Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jimmie Åkesson och SD framstår som trötta och desillusionerade.

Jag har tillbringat en stor del av kvällen med att analysera Jimmie Åkessons Almedalstal – En analys jag gjort på egen hand och genom att läsa vad den samlade pressen skrivit. Slutsatsen är glasklar – Jimmie och SD framstår som både trötta och desillusionerade.

Förvisso säger Jimmie Åkesson i intervjuer att han förväntar sig ett valresultat på mellan 20 – 30% för SD  även om hans kroppsspråk säger något helt annat och signalerar att de 10% jag förutspått som valresultat är närmare sanningen än den 20 – 30% han anför.

Det faktum att Jimmie Åkesson rakt ut säger att SD aldrig kommer att sitta i regeringsställning och att han själv sannolikt aldrig kommer att bli stadsråd signalerar samma sak – Dettas därför att han i tidigare tal pratat om vad som kommer att hända den dag han blir statsminister.

Varför han fällde det uttalandet råder säkert delade meningar om – Åkessons egen förklaring var att han insett att nationalistiska partier som sätter sig i regeringsställning raderar ut sitt väljarstöd vilket säkert kan stämma då nationalism och högerpopulism är mer eller mindre döda som politiska idéer.

Min tro är dock att svaret på frågan om varför han uttryckte sig så är betydligt enklare och mer jordnära – Därför att Jimmie Åkesson och den inre kärnan i SD vill behålla sina riksdagsplatser då livet som riksdagsman är både bekvämt och välbetalt.

När migrations och invandrar frågan fick sin lösning dog SD:s politiska plattform och existensberättigande – Att så är fallet har Jimmie Åkesson insett och det är mot den bakgrunden vi ska se det faktum att han igår höll det sämsta och mest inspirationslösa tal han hållit på mycket länge.

Efter att ha sett och lyssnat till gårdagens tal och tolkat ord och kroppsspråk på Jimmie Åkesson har jag fått än mer bevis på att både Jimmie och partiledningen insett att SD:s uppgång är över och att sanningen till slut hunnit ikapp och genomskådat dem.

Jag tackar för beskedet att SD inte längre har ambitionen att hamna i regeringsställning av den anledningen att de insett att så aldrig kommer att ske.

Ska jag sammanfatta intrycket av gårdagens tal så är den sammanfattningen densamma som den jag anfört tidigare – SD kom, sågs och dansade en sommar även om sommaren var ovanligt lång.

Med gårdagens prestation av Jimmie Åkesson och SD är min övertygelse att 10% väljarstöd är betydligt närmare sanningen än de 20 – 30 % Jimmie lamt påstod att han såg som troligt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

92 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den största delen är löst Alexander – Det som återstår är att trimma integrationspolitiken.

      • Fredrik

        Att säga att migrationsfrågan är löst är ett stort bevis på att det inte finns ett uns självkritik i det socialdemokratiska partiet, fråga t ex polisen om dom tycker att alla frågor är lösta. Sen är det ju precis som Åkesson har sagt tidigare, dom behöver inte sitta i regering, politiken genomförs ändå, det tar bara några år extra innan andra partier fattar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          När jag säger att migrationsfrågan är löst pratar jag om den initiala delen som handlar om att stoppa inflödet och anpassa det till en nivå landet klarar av utan större problem.

          Sedan finns det följdproblem av den stora anstormningen 2015 och problem som består av tidigare avsaknad av effektiv integrationspolitik. De problemen löses allt eftersom och kommer alla att lösas.

      • krister Andersson

        Såg vi verkligen samma tal? Och nej immigrationsfrågan är långtifrån löst. Vilken fantasivärld lever du i?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi såg samma tal Krister och migrationsfrågan är löst i och med den breda uppgörelse som gjordes hösten 2015 och som fick stopp på det stora inflödet.

