Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Uppropet #Metoo blev precis som jag förutspådde inget som dör ut över en natt.

Många var de – Företrädesvis män som i början av uppropet #Metoo anförde att detta är en medial modenyck som kommer att blåsa förbi över en natt. Till er vill jag säga att ni hade fel och att jag hade rätt angående vad uppropet #Metoo skulle leda till.

Alldeles i början av uppropet #Metoo så skrev jag ett inlägg om att det uppropet är viktig och att det uppropet kommer att pågå hela vägen in i kaklet – Dvs. fram tills dess varje sten är vänd på och fram tills alla män lärt sig att respektera kvinnor och deras självklara bestämmanderätt över sin egen sexualitet.

I samband med att jag skrev det inlägget fick jag många kommentarer om att detta bara är en modenyck som kommer att försvinna lika fort som den kom. Att det inte blev så utan att det blev precis som jag anförde att kampanjen på inget sätt kommer att blåsa över tror jag att alla numera inser.

Uppropet #Metoo har lyft upp något jag länge hävdat här på min blogg – Att sexualbrott handlar om oerhört mycket mer än bara våldtäkter och att förövarna bakom sexbrott inte uteslutande är invandrare.

SD-företrädare och den trollfabrik som tillhör SD har med näbbar och klor försökt lyfta upp gängvåldtäkter och det faktum att de enligt dem bara är invandrare som begår sådana som varande ett hot mot alla kvinnor som lever i Sverige.

Uppropet #Metoo och dess efterföljare visar att hotet mot alla kvinnors okränkbara rätt till sin egen kropp och sin egen sexualitet precis som jag påstått länge är betydligt mer hotad av vanliga män än någonsin av enbart invandrade män.

Därtill visar uppropet #Metoo och de vittnesmål från utsatta kvinnor som lyfts upp till dagens ljus en annan sak jag anfört länge när jag debatterat sexualbrott med SD-anhängare – Det faktum att nästan alla sexualbrott är i princip lika smärtsamma psykiskt för den som utsätts för dem som det är att bli utsatt för en ren våldtäkt.

Alla sexualbrott skapar sår i själen hos den som blir utsatt – Sår som om de någonsin läker tar åratal att läka och sår som skapar en rädsla hos den som utsatts inför att leva sitt liv på det sätt man innerst inne önskar.

Ingen kvinna ska behöva vara rädd för en man och ingen kvinna ska behöva vara rädd för att bli utsatt för ett sexualbrott. För mig är det till det läget vi måste komma innan vi med råg i ryggen kan säga att uppropet #Metoo och det de flaggade upp är avslutat och åtgärdat.

Med det sagt vill jag som man säga att jag står bakom dessa kvinnor till 100% – Låt inte ropen tystna innan oförrätterna är över och innan vi skapat ett samhälle och en etisk uppförandekod mellan varandra som ger män och kvinnor samma bestämmanderätt över sin egen kropp och sin egen sexualitet.

Tack kvinnor för att ni vågar! – Att ert mod och er dådkraft i denna fråga kommer att belönas och leda till förändringar är jag fullt och fast övertygad om.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

68 kommentarer

 1. Per

  ALLA svenskar utom du vet att invandrare är överrepresenterade när det gäller våldsbrott och våldtäkter. Eller ska jag skriva alla i S, som vet problemet men inte gör någonting åt det. Du är en patetisk människa som försöker leka politiker. Länge leve sverige och Sd./P

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Din kommentar säger mer om dig än om mig Per – Den bilden har uppropet #Metoo helt ändrat på och ska vi döma av det alla kvinnor som nu träder fram och vittnar om så är problemet inte invandrare utan män som du och jag – Dvs. vanliga män i et reguljära samhället.

  • Bertil

   Jag hoppas Metoos grundinställning även når politiken på nya sätt. Att ingen ska behöva hånas och utsättas för andras övergrepp.

   Hånas och utsätts görs ju inte minst sjuka, som av Alliansregimen utförsäkrades av Sossarnas Anna Hedborg som genom att misstänkliggöra sjuka var den som la grunden för att Alliansen sedan kunde fritt utföra sin våldtäckt på sjuka,.

