Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jomshofs uttalande om moderaten Kahin Ahmed avslöjar SD:s riktiga ansikte.

Jag tillhör de som länge sagt att det finns en dold agenda inom SD och då främst hos den inre krets som utgör partiledningen om vad som är deras egentliga mål inom politiken – En agenda som man gör allt för att hålla borta från allmänhetens kännedom då den skulle leda till ett kraftig ras vad gäller väljarsympatier.

Hur den dolda agendan ser ut fick vi se ett exempel på i den kommentar SD:s partisekreterare Richard Jomshof skrev på sociala medier som moteld och svar på en debattartikel den moderate politikern Kahin Ahmed skrivit i med innebörden att Jimmie Åkesson inte är välkommen i förorterna.

Att kommentaren från SD:s partisekreterare är direkt främlingsfientlig tror jag de allra flesta håller med om. Att rakt ut som hög företrädare för SD säga ”Du är inte välkommen i Sverige Kahin Ahmed” tycker jag är på på gränsen till rasism – Dessutom visar uttalandet klart och tydligt vad den inre kretsen i SD faktiskt tycker innerst inne.

För mig är det uttalandet ett klart och tydligt bevis på att SD inre krets har för avsikt att skicka tillbaka människor som redan invandrat till vårt land om de till äventyrs skulle få makt och inflytande – Något som gäller i ännu högre grad för invandrare som har åsikter som går emot SD-ledningens åsikter.

Det är bra att Richard Jomshof öppnar människors ögon för hur den dolda agendan i SD ser ut – Detta så att de som eventuellt övervägde att rösta på SD utan att dela SD-ledningens främlingsfientliga inställningen mot de med utomnordisk bakgrund kan välja ett annat parti att rösta på.

Dessutom håller jag helt med moderaternas tillförordnade partisekreterare Anders Edholm i hans uttalande om att yttrandefriheten gäller alla oavsett bakgrund. Jag håller även med honom om att det är gravt odemokratiskt att vilja kasta ut en medborgare ur Sverige på grund av dennes åsikt eller ursprung.

Jag är även böjd att hålla med Jan Björklund i hans tweet om att citat: ”Ofattbart uttryck. Hatet blir ny ton i svensk politik. Bedrövligt” slut citat.

Jomshofs försök till pudel där han försöker försvara sig med att allt han gjorde var att sänka sig till samma låga nivå som Kahin Ahmed förskräcker och gör på inget sätt saken bättre eller mer försvarbar.

Min tro är att SD och dess partiledning är aningen frustrerade över att det går tungt för partiet och att man förlorar väljarstöd. I ett sådant läge är det lätt att handla utan att i förväg tänka på konsekvenserna av det man säger vilket jag tror är precis vad som inträffat i detta fall.

Att detta kommer att bidra än mer till SD:s nedåtgående spiral tar jag för givet då Jomshofs uttalande ligger ljusår från vad svensken i gemen tycker i frågan om invandrares rätt att bo, arbete och leva sina liv i vårt land.

Avslutningsvis hoppas jag att detta utspel av Jomshof på allvar öppnar ögonen på väljarkåren så att samma väljarkår inser att en röst på SD är en röst för en främlingsfientlig politik.

Dessutom hoppas jag på att Jomshofs uttalande får efterspel i form av att landets grävande journalister gör allt som står i deras makt för gräva fram den dolda agendan inom SD-ledningen och kasta starkt strålkastarljus på den.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

82 kommentarer

  1. Alexander

    Fast vad är skillnaden mot det Kahin sagt? Varför är det okej att berätta att SD inte är välkomna eller hör hemma på olika platser?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är en oerhört stor skillnad Alexander – Läs runt om i media så förstår du varför.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser debattartikeln så ser du att de var fri från allt utom en åsikt och i Sverige räder åsiktsfrihet. Det Jomshof uttalade ligger väl utanför den åsiktsfriheten Alexander.

  2. Alexander

    Dina partikamrater i Hultsfred vägrar ge bidrag till nyanlända och har åtalats. Påminner lite om tyskt 30-tal, eller vad säger du?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det du skriver är inget försvar av Jomshofs skandalösa främlingsfientliga på gränsen till rasistiska officiella uttalande Alexander.

  3. Micke

    Javisst, en väldigt avslöjande kommentar.

    Tyvärr tror jag inte den kommer göra stor skillnad då dessa icketänkande SD väljare går till valurnorna.

    Att välja ut syndabockar i samhället är grunden till SD:s politik. Nazisterna valde bland annat ut judarna som syndabockar med fruktansvärda konsekvenser.

    Icketänkarna faller lätt för ett budskap om syndabockar som i sig bevisligen är väldigt farligt för ett samhälle.

    De sprider medvetet ett gift som tas upp av andra icketänkande människor som anser sig behöva syndabockar. Syndabockarna är förstås i SD:s retorik invandrare från ickenordiska länder.

    SD är ett hatets parti. Man sprider sin vidriga människosyn till lättpåverkade på sidor som avpixlat. Medvetna lögner för att få en maximal effekt. Sant eller lögn spelar ingen roll – huvudsaken är att giftet sprider sig till omgivningen.