      • Lars Flemström

        Är migrationsfrågan löst? Det tror jag inte att Mp håller med om. Inte på deras sätt i varje fall ….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          MP vill säkert se en annan lösning Lars men MP är ett litet parti med litet inflytande.

          • David

            MP må vara ett ”litet” parti, men de sitter i regeringen och har sex ministerposter! Så jag undrar vad du menar när du säger att de har ”litet inflytande”.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vad jag menar är att det är S som styr det mesta av det som händer i regeringen och av de beslut som tas.

      • Krister

        1 Koncentrera på dom som har riktiga asylskäl
        2 Avvisa dom som icke har riktiga asylskäl och
        se till att inga nya kommer över gränsen

        Men det görs ej i praktiken.
        Det som återstår är att trimma integrationspolitiken

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Alla har rätt att ansöka om asyl Krister – Sedan bedömer Migrationsverket skälen och fattar beslut – Så ser ordningen ut och jag har kommit med förslag upprepade gånger där jag påpekat att den stora utmaningen är att skilja ekonomiska migranter från de med genuina asylskäl och att göra det utanför Europas gränser.

          Förr eller senare har EU enats om en sådan ordning så jag ser att problemets lösning är på plats innan nästa val.

    • Lars Flemström

      Om vi bara vill se det, så har irakiska armén just löst migrationsfrågan åt Sverige. Mosul befriades igår och 20.000 överlevande kunde krypa fram ur ruinerna. I tältlägren runt omkring väntar hundratusentals på att få återvända hem. Ett gigantiskt återuppbyggnadsarbete väntar. De sårade måste ha vård. Behoven är oändliga. Men i Sverige pågår navelskåderiet för fullt och vi får höra att det är vi svenskar som behöver hjälpen, att vi inte skulle klara oss själva utan invandrarna.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Att Mosul befrias är bra Lars och Sverige befinner sig inte i någon konkurrenssituation med Irak – Det påståendet vill jag påstå är gravt felaktigt.

  1. Alexander

    ”Det som återstår är att trimnma integrationspolitiken”

    Och det är ett STORT problem. Hävdar man något annat bör man inte vara politiker. Någon form av verklighetsuppfattning måste du väl ha?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns utmaningar i det Alexander men det är på inget sätt omöjligt och vi har föresatt oss att lyckas med det och därför kommer vi att lyckas.

  2. Jonny Disenfeldt

    ”När migrations och invandrar frågan fick sin lösning ”

    Dra den om rödluvan och vargen med Anders…

    Din amatörmässiga och politiskt färgade recension av en politisk motståndare lämnar jag i runda arkivet där den hör hemma. Den har noll trovärdighet, lika stor trovärdighet som om en alliansfanatiker skulle recensera Löfven eller Sjöstedt, löjligt bara Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur min trovärdighet ser ut hos dig Jonny bryr jag mig inte om – Dock verkar du bry dig oerhört mycket om min person vilket jag ser som ett bevis för att du vet att många delar min uppfattning och tycker att mina förslag är bra och korrekta.

      sedan kan man ju fråga sig vad som gäller avseende dina recensioner om mig Jonny – Är de månne färgade i brunblått?

      • Jonny Disenfeldt

        Recensioner av politiska motståndare är så extremt förutsägbart vad gäller innehåll och du ger ett typexempel på detta ovan. Den sortens extremt färgade skriverier utan någon som helst ansats till analys av budskap är som jag skrev helt utan trovärdighet.

        Vad gäller dig själv Anders, jag har inte sett något större stöd för dina ogenomtänkta och populistiska ideer Anders, tvärtom.

        Ibland för du fram socialistiskt färgade ideer, andra gånger fascistiska (som dina ideer om att förespråka blandning av gener som om vi människor vore boskap som ska förädlas), prata om att var brunt nyanserad… du är helt tydligt röd med bruna kanter Anders. Du hyllar en semi-diktators rovdrift (Malaysia) och jag antar att du ser Venezuelas president som en annan förebild.

