Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Riksrevisionen vill se mildare regler för sjuk- och aktivitetsersättning.

Riksrevisionen har i en utredning ledd av projektledaren Pathric Hägglund gjort en ordentlig översyn av reglerna för sjuk- och aktivitetsersättning – Dvs. det som tidigare kallades förtidspension och kommit fram till att regelverket är alldeles för hårt och att regelverket därför måste ändras så att fler än idag kommer i åtnjutande av ersättning.

I utredningen har Riksrevisionen analyserat hur de personer Försäkringskassan nekat ersättning påverkats vad gäller inkomst och hälsa med extra analys av de ärenden som anses utgöra gränsfall.

Utredningen ger vid handen att de som står allra längst från arbetsmarknaden och nekas ersättning får en kraftigt försämrad ekonomi som en effekt av att de blir nekade ersättning – Därtill påvisas en kraftigt försämrad hälsa hos de som nekas avslag och då ofta i kombination med utvecklandet av allvarlig psykisk sjukdom.

Riksrevisionens analys visar att felet inte ligger hos Försäkringskassan därför att man tolkat regelverket för strikt utan hos ett regelverk som är alldeles för hårt efter det att Alliansen under sin tid vid makten skrev om regelverket för att i akt och mening säkerställa att färre än tidigare skulle kunna förtidspensioneras.

Att som Alliansen försämra för sjuka och arbetslösa och sparka på de som redan ligger för att kunna sänka skatten för de som redan lever ett bra liv är fel väg att gå för alla som vill se ett jämlikare och mer harmoniskt Sverige växa fram.

Efter att ha läst repporten så är jag ännu klarare än någonsin tidigare i min uppfattning om att regelverket ska skrivas om så att systemet för sjuk- och aktivitetsersättning ges på samma premisser som innan Alliansens förändring till det sämre.

Som socialdemokrat trogen mina ideologiska ideal är det viktigt att se ett Sverige med fullt ut fungerande sociala trygghetssystem som skyddar människor när livet tar en vändning man inte önskat eller planerat för.

Är man sjuk ska man ha sjukpenning utan bortre tidsgräns så länge sjukskrivande läkare uttrycker att personen efter sjukskrivning kan återgå till sina tidigare arbetsuppgifter.

Är man så sjuk att man aldrig kan återgå till arbete ska man ha förtidspension och kan man arbeta i ett annat yrke än det man hade tidigare ska man utbildas på statens bekostnad med bibehållen sjukpenning under utbildningstiden och hela vägen fram tills dess man fått ett nytt arbete.

Skulle lönen i det nya arbetet vara lägre än den man hade i det yrke man inte längre kan utföra på grund av skada eller sjukdom ska mellanskillnaden kompenseras av sjukförsäkringssystemet fram till pensionen.

Därför tycker jag att vi socialdemokrater ska reagera på Riksrevisionens rapport med omedelbar verkan och göra en förändring i enlighet med Riksrevisionens önskan till ett vallöfte som ska infrias i början av nästa mandatperiod om vi vinner regeringsmakten efter valet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

56 kommentarer

  1. Fredrik

    Din partivän Hans anklagade igår på sin blogg M och V för att föra fram förslag utan att det kan finansieras. Och här gör du samma sak. Hm.

    Min mormor sa: Kasta inte sten i glashus.

    Hur ska du finansiera allt detta ovan? Och sluta vara en fegis och slingra iväg utan att svara. Detta ovan är ett ”seriöst” förslag från din sida. Då är det också DU som ska berätta HUR det ska finansieras. Det ska inte utredas i ett senare skede utan väljarna/folket måste veta FÖRE valet. Så upp till bevis. Om du törs. Eller kan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är varje samhälles skyldighet att finansiera det jag föreslår Fredrik och finns inga andra vägar får vi höja skatterna för de som tjänar mest för att klara finansieringen – Ett annan väg är att lösa finansieringen genom att fasa ut räntesubventionerna för bostäder.

      • Fredrik

        Nej Anders, det är inte varje samhälles skyldighet att finansiera det du efterfrågar. Jag vet inte var du fått för dig detta, men du är inte i position där du kan kräva något sådant. Ditt parti är inte heller i den positionen.

        Enligt SOM-institutet så vill enbart 6% av folket att S ensam ska regera i Sverige. 6%. Det förstärker bilden av den utopi som du lever i när du far fram i tron att majoriteten av folket vill samma sak som dig. Du bör kanske revidera bilden av samhället och folket som lever i det, för det är extremt tydligt att du inte lyssnat och/eller läst av ordentligt. 6% Anders.