    Man får hoppas på fler avslöjanden om den vidriga människosyn ledningen i SD har men tyvärr verkar det inte påverka speciellt mycket, se bara vad som hände efter järnrörs skandalen – det ökade antalet SD väljare vilket säger det mesta om de individer som röstar på SD.

    Man får hoppas det kommer fram så pass allvarliga sanningar om ledningen i SD att människor börjar tänka till.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Jag tror nog att människor får nog av SD och deras klavertramp förr eller senare – Min syn på saken är att SD befinner sig i en nedåtgående spiral.

    • Mr Sound

      Trivsamt med Ad hominem-argument, Micke? Känner du dig jätteduktig som tar argument från IRM och/eller EXPO?

      Det är lika svårt att ta dig som Anders Forss på allvar när ni slänger er med alla dessa urvattnade argument.

      Samhället har förändrats, mycket pga den massinvandring vi har haft. Resurserna till välfärden minskar när majoriteten av invandrarna lever på bidrag, ta sjukvården, hur många gånger har vi inte fått höra att utan invandring ingen välfärd, eller utan invandring stannar vården? Ni gillar ju att dra fram alla dessa tramsargument så varför tar vi inte och syna hur det faktiskt ligger till?

      Faktum är att belastningen på vården ökar avsevärt av en hög invandring, lätt att förstå när en genomsnittlig flykting använder vården dubbelt så mycket som svensken. Att invandring skulle lyfta vården är så klart en fabel, uppdiktad att rättfärdiga en huvudlös politik. Lägg sen till att ytters få invandrare jobbar, kan ni tänka att detta belastar hela samhällsekonomin eller är er tankeförmåga helt och håller koncentrerad till ickeskandaler som människor totalt struntar i när verkligheten knackar på?

      Att Jomshof visade denne moderat att vi ska värna om svensk demokrati men även yttrandefrihet verkar gjort sitt, oavsett vad man tycker om SD och dess företrädare måste demokratins spelregler följas. Ni är ju ute på tunn is, hade ni fått som ni velat hade vi idag haft diktatur.

      Men tack Micke för ditt jobb med att visa hur man tänker på den ”rätta” kanten…och du Anders är fortfarande en farlig politiker!

      • Micke

        Mr Sound du behöver läsa på.

        Flyktinginvandringen bidrar till starkt ökad tillväxt i svensk ekonomi –

        http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6389739

        Info från statistiska Centralbyrån och Konjunkturinstitutet.

        Fast det är klart att Mr Sound vet bättre, han drar från höften och slänger ur sig tyckanden utan nån som bakomliggande faktalänk till sina tyckanden. Inte trovärdigt.

        Myter om invandringen –

        Citat – ”Här är myterna om invandring som rapporten spräcker

        1. ”Invandring leder till ekonomiska förluster för mottagarländerna”

        Flera aktuella internationella studier visar på positiva tillväxteffekter av invandring. Dessa uppstår bland annat av att invandring bidrar till ökad export, ökad specialisering på arbetsmarknaden samt motverkar kompetensbrist och arbetskraftsbrist.

        I Sverige fick 10 451 dataspecialister arbetstillstånd under åren 2009-2012. Drygt en tredjedel, 36,6 procent av samtliga invandrade i Sverige har en eftergymnasial utbildning, vilket är ungefär samma andel som för befolkningen i sin helhet, 36 procent. Personer med utländsk bakgrund leder 13 procent av Sveriges befintliga småföretag. Var femte företag som startades 2012 leddes av en person med utländsk bakgrund. Företag som drivs av invandrade har något högre tillväxt än företag i allmänhet. Bland universitetslärare är 25 procent utrikes födda och för läkare är siffran 31 procent.

        2. ”Invandring innebär en stor belastning på statsbudgeten”

        Forskningen visar att de statsfinansiella effekterna av invandring är små. Om de är negativa eller positiva beror till stor del på hur väl arbetsmarknaden tar emot invandrade. Det bekräftas både av svensk forskning och av en analys gjord av OECD.

        3. ”Alla utrikes födda som kommer till Sverige lever på bidrag”

        En stor del av dem som invandrar till Sverige kommer för att arbeta eller studera – många får uppehållstillstånd på grund av de har ett arbete i Sverige. Sysselsättningsgraden bland utrikes födda män som bott i Sverige i minst 16 år och med asyl som grund för uppehållstillstånd är över 70 %. En ny svensk studie visar att utrikes födda inte har högre risk att hamna i bidragsberoende än inrikes födda. Men det tar fortfarande alltför lång tid för nyanlända flyktingar att komma in på arbetsmarknaden.

        4. ”Invandringen leder till lönedumpning och invandrarna tar jobben från svenskar”

        Invandringen tycks ha liten eller obetydlig effekt på inföddas löner och arbetslöshet, enligt internationell forskning. En ny svensk studie visar att flyktinginvandringen inte har påverkat inrikes föddas möjligheter på arbetsmarknaden. En studie av amerikansk tillverkningsindustri visar att infödd arbetskraft inte hotas av en ökad invandring.

        5. ”Invandringen har lett till en våg av kriminalitet”

        Majoriteten utrikes födda begår aldrig brott, precis som majoriteten inrikes födda. Det är människor med mindre resurser i mer utsatta situationer som begår flest brott. En aktuell svensk studie visar att utrikes födda och deras barn är överrepresenterade i brottsstatistiken men om man tar hänsyn till faktorer som utbildning och inkomst, samt bostadssegregation under barndomen så försvinner brottsgapet helt för kvinnor och till mycket stor del för män.