        Du är en människa som utger sig för att vara expert i allt, ett universalgeni med övermänskliga förmågor, en helt felfri person, det är den bild av dig själv DU har.

        Du driver en massa ideer som inte stöds av ditt parti, du visar att du har stora brister i att ta till dig information och fakta från andra, speciellt om det går emot dina förutfattade meningar som du baserar på vad du tror.

        Jag är inte läkare så jag ska inte ställa en diagnos men det är inte så svårt att bilda sig en rätt exakt bild av ditt tillstånd,

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får gärna tycka att jag saknar trovärdighet Jonny – Jag har inga problem med det.

          Det som är viktigt för mig är vad väljarna tycker och vad de tycker om saken vet vi efter nästa val.

  3. Oberoende Observatör

    Efter att ha läst ett antal blogginlägg samt kommentarer så framstår Anders Forss som en ubermensch. Han har bott länge i Malaysia men trots det så hade han full koll vad som hände i Sverige. Svensk ambassadör ? Han har anställt 1000 personer , bara det. Bott och chefat i UK så då vet han hållt om det landet. Hans analysmetoder och trender är bättre än vad oplnionsinstituten kan erbjuda så kontentan blir en värdig representant för tidigare tyska ideal.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har den livserfarenhet jag har Oberoende Observatör och det ber jag inte om ursäkt för.

  4. Mr Sound

    Som sagt, analyser som dessa lägger jag, och säkert mångdubbelt fler, i samma hög som uttalanden från Henrik Arnstad.

    Du är en låtsaspolitiker som skriver på din blogg, utan inflytande men tydligen har du svaret på det mesta, om inte allt. Ödmjukhet existerar inte när du ordbajsar fram en massa krystade argument hur övriga partier är och kommer att bli. Det enda vi får ta del av är hur träffsäkert S har styrt sedan de tog över, att en busschaufför besitter den förmåga att analysera framtiden finner jag orimligt, helst när inget tyder på att du haft rätt tidigare.

    Med det sagt så anser jag att du är Umeås farligaste politiker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna tycka vad du vill om mig Mr. Sound det har jag inga problem med – Att mina tankar och förslag och politiska idéer inte faller dig på läppen betyder inte att det inte finns många andra som tycker att de är precis rätt och oerhört bra.

      Sedan har jag inget att bevisa då jag vet vem jag är och vad jag har åstadkommit – Då du inte varit närvarande i mitt liv och när jag har jobbat är det fullt naturligt att du inte sett och hört om de förutsägelser jag gjort och som nästan alltid slår in fullt ut.

      Som jag ser saken har du slut på argument Mr. Sound – har du det kanske du ska försöka dig på att debattera med någon annan – Sist men inte minst – Se aldrig ner på en busschaufför.

      • Mr Sound

        Dina personliga anekdoter ger jag inte mycket för. Problemet med dig och din argumentationsnivå är att du allt för ofta gömmer dig bakom dina egna subjektiva siffror och påstående även om de objektiva säger emot, lite som en diktator light går du fram. Det är inte trovärdigt.

        Alla med någon form av tankeverksamhet förstår att SD är ett bevis för att övriga partier struntat i migrationsfrågan och folkets åsikter, man har kört på utan förankring. All makt utgår från folket men frågan är vilka som röstade för att S skulle trampa ner gaspedalen ytterligare när de tog över makten?

        Vilka känner att vi ska öppna våra hjärtan till de 1000-tals våldsbejakande islamister som nu finns i landet? Gränskontroller larmar om högt arbetstryck och ingen personal, rikspolischefen har kört hela polisorganisation i diket – och detta har han stöd för av trötta socialdemokrater.

        Som sagt, jag ser inte ner på busschaufförer utan nämner bara att det är ditt yrke, att du skulle ha en analysförmåga som slår våra objektiva opinionsinstitut finner jag helt orimligt, även om du levt utanför Sveriges gränser.

