädiska uttalanden i utländsk media så har ni två länkar med hela fakta här – på engelska dessutom :

    http://www.government.se/articles/2017/02/facts-about-migration-and-crime-in-sweden/

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/M0nBo/sd-ledarna-trump-overdrev-inte–tvartom

    Slutligen ni som tror att USA är bättre – tänk om :

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WP0KG/the-crime-situation-in-sweden-compared-to-the-us-in-4-charts

    • Mr Sound

      Oerhört tänkvärt inlägg skriver Anders, tillåt mig att le. Klart det blir tänkvärt när man har en (?) ryggdunkande följare på sin blogg…

      För allvarligt talat, är det någon som påstått att USA har mindre kriminalitet än Sverige? Den länken kan stoppas upp där solen inte lyser!

      Sen tar jag mer än gärna ett vad ang SDs valresultat 2018. Får SD 10% lovar jag att personligen besöka dig Anders och gratulera till din förmåga. Ok?

      Problemen i Sverige är så långt ifrån en fungerande ”integration” man kan komma, här är problemen på individnivå. Vår invandring har totalt ändrat karaktär, majoriteten som kommit på senare år är från de mest destruktiva och kriminella länder. Att det inte spelar roll för vår utveckling är bara naivt att förneka. Se bara på utvecklingen i Nordstan, Göteborg där invandrargäng totalt tagit över. Utanförskapsområden ökar, att då fortsätta ösa pengar till ett system som uppenbarligen misslyckats med sitt syfte måste vara totalt hjärndött.

      Nu är skadorna på välfärdsproblem så stora att de går inte reparera, även med den bästa av världens integration kommer utvecklingen fortsätta neråt. Det ser och förstår människor så därför kommer SD fortsätta uppåt, även om du förnekar det.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Jag ser fram emot besöket efter nästa val Mr. Sound för runt 10% är vad SD:s resultat kommer att bli.

        Migrationens problem som främst stavas segregation löser vi genom att följa den plan som nu sjösatts och genom att satsa hårt på en väl fungerande integration och på att sätta människor i arbete så att de får egen försörjning.

      • Jonas E

        ryggdunkande följare ? – har du inte noterat att jag oftast skriver för att kritisera Anders, precis dom du !., men när han har rätt så har han rätt !.

        Enligt GW så begår ju 95% av invandrarna inga brott alls – han brukar ju ha rätt !.

        Utvecklingen i vissa förorter är ju Polisens ledningsproblem som skapat, då dom minskade sin närvaro där under flera år, viss integrationen har problem, men varför ser man inte samma problem överallt där man tagit emot flyktingar ? – utan det är rätt lokaliserat till 15 platser i Sverige…. där Polisen ser anledning till att öka sin närvaro !.

        Men SD fann det ”sverigevänligt” att sprida lögner om Sverige utomlands, för att inte glömma hur ”Sverigevänligt” SD var när dom släppte in Putin kompis i riksdagen, eller SD: kansliets samarbete med Russia today ….. luktar mer som landsförrädare än Sverigevänner där !.

        Skadorna på välfärden var SD dessutom med och orsakade då man stöttade Alliansens alla skattesänkningar och privatiseringar – som egentligen orsakade problemen i välfärden !.

        Men göm dig bakom skygglapparna du, och skyll allt på det som egentligen inte är problemet – utan symptomet på problemet med 8 år av en högerregering stödd av SD !.

  16. Olle

    Gängkriminalitet dominerar dödsskjutningar
    Antalet som sköts ihjäl inom den kriminella miljön utgjorde 90 procent av det totala antalet ihjälskjutna 2015. Året innan utgjordes samtliga fall av ihjälskjutna inom den kriminella miljön

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Statistik visar att de flesta skjutningarna sker i samma så kallade gäng där vänner idag blir ovänner imorgon och skjuter varandra över mycket triviala saker.

      Detta går att stoppa och åtgärder för att göra så är redan sjösatta.

  17. Jan

    Tvärtom blir det regeringen som får bråda dagar med att försöka försvara den propagandabild av Sverige som de gärna målar upp. Regeringen med god hjälp av regeringstrogna journalister och bloggare. Den här striden kan de emellertid inte vinna i längden. Det går nämligen inte att dölja de negativa konsekvenserna av massinvandring från MENA längre. Och att kalla alla som säger sanningen för rasister håller heller inte längre.

    Trump överdriver och skarvar. Men han har i grunden rätt. Sverige har stora problem med att hantera massinvandringen. Även om vår regeringen säger något annat. Folket är inte de idioter ledningen i S hoppas på…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Sverige har genom alla tider klarat av invandring bra vilket statistiken och historien visar och även denna gång kommer vi att vända detta till något positivt. Problem finns förvisso men inte större än att de går att fixa och vända på utvecklingen.

  18. Alexander

    Anders

    Status.st sammanställer alla undersökningar och beräknar ett medelvärde. Där har SD ökat från 19,2 till 20,3. Det kan absolut bli så att de får 10% i valet, men från januari till februari har de gått upp. Förnekar du det är det ett bevis på att du inte är seriös.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är seriös Alexander och SD:s långsiktiga trend pekar nedåt – Inte sett över en månad men sett över flera månader.

  19. Alexander

    Anders

    Om inte status.st duger så kan du läsa Aftonbladet där Novus har vägt samman Demoskop, Sifo och Novus siffror. Där får SD 17,5 mot 17,0 i januari. Du får gärna hävda att de får 10% i valet,, men deras siffror i februari är bättre än i januari.

      • Jonny Disenfeldt

        Kanske har SD’s ÖKNINGSTAKT MINSKAT ? Det skulle kunna vara en förklaring till hur Forss resonerar, enligt Anders Forss matematiska klurerier innebär det ju att något minskar. En ökning blir i Anders Forss värld lätt en minskning. Alternativa fakta var det !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.