        6. ”Det är omöjligt att ha ett socialt skyddsnät och samtidigt välkomna alla”

        Det går att kombinera ett samhälle med omfattande sociala skyddsnät och stor invandring. Länder med omfattande sociala skyddsnät har ofta lättare för att öppna upp för mer invandring än länder med svagare skyddsnät.

        7. ”Solidaritet kräver likhet”

        Internationell forskning visar att det går att bygga samhällen med stor mångfald, där människor samtidigt är beredda att bidra till det gemensamma. Människor i länder med stor etnisk mångfald identifierar sig inte mindre med sitt land än människor i mindre etniskt mångfacetterade länder.

        • Jonny Disenfeldt

          Micke –

          Tillväxten beror ju på att vi konsumerar mycket extra varor/tjänster för att betala för migrationen …

          1. Vad har arbetskraftsinvandring av högutbildade med saken att göra ?

          2. I år lägger bara staten ner i runda tal 100 miljarder i sin budget på migrationskostnaderna, försumbart Micke ?

          3. Efter ca 10 år är sysselsättningsgraden fortsatt låg för de grupper vi tidigare tog emot. Det kommer att bli ännu värre om ytterligare 10 år när vi märker att de senaste årens extremt lågutbildade grupp i den statistiken.

          5. Tiotusentals som blir avvisade men väljer att stanna illegalt i landet kommer att tvingas
          leva på svarta jobb och kriminalitet. Vad gäller överrepresentation har vi en extrem överrepresentation inom vissa brottskategorier från vissa migrantgrupper.

          6. Den gemensamma välfärden håller på att raseras. Skola, vård och omsorg befinner sig i en snabbt nedåtgående spiral.

          7. Problemet är att vissa grupper av migranter kommer från kulturer som inte är vana vid andra människor och andra kulturer. Det leder till isolationism och eget påtaget utanförskap. Ta bara synen på kvinnans plats i samhället som isolerar 100 000 tals kvinnor från det normala samhället.

          • Micke

            Du är felinformerad eller tror på myterna SD sprider bland annat på avpixlat. Du ska inte tro på fake media som avpixlat.

            https://www.metro.se/artikel/ny-rapport-spr%C3%A4cker-tio-myter-kring-invandring-xr

            http://mb.cision.com/Public/151/9555300/9c7b30009cc57889.pdf

            Myter 1-7 i tidigare svar till Mr Sound

            Citat – ”Invandrare är viktiga för Sverige. En sammanställning av aktuell forskning visar att invandring bland annat leder till ökad export och ökat stöd för välfärdsstaten, enligt en ny rapport som släpps på fredagen.

            Här är myterna om invandring som rapporten spräcker

            8. ”Invandrare måste vara beredda att assimilera sig”

            Människor som identifierar sig med och upprätthåller band till mer än ett land har tillgång till värdefulla resurser och dessa resurser kan underlätta invandrares integration.

            9. ”Sverige är på väg att bli ett muslimskt land”

            Däremot framgår det i flera studier att religiös tillhörighet kan underlätta integrationen på många sätt, till exempel genom att en kyrka, moské eller tempel fungerar som en mötesplats i det nya landet.

            10. ”De flesta flyktingar är ekonomiska migranter”

            Forskningen visar att geografisk närhet och mänskliga band är avgörande för vart asylsökande söker sig. De allra flesta flyktingar flyr över närmaste gräns. Det är bara en bråkdel av världens flyktingar som tar sig till europeiska länder som Sverige. Det sker vid svåra konflikter. Många av dem som kommer till Sverige i dag 2014 flyr från inbördeskriget i Syrien.

            Så Jonny du påstår saker som forskningen skjuter hål på – hur kan du förklara det? Ska vi tro på domedagsprofeter från ett rasistiskt parti som SD eller ska vi tro på forskningen?

            Svaret är givet.

        • Mr Sound

          Inte många rätt där heller Micke. Att BNP ökar när befolkningen ökar är ju en självklarhet, men det säger inget om välståndet. Använder man BNP/capita så blir siffran genast dystrare, men jag antar du förstår skillnaden så vi slipper se dessa tramssvar igen.

          Och allvarligt talat, dina övriga svar, från regeringen, har blivit kapad av i princip alla nationalekonomer. Kvar står ryggdunkarna och div folk från alla tänkbara liberala tankesmedjor och EXPO. Tack för att du visar upp din egen kritisk tänkande del.

          • Micke

            Återigen Mr Sound var har du nån form av faktalänk som stöttar dina påståenden? Avpixlat?

            Var är alla nationalekonomer? Nog måste du väl kunna ge en länk som stöttar ditt resonemang?

            Forskningen visar att när SD:s rasistiska politik synas under lupp blir det väldigt lite kvar som har någonting med verkligheten att göra.

            Sist – vad är fel på den rapport jag länkade till? Beskriv felen och ta dig tid att hänvisa till andra seriösa rapporter som kullkastar den rapport jag hänvisade till.