        Ett tips ska du få. Om du och S vill få SD att minska gäller att inte spy ut hur mycket ni ogillar partiet utan ni måste presentera en politik som är bättre än SDs, då kanske ni har chans men troligtvis är loppet redan kört. För svenskarna, och en stor del av invandrarna kommer rösta på SD för det kaos ni själva åstadkommit och som bidrar till att invandrare som sliter och kämpar blir förpassad till utanförskap.

        Ni borde skämmas, för den utveckling vi ser i landet är helt och hållet ert fel.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att jag driver mina hjärtefrågor med hjälp av egna kunskaper och egen erfarenhet är självklart Mr. Sound – Det tror jag att de allra flesta politiker gör.

          SD stärktes därför att migrationsfrågan hängde i luften – Med den löst så minskar stödet för SD vilket nedgången från deras högsta mätvärde som fanns när migrationsfrågan var som hetas är bevis för.

          Hur det står till med min analysförmåga låter jag väljarna avgöra Mr. Sound och så här långt så har jag fått rätt på punkt efter punkt om sådant jag förutspått långt tidigare än det inträffade.

          I det yrke jag hade tidigare så handlade mycket om just förmågan att analysera och dra slutsatser och vem vet – kanske är det den förmågan och de erfarenheterna som gör at jag allt som oftast träffar rätt i mina förutsägelser.

  5. Fredrik

    Jag har en fundering, ett frågetecken som du kan få räta ut.

    Varför skriver du bara här? På VK:s bloggsida menar jag. Varför utmanar du inte till debatt med dina meningsmotståndare på t ex VK:s debattsida?

    Många andra gör det, är du rädd för debatten? Debattsidan får betydligt mer utrymme i media, syns i den dagens tidning bland annat och du skulle nå ut till fler, så varför inte?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kommer säkert att skriva mer av debattartiklar i framtiden Fredrik men min blogg har oerhört många dagliga unika läsare och skapar mer debatt än någonsin en debattartikel av den anledningen att chansen att få sådana publicerade varje dag är försvinnande liten.

      • Fredrik

        Den skapar förvånansvärt liten debatt mellan politiska meningsmotståndare som t ex dem från V, M, Kd, Mp, C, Fi, L, Ap och för att inte säga S. Ingen av dessa skriver på din blogg, ingen bemöter dig där du får möjlighet att debattera ideologisk, dom du påstår att du vill.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den partiinterna debatten i S tar vi i regel över telefon eller ansikte mot ansikte så den är det rätt bra bevänt med. I övrigt så är det mest moderater och SD:are som kommenterar vilket är naturligt då det är de partierna jag angripit mest.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vill du ha dem får du fråga VK då jag på inget sätt är ute efter att skryta – Jag ser antalet unika läsare som varje dag läser bloggen på VK – Därtill siffrorna för de andra forum där bloggen dupliceras varje dag men ägnar mig inte åt att publicera sådant – Det faktum att bloggen är den mest lästa och mest kommenterade säger en hel del eller hur Krister?

  6. Alexander

    49% var i Novus, Sifo har 52%. SD är det enda alternativet för de som vill minska invandringen så chansen finns definitivt för ett bra valresultat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är din syn – För mig är förutsägelsen som tidigare att valresultatet för SD hamnar runt 10%.

  7. Nej

    Den största frågan är långt ifrån löst. Det gäller verkligen för alla partier att jobba mot den enorma frågan som idag är integration. Ett land behöver verkligen det, ett fungerande samhälle, annars kommer alla delar koka och bara göra att landet mår dåligt. På samma sätt som det låter naivt att lägga så mycket energi på invandring och integration som SD gör är det lika naivt om inte mer att blunda för det. Sedan det du antyder om 10% låter inte rätt, då det är statistiskt bevisat i de senaste undersökningarna som gjorts att de ligger runt 20%. Där jag också tror de kommer hamna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att en fungerande integrationspolitik är av yttersta vikt är vi helt överens om och en sådan finns snart på plats. Början har vi redan sett i och med att arbetslösheten bland invandrade sjunker.