   Samma gäller arbetslösa. Detta när inte minst ”lekmannen” Kristersson tillsammans med övriga partier utom Vänsterpartiet vill sänka trösklar som i sin tur sänker låglöner och än värre de redan plundrade sociala försäkringarna.

   Vi behöver ett Metoo där även sjuka, arbetslösa, får beskriva hur de behandlats av myndigheter.
   Hur man ruinerat dem hur man drivit folk till självmord och hur sköra behandlas som nåt katten burit in.

   Samtidigt läser man hur ryggdunkarna går ut i media och ger stöd åt skattefifflare och
   såna som bara har samlande av pengar som intresse samt att få suga ut bidrag från vårt gemensamma för att lyckas stärka företagens vinstprofit så man kan stilla stora aktieägares girighet.

   Inte minst Göran P har stött Svenskt näringsliv Stig Östling detta när han borde be han dra dit pepparn växer.

   Vi behöver ett jämlikare Sverige detta när nu jämställdheten fått sig en röst,
   Vi behöver bort med männens maktstruktur och sättet de splittrat vår planet.

   Bort med ryggdunkarna och in med de som har jämlikhet och jämställdhet som första prioritet

   • Jonny Disenfeldt

    Den ”granskningen” du hänvisar till var ett generalexempel på hur man missbrukar statistik på fel sätt.

    Man kan inte jämföra en grupps anmälda brott som begåtts under hela deras livstid (i genomsnitt kanske 40 år / person) med en annan grupp som bara varit i Sverige ett par år… löjligt resonemang.

 2. Jonny Disenfeldt

  Anders Forss brukar ju likställa alla former av sexrelaterade brott, dvs att säga något sexuellt diskrimerande jämnställer han med att gruppvåldta en liten flicka.

  Han skriver ovan ”Det faktum att nästan alla sexualbrott är i princip lika smärtsamma psykiskt för den som utsätts för dem som det är att bli utsatt för en ren våldtäkt.”

  Man bara bävar, men DET säger en hel del om Anders Forss …

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Nu pratar jag inte om sexuellt diskrimninerande kommentarer även om dessa med kan lämna djupa spår i själen för den som utsätts för dem utan om oönskad fysisk beröring och utnyttjande av en person i beroendeställning utan möjlighet att säga nej.

   Det är nog snarare så att det du försöker dig på att anföra säger allt om hur du ser på saken – Låt mig säga att den synen förfärar vilket jag utgår från att de allra flesta håller med om.

   • Jonny Disenfeldt

    Anders Fors(s) menar på fullt allvar att en kvinna som utsätts för en oönskad hand på brösten, ett nedvärderande sexuellt tilltal, allt detta skapar lika smärtsamma psykiska smärtor som att bli överfallsvåldtagen… jag bara bävar …

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Då får du bäva Jonny – Att bli utsatt för ett sexualbrott är en traumatisk händelse för de allra flesta.

  • Krister

   Som utsatt för TRE våldtäkter under livet av både män och kvinnor kan jag konstatera att det är fel slutsats.

   Historien är full av kvinnor som anklagar män för sexuella övergrepp som aldrig hände. Hur blev kvinnorna plötsligt 100% trovärdiga år 2017? – Om en psykotisk kvinna anklagar en känd man för sexuella övergrepp, och det inte finns kö av andra kvinnor som anklagar honom, vem litar du då på?

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Varje anklagelse ska självfallet prövas noga Krister och finns det ingen kö av andra som gör samma anklagelse är den utredningen än viktigare att genomföra.