          • Mr Sound

            Att BNP ökar när befolkningen ökar är basal kunskap, till det behövs inte avpixlat. Och varför skulle jag läsa där? Är det ditt försök att förminska mig? Oärlig debatteknik dock inte ovanligt.

            Svar från en nationalekonom, i texten finns fler källor, bl.a. regeringens egen utredning och andra nationalekonomers rapporter;
            http://www.ut.se/debatt-insandare/myt-att-invandring-ar-lonsam-pa-lang-sikt/

            Lägg där till Tino S som totalt smulat sönder era sk mytkrossare. Måla en zebra rosa i tron att några ska tro det är en gris funkar inte, verkligheten talar sitt tydliga språk. Och vilken forskning tror du dina svar är?Utanförskapsområden ökar, utrikesfödda står för ökningen av arbetslösheten medan nästan full sysselsättning råder bland inrikesfödda. Tramsigt att behöva nämna detta till en vuxen(?) människa.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Publicerar som Mr. Sounds svar till Mr. Sound – Att du besvarar dig själv MR. Sound är sannolikt enda sättet att få medhåll för det du skriver.

  4. Erik

    Jag hade önskat att Jomshof varit mer ”street-smart” och med något smart ironiskt i stället avfärdat herr Ahmed trams om att SD inte kan vara representerad i Järva.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jomshofs uttalande är skandalöst och oförsvarbart då det kommer från en hög partiföreträdare i SD.

  5. Mr Sound

    Logik enligt Anders Forss. Det är helt okej för Kahin Ahmed att uttala att Jimmie Åkesson inte är välkommen till förorten, som om invandrarna äger förorterna i vårt land, men när Jomshof ger igen med samma mynt blir det genast tilt för dig.

    Blir bara tragiskt när du Anders försöker försvara denne politikers uttalande, sanningen är att ytterst få delar din syn på saken. Jomshof inte bara drog ner byxorna på Kahin han visade även att Kahin måste tåla samma sak som han riktar mot andra.

    Eller har du problem med yttrandefriheten? Du har en vidrig syn på vad som är ok att säga och är därmed en farlig politiker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det Jomshof gjorde var inte att ge igen med samma mynt Mr. Sound – Det är jag övertygad om att en bred majoritet av svenska folket ställer sig bakom.

      Jag försvarar ingens uttalande – Däremot riktar jag skarp kritik mot främlingsfientliga på gränsen till rasistiska uttalanden från höga partiföreträdare.

      • Mr Sound

        Trams, bara att kolla på poll i ex DN så ser du att majoriteten stöder Jomshofs uttalande. Och allvarligt talat? Ska du börja med rasistkortet? Finns inget rasistiskt i Jomshofs uttalande, Kahins uttalande däremot strider mot svensk demokrati och yttrandefrihet, förstår att dessa är oviktig för dig. Kahin sa att SD inte är välkomna till förorten och att SD inte ska bli inbjudna till Järva politikervecka, och när Jomshof bemöter blir Kahin kränkt, och i kölvattnet även Anders Forss som drar det urvattnade rasistkortet.

        Håller fast vid att du är en av Umeås farligaste politiker, måtte S skicka dig på soptippen där du hör hemma.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det finns ingen majoritet som stödjer Jomshof Mr. Sound – Att påstå det är att försöka sig på att skapa en skröna.

          Jomshofs främlingsfientliga och rasistiska utspel är skandalöst och oförsvarbart.

  6. Lisbeth Beselin

    Jag tror knappast att du går Socialdemokratins ärenden genom att förvrida sanningen! Självklart måste SD svara på det oförskämda utspel som en M-politiker gör, då han försöker hindra ett demokratiskt framträdande i förorten – är förorterna ockuperade på något sätt?- och ljuger om Richard Jomshof. Eftersom jag bor i Blekinge vet jag också sanningen om hur RJ blev behandlad som lärare. Och jag kan, då jag på den tiden var högstadielärare, lova att andra lärare – utan partistämpel- hade mycket värre åsikter än han hade. Han blev inte heller avskedad, utan fick inte förnyat förordnande, om jag inte helt missminner mig,men fick jobb i annan kommun.
    Har du inte förstått att SD växer så det knakar? (Jag hör inte till dem, men har alltid försvarat de demokratiska rättigheterna som alla partier har. Detta gjorde jag även som aktiv folkpartist!)
    Jag är övertygad om att den mobbning ni inom S utsätter sverigedemokrater för är till stor nackdel för er själva! Löfven är värst! Folk är inga idioter, Anders Forss! Du kan inte servera vilka dumheter som helst på din blogg utan att det blir en reaktion!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag såg inget oförskämt i den debattartikel Kahin Ahmed skrivit och att ägna sig åt främlingsfientlighet som gränsar till rasism är skandalöst om du frågar mig.

      SD växer inte så det knakar – Om något så befinner sig SD i en nedåtgående spiral. Vad gäller Jomshof så är hans handlande oförsvarbart oavsett vad han gjort i sitt tidigare liv.

      Att andra har värre åsikter än honom vilket du anför som försvar är inget försvar – Man kan aldrig försvara en dålig handling med att andra gjort sådant som är värre.

      Det jag skriver om på min blogg är kanske dumheter för dig – För mig och oerhört många med mig är det jag skriver motsatsen till det du påstår.