  8. Krister

    Detta inlägg skall jag spika upp över Umeå dagen efter valdagen 2018 så du får skämmas.

  9. Leif Andersson

    Migrationsfrågan är knappast löst. Pga klimatförändringar och internt kaos kommer stora delar av Mellanöstern och Nordafrika att bli obeboeliga i framtiden och ett inte alltför osannolikt scenario är att flyktingar då kommer att söka sig mot Europa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att nästa flyktingvåg är klimatbetingad har jag skrivit om många gånger Leif – Att de länder som bidragit mest till att förstöra klimatet tar ansvar för att lösa problemen för de som tvingas fly för att överleva borde vara en självklarhet.

      • Leif Andersson

        Det är ju knappast länder i Europa utan de oljeproducerande gulfstaterna som hittills inte tagit emot en enda flykting utan att du yppat ett ord om detta. Europa har ingen skuld i att länder där islam styr präglas av kaos och krig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          När det gäller skuldfrågan avser den din kommentar om framtida klimatflykingar Leif.

          • Leif Andersson

            Naturligtvis, om länderna i Mellanöstern istället för att präglas av islam och diktatur hade varit sekulariserade demokratier som länderna i Europa hade det sett annorlunda ut. Då hade man kunnat lägga de enorma intäkter man får via sin oljetillgångar på preventiva åtgärder för att förhindra och motverka den här utvecklingen.

            Europa har inget som helst ansvar för att länderna i Mellanöstern håller på att förgöra sin själva inifrån. Det ansvaret hamnar helt på de själva.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Som världssamfund har alla länder ett gemensamt ansvar Leif.

            Sedan är det helt klart så att dessa länder som dessutom till stor del varit koloniserade av västvärlden ligger långt efter i demokratiutveckling jämfört med västvärlden. Sedan kan man inte kräva att det som tog hundratals år att uppnå hos oss ska ske över en natt i mellanöstern.

            Med det sagt så måste klanväldena komma till ett slut och demokrati införas – Något som bara kan ske om resten av världen trycker på för att så ska ske.

  10. Anders Strömqvist

    När migrations och invandrar frågan fick sin lösning. Vad skönt att man slipper ora sig men om du har lösningen får du gärna beskriva hur den skiljer sig från den tidigare politik som flrst vilket ledde till att allt förmånga andra genarationens invandrare hammnat i kriminalitet och utanförskap. Så att det inte upprepas i den nya och betydligt större vågen.

    Mycket mera pengar måste skjutas till då alternativen kommer att kosta mycket mer.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det behövs inte speciellt mycket mer förklaring än det som beslutades av partierna tillsammans för att lösa problemen hösten 2015.

      • Anders Strömqvist

        Då inget av det som sagt sedan dess tar upp några rimliga lösningar på de problem jag tagit upp kan jag bara uppfatta det som att våran defination av ett löst problem vida skiljer sig åt.

        Man får inte glömma att utanförskaps områdena växte även med S politik eller tror du på allvar att de problemen enbart har vuxit fram de få åren då höger partier satt vid makten?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hur problemen med utanförskapsområden ska lösas har jag skrivit flera inlägg om Anders – Lösningar är på väg men det krävs tid för att resultaten ska synas då vissa saker tar tid.

  11. G.Lindmark

    Din analys visar att du inte har kompetens att göra analyser. SD kommer att öka väljarsympatierna efter hans tal. Inget parti vågar ta en offentlig debatt om dagens problem utan måste alltid tala om negativa synpunkter på SD men har inga argument mot de problem som alla ser i dagens samhälle.
    Först när man vågar ta debatten om de problem som finns kanske de övriga partierna kan bli trovärdiga. Dansen kommer att pågå längre än du tror och övriga partier måste hitta på samarbeten för att överleva.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Huruvida min kompetens att göra analyser är bra eller dålig får vi se när valet är avklarat. Jag tar debatten varje dag och varje sekund och är det något SD samkar lika mycket som de saknar hållbar politik så är det trovärdighet.