 3. Per

  Skitsnack Anders, du kommer med käbbel och babbel och ord bajsande som vanligt. Bara att se på Akuellt, Rapport eller Ab och Expressen så får du en upplysande syn om vad väldigt många av dom bidrar med till det svenska samhället. Mord våldtäckter, rån mm mm. Hur muslimska friskolor behandlar sina flickor mm mm. Hur dom gnäller för att dom måste bo i husvagnar där det inte finns bostäder ens till etniska svenskar, men om det finns så går dom till fina nysvenskar iställer för att dom går till dom som stått i bostadskö i flera år. Du måste vara helt blind och döv eller bara så otroligt korkad om du inte förstår hur less svenska folket är på detta jäkla undanfallande betende mot dessa människor. Dom vet nog sina rättigheter men skiter fullständigt i sina skylldigheter./P

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vi debatterade sexualbrott och när du inser att sexualbrott handlar om betydligt mer än bara våldtäkter och att invandrare på inget sätt är överrepresenterade vad gäller sexualbrott väljer du att komma dragandes med en massa andra mer eller mindre grundlösa och felaktiga påståenden.

   Att du tycker som du anför har jag förståelse för och att du tycker så får stå för dig Per.

   • Ville-Valle

    …det du inte förstår Anders Forss är ”den procentuella andelen av den aktuella populationen”. Ett exempel på mellanstadienivå så att du kanske förstår Anders Forss: Vi säger att det bor 1000 invandrare i staden X och av dessa har 250 blivit dömda för olika våldsbrott. I samma stad bor också 10 000 svenskfödda och av dessa har 500 blivit dömda för olika brott. Och då är frågan Anders Forss: Vilken population, invandrare eller svenskfödda, är överrepresenterade när det gäller kriminalitet och brott…?

   • Mr Sound

    Nu sprider Anders lögner igen. Att vi inte kan lita på BRÅ är de flesta överens om, och om man nu säger sig vilja kämpa för att minska sexualbrott så borde man rimligtvis ta reda på hur det ligger till när det kommer till gm.

    Av 400 fällande domar mellan 2013-2017 är det män med utländsk bakgrund i över 95% av fallen när det kommer till överfallsvåldtäkter.

    Detta kan du inte snacka dig förbi.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag försöker inte snacka mig förbi någonting alls Mr. Sound – Allt jag anfört är att sexualbrott består av fler saker än våldtäkt.

     • Mr Sound

      Klart det är men du skrev – ”invandrare på inget sätt är överrepresenterade vad gäller sexualbrott” – något som är direkt felaktigt. Men nu valde du inte att publicera min länk till studien, varför kan man undra? Försöker igen.
      Där kan man utläsa att svenskar visst är överrepresenterad inom vissa kategorier.

      För att komma tillrätta med ett problem bör vi först och främst veta vilka som begår brotten, samma sak gäller inom varje område. Vilka begår stölder? Är det högt uppsatta inom näringslivet?

      Om politiker började använda fakta kanske vi kommer någonstans.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      At jag valde att inte publicera länken då liksom nu beror på en enda sak – Att jag är osäker på huruvida länken kan anses vara fri från saker som jag som ägare till bloggen kan hållas personligt ansvarig för.

 4. Per

  Fortsätt förneka du, det går inte att lura svenska folket längre om vad som är så bra med invandringen. Du är som en kattunge som inte fått upp ögonen./P

 5. Bergis

  #metoo är ett uttryck för ljulstress och behovet av att vara linsslus och få några minuter i teaterskenet. Folk har redan ledsnat därför att nu kommer en massa absurda förgreningar eller efterapningar. Nu väntar jag bara på att skorstensfejarna ska ge sin del av metoo och hulka sig i radion. Sverige har blivit ett enda gnälligt dagis och det beror i grund och botten på julstress. Folk blir helt neurotiska.

 6. Krister

  Kairo har utsetts till den farligaste storstaden för kvinnor i världen av Thomson Reuters Foundation…

  Det är märkligt och skrämmande att alla dessa självständiga och självsäkra (ofta kända) kvinnor gjort sig själva till hjälplösa, tigande offer. Ett förhållningssätt som rimmar dåligt med innebörden man vanligen lägger i ordet feminism.

   • larry

    Sossarna är det mest korrupta parti som finns, belönar sina brottslingar Roger Mogart får en miljon i avgångsvederlag.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag tror inte det handlar om mygel utan om att följa ett regelverk alla partier tillsammans skapat vad gäller vilka regler som gäller när man avgår.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig sagt att det bara finns i ett parti larry – Det finns sannolikt rötägg i alla partier om man letar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Se de svar jag givit på samma fråga tidigare – Det handlar inte om vilken värdegrund partiet har utan om personliga värderingar skulle jag vilja säga.