        Dessutom, enligt SVT:s senaste undersökning backar S och har den lägsta noteringen en vår ett valår på decennier. Att dessutom den samlade kåren av statsvetare säger att under en valrörelse så backar S ytterligare lite så blir det talande att den bild av Sverige du har, den är en ensam mans önskedröm. Och visst Anders, drömma får man men likt att vinna på Lotto så slår drömmarna sällan in. Speciellt när oddsen säger det motsatta.

        Börja med att finansiera dina förslag, då kanske folket lägger sin röst på dig. Men att lägga en röst blint? Vem gör det? Din fru kanske.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Enligt mig är det samhällets skyldighet att finansiera detta och så var det historiskt när vi socialdemokrater byggde välfärdslandet till världens ledande välfärdsnation.

          Det kommer jag att arbeta för varje dag och min övertygelse är att väljarnas stöd för det kommer att växa varje dag som går.

          • Fredrik

            Åter igen så försöker du med trolleritrick genom att svara på något som inte efterfrågas för att på det sättet undvika att ge svar på något du inte kan. Fegt.

            Jag efterfrågade i kronor och ören hur mycket det förslag du för fram i inlägget kostar herr och fru skattebetalare. Detta kan du inte. Du för fram förslag som inte är finansierade. Något som du och andra förespråkare för S kritiserar andra partier för, vilket gör dig till en hycklare.

            När du dessutom tidigare i inlägg använt dig av SOM-institutets och dess undersökningar, så är det anmärkningsvärt att du inte vågar svara på det jag för fram. Fast, när resultat inte passar sin ideologi så gör du som strutsen och sticker huvudet i sanden – för då kanske det inte är sant. För det man inte ser, det finns inte.

            Men, 6% av folket vill att S ska regera ensamt. 6%. Det betyder att 94% tycker att det är en dålig idé. Bör du inte då, som påstår sig lyssna på folket, göra just det? Lyssna på folket. Alltså bör S regera med någon, för att ge folket det dom vill ha. Den konstellation folket vill ha mest är S+C+L och då borde du väl ändå sträva dit? Annars vill du inte folkets bästa eller hur?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Alla förslag som är viktiga för att leva upp till vår ideologiska övertygelse vilket dessa är kommer att finansieras Fredrik – Min mission är att få väljarna att förstå vilken sorts samhälle vi bör bygga och för vem för att bäst tillvarata deras intressen – När det vunnit tid är sakfrågorna och finansieringen en bisak.

            Att på nyliberal väg styra allt till den egna plånboken för delar av en sakfråga är den väg som lett till katastrof – Detta därför att den inte tar hänsyn till den totala planen vilket är ideologin och den kompletta planen för samhällsbygget.

            Det är ingen slump att framgångsrika företag alltid relaterar enskilda beslut gentemot lagd affärsplan för att säkerställa att de jobbar i enlighet med planen istället för i motsatt riktning Fredrik – Att samma sak ska tillämpas inom politiken är en självklarhet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att räntesubventionerna ska fasas ut är en självklarhet då det är högst orättvist att alla som bor i hyresrätt ska subventionera de som äger sin bostad.

      • Brorson

        Som vanligt slår du mot de svagaste i samhället. Har du verkligen jobbat i bank? Med något annat än att gömma förmögenheter från beskattning? I så fall borde du veta hur fastighetsmarknaden fungerar Att de, som bor i hyresrätt, subventionerar dem,som äger sin bostad, är en vänsterpopulistisk bluff. Har du ens en aning om vad som ingår – och inte ingår – i hyran för en hyresrätt? Om bostadsbolaget tvingades betala skatt för sina ränteutgifter, skulle du få kraftigt höjd hyra.

        Om ränteavdragen avskaffas, måste också skatten på ränteinkomster avskaffas. Vem skulle tjäna på det, tror du? Det hade du vetat, om du har jobbat i bank med vanlig hederlig in- och utlåningsveksamhet. De, som har stora förmögenheter, om de har placerat i aktier, fonder och och kapitalsparkonton och liknade som ger och stora ränteinkomster. Vilka är det som får de högsta bolåneräntorna vid individuell räntesättning, och vilka får drabbas i övrigt av höga låneräntor?

        Svar: Låginkomsttagarna, inkl fattiga husägare i glesbygd.Du verkar dessutom inte känna till att lån med säkerhet i fastighet, s.k. bolån, vanligen har extremt lång löptid, inte sällan 200 år och mer.Om du ska ”fasa ut” ränteavdragen under låntagarnas livstid blir det en veritabel skattesmåll, som drivar alla utom de allra rikaste från hus och hem. Varför är du så rädd för att höja inkomstskatterna? Med en modernt progressivt skattesystem, där skatten räknas efter en glidande skala med ett dataprogram, riskerar ingen att påföras mer skatt än han tjänar. Skattehöjningen kommer garanterat att bli mindre än varje inkomstökning även om skillnaden är extremt liten

        Tyvärr spökar ”pomperipossa” (en fadäs som resulterade i en marginalskatt på 102 %) i svensk skattedebatt. Marginalskatten ska naturligtvis aldrig vara högre än 99 ¤, och då på de extremt höga inkomsterna. Vad vi borde diskutera är hur höga marginalskatter skattesystemet tål. innan höginkomsttagarna flyr landet — inte att driva något slags perverterad klasskamp mot skuldsatta.