  12. Larven

    Du har absolut rätt det den åsikten Anders.
    Men det är få av medierna i alla fall som håller med dig. Personligen håller jag inte med dig.
    Men varför väljer du just att kommentera Jimmys tal?
    Du har ju inte kommenterat några av de andra paritiernas huvudtalare, andra minst ditt eget partis. Är det för att det just var ett skolexempel på en dålig talare?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag väljer själv vad jag vill skriva om på min blogg och det är många medier som håller med mig Larven.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vet inte ens vem Marcus är och att det finns sådana som har en annan uppfattning än mig är jag fullt medveten om.

      • Larven

        Att du inte vet vem Marcus Oscarsson är säger mer om dig en du förstår.
        TV4 s ankare i politiska frågor med återkommande program varje vecka där han analyserar politiska klimatet helt oberoende.
        Alla politiker av lite rang vet vem han är men inte Ander Fors ????????????????????

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag tittar väldigt sällan på TV4 då jag inte gillar deras snitt på nyhetsprogrammet Larven – jag föredrar SVT samt de internationella som BBC, och Al Jazeeras engelska version – Detta tillsammans med Tidningar från olika håll

  13. Patrik

    Hej Anders.

    Polisens No go områden ökat från 15 till 23!
    Köerna inom vården ökat katastrofalt!
    Politikerna inom S verkar bara jobba för att sko sig själva!
    Listan kan göras lång på S tillkortakommanden som tyvärr kommer att göra SD till största parti.
    Så Anders ta fram förslag som ger kortare vårdköer, kortare köer till polisen osv annars så får ni och alla andra partier se er omkörda av SD.

    Mvh
    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Fortsätt drömma om det gör dig glad Patrik – Av det jag såg igår så står jag för varje ord jag skrivit i inlägget.

  14. Lars Flemström

    Jag har inte sett Åkessons framträdande i Almedalen, förutom några korta nyhetsinslag. Så fascinerade tycker jag inte att han är. Om vi ska få någon hejd på SD:s ökning, så bör nog övriga partier börja leverera, i stället för att gräla inbördes inför öppen ridå om hur SD ska bemötas och bekämpas. Allting kretsar ju kring SD, även detta inlägg. Själv har jag ägnat de senaste dagarna åt frågan om nedläggning av Arbetsförmedlingen. Det är en viktigare fråga. Men det skulle inte förvåna om SD börjar driva den frågan också. SD har ju som strategi att INTE framstå som ett enfrågeparti, och letar därför med ljus och lykta efter frågor som har misskötts av de andra partierna.

    Och av alla proteströstare, som säger sig komma att rösta på SD fastän de egentligen inte gillar partiet, torde en mycket stor andel ha negativa erfarenheter av just Arbetsförmedlingen. Fenomenet proteströstning har uppmärksammats alldeles för lite. Men det är när man känner sig så sviken av det parti, som man annars sympatiserar med, så att man protesterar genom att rösta på ett parti som är mest avskytt av det parti, som man annars sympatiserar med. Förr var det alltid ”kommunisterna” som fick protestväljarnas röster.

    Detta fenomen är naturligtvis SD-toppen väl medveten om, och gör därför allt för att omvandla protestväljarna till trogna SD-väljare, detta bl.a. genom att förbättra sin image som ett flerfrågeparti. Man ska inte underskatta sin motståndare, men det är just vad Forss gör genom sitt ständiga upprepande av mantrat att SD kommer att få 10 % i nästa val. Att Åkesson, enligt Forss (jag har alltså inte själv hört Åkessons tal) tydligen har sagt att han själv aldrig kommer att bli minister, tolkar nu Forss så att SD-toppen redan har givit upp. Men kanske är det för att lugna protestväljarna? Alltså de som vill protestera, men inte i grunden vill att SD ska få för mycket inflytande…