  7. Lars Flemström

    För knappt en vecka sedan skrev du ett inlägg under rubriken ”SD:s värnande om den svenska särarten bygger på okunskap”. Menade du att enbart SD:s av dig påstådda värnande om den svenska särarten bygger på okunskap, eller att ALLT värnande om den svenska särarten bygger på okunskap. Kan det inte rentav vara så att DINA hatattacker mot alla som vill värna om något svenskt bygger på okunskap?

    I början av detta inlägg skrev du att det behövs svar på svar på ”varför det är viktigt att bevara den svenska och de europeiska kulturernas särart” följt av ”Mina frågor till de som företräder SD lyder därför som följer: – – -” . Följt av nio mer eller mindre tendentiösa frågor, bl.a. det mycket anmärkningsvärda påstående att ALLA religioner som följer skrifterna följer ”föraktar våld och predikar gränslös kärlek.”

    Jag har inte besvarat någon av de nio frågorna, eftersom de uppenbarligen inte var riktade till mig. Jag har däremot skrivit två kommentarer (samt svar på svaren på dessa kommentarer) i anslutning till nämnda inlägg. Vad jag skrev där, behöver inte upprepas här. Konstaterar bara att du fortfarande är svaret skyldig till min fråga om källa till dina påståenden om ALLA religioner. Du har smitit undan svaret genom att låtsas att du inte förstått frågan. Om du tror att fega ur varje försök till en seriös diskussion är ett bra sätt att bekämpa islamofobin, har du nog grundligt fel.

    Om du bara vill veta vad SD tycker i olika frågor, hade du väl kunnat läsa deras partiprogram? Om du bara har varit ute efter dolda agendor, så hade du kunnat fråga stiftelsen Expo, som torde ha massor med internt SD-material i sina arkiv. Expo har också givit ut böcker om SD:s framväxt och historia. Din förhoppning om att Jomshoffs nu aktuella uttalande ska få ”landets grävande journalister gör allt som står i deras makt för gräva fram den dolda agendan inom SD-ledningen och kasta starkt strålkastarljus på den” är direkt skrattretande. Det är ju vad Expo har sysslat mest med under de senaste dryga tjugo åren.

    Om du inte tror på vad Expo har fått fram, att mycket är ljug, så delas denna din åsikt av åtskilliga sverigedemokrater. Men vad du vill är ju uppenbarligen att de grävande journalisterna ska bekräfta just dina åsikter om SD. De är uppåt väggarna felaktiga på åtminstone en punkt. Och det är när du skriver: ”Min tro är att SD och dess partiledning är aningen frustrerade över att det går tungt för partiet och att man förlorar väljarstöd. I ett sådant läge är det lätt att handla utan att i förväg tänka på konsekvenserna av det man säger vilket jag tror är precis vad som inträffat i detta fall.”

    Hur kan du ens inbilla dig att Jomshoff är så korkad och impulsstyrd? Men det mesta som du har skrivit om SD är ju praktexempel på hur man hjälper ”fienden” genom att underskatta honom.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad jag avsåg med det jag skrev berättade jag i blogginlägget Lars. Källan till mina påståenden är egna studier av olika religioner, egna erfarenheter införskaffade i de olika länder jag levt i och där man majoriteten av befolkningen tillämpat andra religioner än den kristna – Därtill ingående samtal med både imamer, präster, munkar och bekännare till olika religioner.

      • Lars Flemström

        Jaså egna studier i och egna erfarenheter av andra religioner? Men då måste jag ändå citera ur en av mina egna kommentarer till det tidigare inlägget: ”Men nu kommer du med nya uppenbarelser, som inte ens Muhammed fick vetskap om. Är du också en profet? ” (Se kommentarerna under inlägget ”SD:s värnande om den svenska särarten bygger på okunskap”, ganska långt ner).

        En utmärkt förklaring av islams inställning till krig finns på islamguiden.com, som drivs av troende muslimer. Där avlivas många myter och överdrifter om islam, men islamguiden.com förnekar inte att det finns rättfärdiga krig enligt islam. Jag förmodar att de irakiska soldater, de flesta troende muslimer, som just nu strider mot IS på Mosuls gator, tycker att de utkämpar ett rättfärdigt krig. Eller finns här någon som tycker att det var fel att gripa till vapen mot IS, att islam inte tillåter detta?

        Det är stor skillnad mellan Muhammed och Jesus i synen på krig. Vi behöver inte här dividera om vem av de två som har förkunnat Guds egen vilja, eller har varit mest ”realistisk” i sin syn på krig. Kanske Muhammed, trots allt? Han klarade sig i varje fall från att bli korsfäst – men fick därmed inte heller chansen att uppstå från de döda.

        Är islam verkligen den extremt våldsbejakande religion, som många – inte minst många sverigedemokrater – påstår. När vissa sverigedemokrater erkänner att det visst finns fredsälskande muslimer, verkar de närmast syfta på ”kulturmuslimer”, som praktiserar islam som en kulturform och inte som en religion som de tror på. Mot detta hävdar jag att även de allra flesta troende muslimer vill leva i fred med sina icke-muslimska grannar, att islam faktiskt är en fredlig religion. Men den viktiga nyansen – som måste fram om vi ska bekämpa islamofobin – kommer inte fram om man likt Anders Forss blånekar till att det finns rättfärdiga krig enligt islam.