   Precis som du tycker jag att det är fel och att det är rätt att han avgår.

 7. Fredrik

  Anders – attack!

  Du gör ju ingen skillnad på personer, partier etc. har du flertalet gånger hävdat. Därtill hävdat att du är minst lika hård i din kritik mot ditt eget parti eller egna partivänner. Nu har du chansen att bevisa det.

  Roger Mogert (S) – Attack!

  P.S. Utredningen pågår fortfarande, men enligt din partivän Karin Wanngård så är det som kommit fram hittills tillräckligt för att ”låta honom gå”. D.S.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Roger Mogert har själv meddelat att han är skyldig och att han lämnar sina uppdrag som en effekt av det – Att det han gjort är oacceptabelt är vi helt överens om och att det måste leda till avgång hoppas jag att vi kan vara överens om.

 8. Krister

  än någonsin av enbart invandrade män…
  Det finns flera kända män med invandrar bakgrund
  om det efterfrågas svenska namn så kan jag ge dig
  #Meteoo ex…
  Soxxx I -Komiker
  Jxxx Cxxxx A-Kulturman
  Dxxxxx Nxxxxxxx-TV-profil
  Exxxx Fxxxxxx-Journalist

 9. Steffo

  Såg att s roger moghert fått sluta efter kränkningar. Din kommentar?

  Gruppvåldtäkt är överrepresenterade bland invandrare så är det kanske? Eller ska?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Se övriga svar vad jag tycker om det Steffo – Illa och att det får de konsekvenser de får tycker jag är rätt och riktigt.

 10. Bengt Svensson

  Hur ser du på alla sossar som nu trillar dit, Roger Mogert var den första men enligt vad som antyds kommer många fler att följa.

  Har du ett rent samvete?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har ett rent samvete Bengt – Att bete sig som det Roger Mogert gjort tyder på dåligt omdöme och att det måste leda till att man avgår tycker jag är en självklarhet.

   • Krister

    Vi vet ju inte vad han gjort i sak.
    Kanske inte ens brottsligt.
    Hur kan du vara feminist är denna
    sjuka av avslöjanden kanske består
    av obekräftade löften. Det är som roulette?

    Känd USA feminist:
    – I’m actually not at all concerned about
    innocent men losing their jobs over false
    sexual assault/harassment allegations.
    Emily Lindin (@EmilyLindin)

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig eftersträvat att bli pamp Ville-Valle och vad gäller Roger Mogert och hans beteende så tycker jag lika illa om det som jag utgör från att du gör.

 11. Eva

  Metoo har visat att det föregår i alla bransjer,politiska partier,organisationer,advokatföretag,filmbransjen, resturangbransjen, idrottsföreningar,teatrar ja t.o.m i Guds hus- varför har det så till det grader akselererat sedan Metoo kampanjen började? Finns det ingen arbetsmiljølag längre, fackföreningstillitsvalgta som ska vara den första instans man kan kontakta om man är utsatt. Vad är det för arbetsmiljø som tillåter att arbetsfolk blir trakasserad, vilken makt sitter cheferna med? Hon sa det på Rapport detta är ett stort samhällsproblem! Sverige halkar åt fel håll. Så visst måste det tas stora grepp nu, för och få slut på en sjuk kultur som tydligvis har fått rotfästa seg och blibit ”normaliserad”

 12. Bertil

  Metoo har sina lik också och som kommer drabba oskyldiga hårt.

  Kända personer som har förakt mot en person kan sta igång en historia.
  En historia som den som drabbas omöjligt kan värja sig från.

  Ex: Moa Hjelmers avslöjande där ingen namnges men där folk spekulerar vem det kan vara.

  De som går ut med sånt här utan bevis där ord står mot ord kan av det även
  Drabbas i en andra omgång att inte bli trodda.
  Samtidigt som motsatsen uppstår där den utpekade som kanske är oskyldig blir drabbad.