    Medan SD-toppen inte pratar så mycket om sina taktiska överväganden, grälar alla andra inför öppen ridå och hur SD ska bemötas och bekämpas. Och somliga visar dådkraft genom att ”ta debatten med SD”. Men mest liknar de tjurfäktare, som hellre vill visa sig duktiga inför publiken, än att ta kål på tjuren, som i godan ro kan mumsa på sitt hö och bli ännu större och farligare. Tyvärr, Anders Forss, du är inte den första tjurfäktaren, som har försökt tjusa publiken, genom att ”ta debatten med SD”.

    Enligt senaste Novus vill 49 % skärpa migrationspolitiken, 29 % tycker att migrationspolitiken är bra som den är, vilket betyder att nästan 80 % vill behålla nuvarande regelverk. Endast 15 % vill ha en mer ”generös” migrationspolitik, medan 7 % har svarat Vet ej. Det skulle vara intressant att fråga de 15 %-en hur mycket mer invandring de vill ha. Mycket mer eller lite mer. Drygt en miljon om året, så att vi blir 30 miljoner ”svenskar” om 15-20 år?

    Majoriteten av de 15 %-en skulle kanske svara ”Du skämtar. Det är inte ens möjligt. Det är rasistisk skrämselpropaganda. Har Åkesson sagt det? Dra den där om indianerna, som blev en minoritet i sitt eget land… Det är ju på den låga nivån som rasisterna argumenterar”.

    Nej, nej, den som har sagt det är medlem i Socialdemokraterna i Umeå. Han tippas bli nytt kommunalråd för S.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att kämpa för en reformerad och fungerande Arbetsförmedling och samtidigt ta en politisk debatt mot SD kan göras samtidigt och det är precis det jag gör.

      För att skapa en fungerande AF vill jag reformera den och se till att den fungerar som i fornstora dagar – Hur och varför har jag beskrivit i ett helt eget inlägg Lars och det jag anfört där står jag bakom till 100%.

      Migrationspolitiken i sig – Dvs. hur många som kommer in och på vilka premisser asyl beviljas fungerar bra och har brett stöd utom hos de grupper som vill att gränsen ska vara vidöppen.

      Det som behöver göras något åt är den del av migrationspolitiken som stavas integration. Arbetet med att åtgärda det och införa en effektiv och väl fungerande integrationspolitik pågår. Att det arbetet tar längre tid och att de synbara resultaten som människor upplever att de ser skillnaden av kommer långt senare i processen än vad som gäller beslutet att stänga gränserna är naturligt.

  15. Bergis

    Jimmie Åkesson är i sitt esse nästa år då det är valår. Varför skulle han brassa på i Almedalen 2017 då det inte är valår? Nej! Migrationsfrågan är inte löst. Antalet ekonomiska flyktingar över Medelhavet fortsätter att öka och alla har bara en slutdestination, Sverige. Sen har vi frågan om anhöriginvandringen. 300000 till förväntar sig nu att få komma till Sverige de närmaste åren. Stefan Löfven visste nog inte vilka krafter han satte igång när han stod på podiet och skrek, ”mitt Europa bygger inga murar”. Nu tror varenda fattig i hela Afrika att det bara är att komma till Sverige om man klarar resan med livet i behåll.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bra för dig om du som SD:are har tro på Åkesson. Tidigare Almedalstal har han brassat på rätt bra och det är mot dem jag jämför den insats han gjorde detta år.

      Migrationsfrågan är löst – Det vi nu jobbar på är att lösa integrationsfrågan på ett effektivt sätt.

  16. Alexander

    Anders

    52% vill att Sverige tar emot färre invandrare(Sifo). Kommentar till det?

    ”Vet inte ens vem Marcus är”

    Då är du dåligt påläst.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är rätt bra påläst Alexander – Däremot är jag inte som du ute efter att ensidigt hitta de som kritiserar andra partier och hyllar SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.