        Och att det faktiskt är stor skillnad i det avseendet mellan Jesus, som aldrig uppmanade sina anhängare att använda vapen, och Muhammed, som själv ledde militära slag – och dessutom och därigenom grundade ett världsimperium. Jesus sa däremot ”Mitt rike är icke av denna världen”.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          religionen islam förespråkar inte krig Lars – Så icke heller kristendom, hinduism eller buddism.

          • Lars Flemström

            – Släng dig i väggen, Muhammed. Du har haft fel i fjortonhundra år. Det har kommit en ny profet, han heter Anders Forss, och han har fått nya uppenbarelser från Gud. Han säger att det som är skrivet i Koranen, och bygger på dina uppenbarelser, är fel. Och helgonglorian kring hans huvud är så stark, så att det är dagsljus dygnet runt den här årstiden i den del av världen som han vistas i just nu. Erkänn dig besegrad och att du är en falsk profet, Muhammed. Ner på knä och be den allsmäktige om förlåtelse! Erkänn att du inte har begripit ett dyft om islam, och att det som står i Koranen inte är sant, att det är tillägg och förfalskningar, som du har lagt till, under tiden då fick uppenbarelsen tills du förkunnade den till dina lärjungar, som skrev ner den.

            Ärligt talat, så finns det många sverigedemokrater som övertolkar det som står i Koranen om jihad oc krig. Ska vi lyckas tala dem till rätta och få dem till ett mer nyanserat synsätt på islam, så är den rätta metoden inte att blåneka till fakta.

            Och samma sak gäller de unga muslimer, som värvas till IS och andra islamistiska terroristsekter. De måste också bibringas ett mer nyanserat synsätt på islam. Detta sker inte genom att vi blånekar tlll fakta och försöker göra om islam till något slags menlös hippie-religion, för det genomskådar de och går då i motsatt riktning och tror på de våldsbejakande tolkningarna av islam.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har aldrig påstått att jag är profet Lars – Ej heller att att jag fått någon uppenbarelse.

            För mig ser det ut som om du har slut på hållbara argument och därför försöker dig på vad som gränsar till personangrepp på mig och min person.

            Jag upprepar därför ytterligare en gång vad jag sagt tidigare – Ingen religion uppmanar till krig i Guds namn.

            Däremot finns det religioner däribland Islam som säger att man vid ett direkt angrepp där uppsåtet är att döda dig och de i din närjet är tillåtet att försvara sig och till och med döda och att detta då kan anses ske i Guds namn. Att försvara sig och at anfalla med uppsåt att döda vilket krig i religionens namn är är två vitt skilda saker Lars.

            Därför hävdar jag fortsatt att de som uppmanar till krig och anfall i Guds namn gör så drivna av eget maktbegär och egen girighet.

  8. Jonny Disenfeldt

    Både Jomshof och Kahin Ahmed har därmed sagt dumheter.

    Den som började var Ahmed som angrep demokratins grundvalar. Jomshof borde helt enkelt bara nöjt sig med att konstatera att Ahmed har problem med just demokratins grundregler.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Kahin Ahmed angrep inga demokratiska grunder Jonny – Allt han gjorde var att skriva en öppen debattartikel som följer lagen om åsiktsfrihet.

      För Jomshofs uttalande finns inget försvar.

      • Jonny Disenfeldt

        Det finns inte heller något försvar för det Kahin Ahmed sa som var en direkt attack på demokratins grundregler. Varför försvarar DU det ?

        Håller du alltså med Kahin Ahmed om att representanter för SD ska förbjudas att besöka vissa platser i Sverige för att berätta om sitt partis politik ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Kahin Ahmeds debattartikel var skriven helt enligt demokratiska principer och väl inom det som omfattas av åsikts- och yttrandefrihet och ett underlag för debatt vilket framgår av namnet debattartikel.

      • Mr Sound

        Du har fortfarande inte en susning vad du skriver om, denne Kahin har anklagat Hanif Bali för islamofobi då Hanif sa att Mohammed var en pedofil. Denne lättkränkta invandrare till politiker ska inte komma och diktera vem som får komma till förorterna, Jomshof svar går helt under åsikts- och yttrandefrihet vilket du verkar ha svårigheter att ta till dig.

        Denne Kahin som förnekar hedersförtryck och bemöter all kritik med islamofobi får helt enkelt förstå att Järva är svenskarnas plats, ingen lättkränkt invandrare ska komma och säga vem och vilka som får komma till div platser i Sverige. Dessa åsikter hör inte hemma här och har man problem får man helt enkelt lämna landet.

        Du är en farlig politiker, hoppas S skickar ut dig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det jag skriver är att Jomshofs uttalande är oförsvarbart och skandalöst och det står jag för.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Rasism och främlingsfientlighet ingår inte i åsiktsfriheten för en folkvald politiker med en hög befattning i ett politiskt parti – dessutom är den högst sannolikt hets mot folkgrupp.