  Metoo kommer att likt en Polsk riksdag skena iväg och bli resultatlöst.

  Offer kommer ske både bland verkligt drabbade och de som är helt oskyldiga.

  Många kommer använda detta som en affärsgrej, man får uppmärksamhet och kan av det tjäna på det som ex: företag som bloggare o.s.v.

  Metoo har en fram och baksida den saken är klar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Alla företeelser har en fram och en baksida Bertil det är jag fullt medveten om – Dock anser jag att #Metoo öppnat slussen för något som är ett samhällsproblem och något vi måste åtgärda från roten.

 13. Olles brorsa

  Du har tagit bort ett inlägg, där du skrev att du ”respekterar kvinnor, men…”. I princip samma jargong som ”Inte rasist, men…”. Jag läste inlägget flera gånger, eftersom jag började tvivla på mitt minne efter första genomläsningen, att du verkligen hade skrivit så. Ja, det var nog bäst för dig själv att du tog bort beviset för din kvinnosyn. Du beskyllde en kvinnlig partikamrat för att ha krävt en placering på valsedeln med något slags självklar rätt, och att hon hade ”pekat finger” mot dig. Försökte du sno hennes plats på valsedeln?

  Nu skriver du enbart om kvinnors rätt till sin egen kropp och sin egen sexualitet, men inget om kvinnors rätt att bli respekterade fullt ut och att bli vägda på samma våg, som exempelvis du själv. Du anklagade ju den här kvinnan för att ha misskött ett politiskt uppdrag, som hon tidigare haft. Har du någonsin haft ett politiskt uppdrag, som du har skött? Det är väl normalt att män i vår ålder brukar stiga åt sidan för att släppa fram yngre kvinnor? Om man debuterar i politiken i övre medelåldern, får man väl ändå vara beredd att göra samma hundår innan man får de prestigefyllda uppdragen, som dem som har debuterat vid lägre ålder?

  När du beskriver vad dina meningsmotståndare har anfört, så är det med sedvanliga överdrifter. Det är kanske sant att me too inte har blåst över lika fort som tidigare kampanjer av samma slag, men ingen har väl skrivit att det skulle ske över EN natt? Ingen har heller skrivit att sexualbrott begås enbart av invandrarmän. Faktum är dock att den så kallade kulturprofilen är just det, en invandrarman (dock inte från något muslimskt land), och att han enligt egen utsago fortfarande inte känner sig som en svensk.

  Han har mottagit Konungens utmärkelse, som ges till ”utlänning eller statslös person, som har gjort stora insatser för Sverige”, samt att regeringen bestämmer mottagare. Samt att kulturministern, som varit föredragande i regeringen i ärendet, nu vill ta tillbaka utmärkelsen. Det har sedan 1990-talet varit minst två avslöjande reportage om kulturprofilens avancerade sexualvanor, som tycks vara vida kända i kulturkretsar. Har kulturministern verkligen varit ovetande? Nuvarande avslöjande gjordes inte av någon fast anställd journalist på de stora redaktionerna, utan av en oberoende. Säger en del om den ”fina världen”…

  Att det skulle ha varit regelrätta våldtäkter, ifrågasätts nu av en kulturskribent, som själv har deltagit i ”klubbens” möten ett par gånger om året under flera års tid. Denna kvinna, som själv har varit med om en riktig våldtäkt (okänd man, utomhus), berättar att hon själv har fått flera sexinviter, som hon dock har avvisat, från kulturprofilen. Som alltså har respekterat hennes Nej. En av de utsatta kvinnorna, har berättat att hon hade samtyckt till oralsex, men han hade stoppat in den så långt, så att hon hade fått kräkreflexer.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har tagit bort ett enda inlägg under alla mina år som bloggare Olles brorsa.

   När jag skriver att kvinnor har rätt till bestämmande över sin egen kropp och sin egen sexualitet så innefattar det självfallet även kvinnors rött att bli respekterade fullt ut ur alla aspekter.

 14. Olles brorsa

  Var det våldtäkt? Ja, enligt min mening. Men jag är inte säker på att en domstol, som har att följa gällande lag, inte skulle frikänna helt. Vad Anders Forss bortser från helt, när han blånekar till att gängvåldtäkter vanligen begås av invandrare med viss etnicitet, är att männen blir frikända för att kvinnan KANSKE har samtyckt till normalt samlag med en av dem. Domstolarna delar kulturelitens, och de ledande opinionsbildarnas uppfattning om vad som numera är ”normalt” sex. Detta får politiken ta på sig ansvaret för.

  Dessa eliter driver ju tesen att alla män är förövare och att alla kvinnor är offer. Jag skulle kunna delge egna iakttagelser om gruppsex inom socialdemokratiska partiet från tiden innan varannan s-ledamot skulle vara en kvinna. Då gick det flera män på varje kvinna. Jag påstår inte att så inte var fallet i de andra partierna.

  Jag har sett, men inte deltagit själv, eftersom jag är en av de många ”konservativa” män, som inte vill evara ”buksvåger” med mina manliga partikamrater. Nu är frågan vad socialdemokratiska kulturpolitiker har känt till om ”klubben”. Stockholms kulturborgarråd Roger Mogert fick hastigt lämna sina uppdrag med motivering att han hade utnyttjat sin maktställning till att få kontakt med kvinnor.

  Precis som Anders Forss har han blånekat till att det är några problem med vissa invandrargäng. Trots att bibliotek i förorterna har fått stänga på grund av svåra ordningsproblem , Mogert har varit gift med Veronica Palm, som ett tag var påtänkt som partiordförande för Socialdemokraterna, men ansågs tillhöra den ”identitetspolitiska” vänsterfalangen inom S. Avsättningen av Mogert blottlägger en djup spicka inom S i Stockholm. Att en nyskild man söker kontakt med kvinnor är väl ändå inte så allvarligt?

  Eliterna försöker smeta ut skulden för vad de själva, och deras skyddslingar bland alla män gör, på alla män. Det är ett helt absurt påstående att alla typer av sexualbrott, skulle ge samma sår i själen som en överfallsvåldtäkt, som begås av flera män, och offret fruktar för sitt liv. Och vi får inte bortse från att inställningen till tillfälligt sex med en okänd partner, efter någon timmes bekantskap, varierar även bland kvinnor. Det är allmänt känt inom kulturvärlden att kulturprofilen har en enorm sexuell dragningskraft på det motsatta könet.

  Det finns kvinnor, .s.k. groupies. som åker på varje idrottsmästerskap, musik- eller kulturevenemang, eller partikongresser och -konferenser för att få ligg med sina idoler. I sexköpslagens spår har det vuxit upp swingersklubbar, där par, både män och kvinnor betalar för sig till klubbens ägare, för tillfälliga partnerbyten.

  Vad media fullständigt har missat är att statliga kulturinsitutioner, landsinget och kommunen har bidragit med flera miljoner till kulturprofilens ”verksamhet”. Som sannerligen inte har gått ut på att fattiga kulturarbetare ska få en möjlighet att försörja sig på sitt kulturskapande.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag förnekar inget alls runt våldtäkter Olles brorsa – Det enda jag säger och anför är att sexualbrott handlar om oerhört många fler saker än bara våldtäkter.

 15. Per Fjellberg

  #METOO kampanjen visar en massa saker, förutom de de flesta tar upp så vill jag lyfta fram två saker:

  1/ Män är män, politiska åsikter, kulturellt kapital, bildning, ingenting spelar någon roll. Svinen finns överallt där det finns män med makt och underställda eller beroende kvinnor. Min kommentar till det är att somliga är större hycklare än andra. I övrigt är det ingen skillnad, svin är svin, även om de kan citera klassikerna.

  2/ Varför dröjde det så länge? Den frågan får både män och kvinnor, feminister eller inte, fundera över. Var fanns alla feminister under alla dessa år?

  Ann Heberlein har mer att säga om kultursektorn: https://ledarsidorna.se/2017/11/kulturprofilen-det-kan-lona-sig-att-vara-tillmotesgaende/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.