  9. Krister

    En domstol i Brasilien har dömt Antonio Palocci, tidigare finansminister och stabschef, till TOLV års fängelse för korruptionsbrott. En socialist. Partido dos Trabalhadores (PT), ”Arbetarpartiet”, är ett socialistiskt parti i Brasilien. Till partiet hör bland annat Brasiliens före detta presidenter Dilma Rousseff och Luiz Inácio Lula da Silva.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I Brasilien präglas hela den politiska scenen av rättegångar, mutor och politiskt fulspel så vad du vill ha sagt med den kommentaren begriper jag inte då inlägget handlade om Jomshof och hans skandalösa uttalande.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Läs landets ledarsidor i etablerade media så kommer du att finna att jag har brett stöd för den åsikt jag framför Krister.

  10. Leif Andersson

    Kahin Ahmeds inlägg var ett riktigt lågvattenmärke men ytterst klantigt agerat av Jomshof. Man skulle helt enkelt replikerat att man i egenskap av demokratiskt valt riksdagsparti, som för närvarande är större än M enligt opinionsmätningarna, är i sin fulla rätt att få delta i det aktuella evenemanget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När man kommenterar och bemöter en debattartikel ska man bemöta argumenten i den med egna argument vilket Jomshof var ljusår från att göra.

      Vilken nivå debattartikeln håller beror nog på vem du frågar.

  11. Lars Flemström

    Detta är inte bara en fråga om yttrandefrihet, utan även om förenings- och mötesfriheten. Att man råkar vara ett riksdagsparti, som dessutom är Sveriges näst största parti enligt opinionsinstituten, ger inte SD någon rätt att delta i ett enskilt arrangemang, som det här var frågan om. Det hade varit polisens skyldighet att avlägsna sverigedemokraterna från mötesområdet, om arrangörerna så hade begät. Tydligen hade arrangörerna inte gjort det, eftersom SD:s deltagande finns med i prospektet, som fortfarande ligger ute på nätet.

    Å andra sidan har ingen politiker, inte ens en moderatpolitiker med somalisk härkomst, rätt att bestämma över arrangörerna och vilka som arrangörerna ska bjuda in. Om inte Moderaterna är arrangör, men så var nu inte fallet. Arrangör av Politikerveckan Järva 2017 var den ideella föreningen Global village, vars grundare och ordförande heter AHMED ABDIRAHMAN, som är en man som är invandrad till Sverige från Somalia 1998. Alltså senare än Kahin Ahmed, som motiverar sina anspråk på att vara den bland svensksomalierna och deras förenings- och mötesfrihet, med sin långa vistelse i Sverige.

    Ser alltså ut att vara en rejäl schism bland svensksomalierna om tillämpligheten av svenska demokratiska fri- och rättigheter för dem som har invandrat till vårt land, Detta handlar alltså inte om SD:s och Jimmie Åkessons rätt att närvara, eftersom de inte hade någon rätt alls att närvara utan inbjudan. Hur Abdirahman och övriga i styrerlelsen för Global Village har resonerat när de har beslutat att bjuda in SD och Åkesson, kan jag naturligtvis inte veta. Kanske tänkte de att SD skulle bli ännu mer avskytt bland invånarna i Järva om de med egna ögon och öron ficks de ”den vedervärdige”.

    Oavsett hur de tänkte, så har Anders Forss uttalat tydliga sympatier för en person (Kahil Ahmed) som vill inskränka förenings- och mötesfriheten för somalier och andra invandrare för att i stället bestämma själv. Anders Forss’ agerande förvånar dock inte. Det har ju bara gått några månader sedan Anders Forss, som tydligen har utnämnt sig själv till den store hövdingen som bestämmer över alla invandrare i Umeå, försökte förbjuda Somaliska föreningen i Västerbotten att stödja Vänsterpartiet 1 maj-demonstration.

    Själv har jag beskyllt Anders Forss för att visa upp koloniala attityder mot oss svenska ”infödingar” – av samma slag som brukade praktiseras av de vita herrarna under kolonialtiden i Afrika och Indien. Den svenska särarten – inte ens våra demokratiska traditioner och den svenska rättssäkerheten (som rätt att överklaga en dom till högre domstol) är intet att ha, enligt Forss. Landstingen ska avskaffas och deras verksamhet ska centralstyras från Stockholm. Förenings- och mötesfriheten ska avskaffas – inledningsvis bara för svensksomalier… För oss ”infödingar” i ett steg två?

    Detta är alltså inte en fråga om vi tycker bra eller dåligt om SD och V. Det är inte ens en fråga om SD:s yttrandefrihet. Utan en fråga om mötesarrangörernas rätt att bjuda in vem / vilka de vill. Och om Somaliska föreningens rätt att bestämma över sitt eget demonstrationsdeltagande – utan någon självutnämnd s-politikers godkännande.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tycker du går långt ifrån ämnet Lars då allt mitt inlägg handlade om var det faktum att Jomshof bemötte en debattartikel på ett omdömeslöst, främlingsfientligt och rasistiskt sätt.

  12. Bergis

    Fast Kahin Ahmed ska vara tacksam för att fått komma till Sverige. Det är vi svenskar som äger Sverige och vi har rätt att gå precis vars vi vill. Gillar inte invandrarna det får dom dra vidare.

  13. Per

    Varför tar du inte reda på hur många S:are som pratar skit om invandrare. Du är ju så blåögd så det är inte sant, S är fullt av rasister, vet av egen erfarenhet. Och nej, Kahin kommer aldrig att bli en riktig svensk, han bör åka hem om det inte passar!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar kommentaren i redigerad form.

      I vårt parti är det inte förenligt med vår ideologi att ägna sig åt rasism och främlingsfientlighet då det strider mot vår syn på alla människors lika värde – Därför ser jag ingen anledning att undersöka den saken närmare då saken inte utgör något problem för oss som parti.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De flesta länders regeringar har genom alla tider följt vetenskapens råd och forskning – Det gjorde världens regeringar på den tiden och det gör de flesta av världens regeringar idag. Att forskningen kommit längre, att vi vet bättre och att vi förändrat vårt beteende av den anledningen tycker jag påvisar styrka Krister.

          Sedan vill jag tillägga att historiska misstag aldrig kan försvara eller göra misstag som görs idag mindre.

  14. Lars Flemström

    Är Kahin Ahmed mer svensk än Ahmed Abdirahman. som är grundare och ordförande för föreningen Global Village, som hade bjudit in SD och Åkesson till deras eget arrangemang, bara för att den sistnämnde är invandrad till Sverige något senare än den förstnämnde? Det är ju vad Kahin Ahmed hävdar i sitt debattinlägg.

    Om vistelsetiden i Sverige på något sätt skulle vara avgörande för graden av svenskhet och rätten att bjuda in vem man vill till möten, så är jag helt klart med svensk än både Kahin Ahmed, Ahmed Abdirahman, Jimmie Åkesson och Anders Forss. Släng er i väggen, allihop!

    Om man sedan ser på de olika personernas meritlistor, och om de har något att lära oss svenska ”infödingar”, så är det snarare Abdirahahman än Forss.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig hävdat att vistelsetiden avgör något Lars – vad mig anbelangar så är alla svenska medborgare svenskar oavsett ursprung och vistelsetid.

      Sedan har jag inte angripit eller pratat något om Kahin Ahmads debattartikel därför att den ligger inom ramen för åsikts- och yttrandefriheten och därför att den med all sannolikhet var skriven för att mana till just debatt om än en rumsren sådan utan rasistiska tillmälen.

  15. Alexander

    Det är alltså rasism att saga att Kahib inte är välkommen i Sverige, men helt okej att säga att SD inte är välkomna i förorterna. Anders visar tydligt vilken syn han har på demokrati. Berätta gärna vilka övriga platser SD inte får befinna sig på.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är en enormt stor skillnad på att skriva en debattartikel där man framför en åsikt och att göra ett främlingsfientligt och rasistiskt uttalande Alexander.

  16. Alexander

    Det är alltså okej att framföra att Kahin inte är välkommen i Sverige, så länge man gör det i en debattartikel. Anders har inga problem med politiker som vill förbjuda SD att vara i förorterna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att påstå att någon som är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige inte är välkommen är främlingsfientligt och rasistiskt och aldrig okay oavsett hur det sägs.

      Kahin Ahmed har framfört en åsikt och inte något förbud Alexander.

      Faktum kvarstår – Jomshofs uttalande är oförsvarbart och uppvisar SD:s dolda agenda och rätta ansikte.

  17. Alexander

    Naturligtvis finns det människor som inte borde vara välkomna här trots att de har uppehållstillstånd. Jag tänker på de som sympatiserar med IS och även strider för dem. Kahin stöder könssegregering så andra länder borde passa honom bättre.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De som strider med IS begår ett lagbrott och bör straffas för det. I övrigt så har jag inga kommentarer på resten av din kommentar då det du anför är helt irrelevant för debatten.

  18. Jonny Disenfeldt

    Till Micke –
    Du refererar till en artikel 2014 skriven av Fölster som konstaterar att arbetskraftsinvandring av experter är lönsam.
    Det är inget förvånande alls. Lite skillnad med de 163000 som kom 2015 som är ekonomiska migranter, utan arbete och med låg genomsnittlig utbildningsnivå…

    Titta på årets statliga budget så kommer du att se två stora utgiftsposter som är direkt lagda på migrationskostnader, utöver det göms kostnader även i
    övriga poster för ersättningar i socialförsäkringar etc. Totalt blir det ca 100 miljarder. Läs på , detta är offentliga uppgifter !
    Till detta kommer kommuners och landstings kostnader…

    Vi vet att efter 10 år är fortfarande sysselsättningsgraden så låg att gruppen inte betalar sina egna samhällskostnader. Då talar vi om invandrare som kon långt före 2015
    och som hade bättre utbildningsnivå med sig i bagaget.

    Vi vet att 80000 beräknas få avslag och tiotusentals av dessa kommer att gå under jorden och de tvingas då försöja sig på kriminalitet och svartjobb.

    Vi ser runt om i samhället hur välfärdssamhället bryts ner pga överbelastning, man måste vara blind om man inte ser de signalerna ute i kommunerna.

    Du ser uppenbarligen inte det som ett problem att hundratusentals kvinnor isoleras i påtvingat utanförskap och att flera hundra tusen unga flickor tvingas leva under strikta
    patriarkaliska strukturer som hör hemma på 1800-talet ellet tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.