        Eftersom det alltså finns en gräns för hur mycket skatterna kan höjas måste kvarvarande utrymme för möjliga skattehöjningar sparas, till stora mer eller mindre oförutsedda hädelser, som exempelvis nytt flyktingkaos liknande det som skedde 2015, Detta begriper Magdalena Andersson, som är den bästa finansminister, vi haft sedan Gunnar Sträng. Du begriper det inte, ed dina ständiga populistiska löften till höger och vänster. Hon förstår också att valsegern för S flyger sin kos, med ständiga vänsterpopulistiska utspel mot fattigpensionärer och andra långinkomsttagare med klasskampsretorik om ”rika husägare”.

        När vi socialdemokrater byggde välfärdslandet Sverige” (ett uttryck som du gärna använder fastän du inte är gammal nog för att ha några egna minnen från den tiden, hade vi tre karensdagar i sjukförsäkringen. Man sjukskrev sig inte utan att vara sjuk. Organiserade massjukskrivningar mot verkliga eller påstådda missförhållanden förekom inte.Vilda strejker förekom, men ytterst sällan, och alltid med löneavdrag för strejkad tid. Det gick inte att använda sjukförsäkringen som buffert, när fritiden inte räckte till.

        Jag skrev om detta för bara ett par veckor sedan. Det är opinionsmässigt lättare att spara på ”fåtalet” (långtidssjuka med många sjukdagar per individ) än på flertalet (korttidssjuka med få sjukdagar per individ). Jag föreslog också en särskild sparform, som kan ge en ekonomisk buffert för karensdagarna, vilken skulle administreras av arbetsgivarna i samband med löneutbetalningarna.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Som vanligt försöker du föra fram en osanning Brorson – Efter Alliansens försämringar för de som bor i allmännyttan kan dessa inte konkurrera med privata hyresvärdar i form av lägre hyror på det sätt som tidigare var möjligt för att förse alla med behov av en bostad med en bostad.

          Att ränteavdragen fasas ut betyder på inget sätt att skatten på ränteinkomster behöver avskaffas – I den bästa av världar bör dessutom skatten på passiva ränteinkomster alltid överstiga skatten på löneinkomster.

          • Brorson

            Som vanligt försöker Anders Forss blanda bort korten. Jag har inte skrivit ett dyft om kommunen kontra privata hyresvärdar. Men Forss vill tydligen att den som bor privat (i eget hus eller hos en privat hyresvärd) ska subventionera dem som bor hos kommunala bostadsbolag. Med den mångfald nya subventioner plus löneökningar för offentliganställda, vilka du vill införa, måste det ju någonstans sparas om vi inte ska höja skatten så mycket så att höginkomsttagare flyr landet – med lägre skatteintäkter till samhället totalt som följd. Och med din filosofi att flertalet ska bestämma över fåtalet, blir det de unga och friska som ska gynnas på bekostnad av de gamla och sjuka. Detta är inte traditionell socialdemokratisk politik, som alltid har varit nej till ofinansierade utgiftsökningar.

            Eftersom du redan har intecknat varje tänkbar framtida skattehöjning med ofinansierade utgiftsökningar till privat lyxkonsumtion (elcyklar!) måste varje utgiftsökning inom sjukförsäkringssystemet finansieras med besparingar inom samma system. Och eftersom jag tycker att det är fruktansvärt osolidariskt och inhumant att spara på de långtidssjuka, landar jag i slutsatsen att besparingarna ska göras i andra änden i stället genom återinförandet av de tre karensdagarna i början på varje sjukperiod för dem som sällan är sjuka.

            Envar får skaffa en egen sparbuffert, så att man klarar sig under karensdagarna. Huruvida detta sparande administreras av arbetsgivaren eller av den bank i vilken man har sitt lönekonto. är oväsentligt. Men naturligtvis ska arbetsgivarnas sjuklöneansvar avskaffas, och ersättning från FK utbetalas för alla sjukdagar efter karensdagarna. Sjuklönekostnaderna för arbetsgivarna ersätts av en höjning av arbetsgivaravgiften. För både arbetsgivarna och samhället som helhet – och inte minst för alla arbetslösa som har svårt att få jobb med nuvarande system – blir det en vinst.

            Det jag föreslår är traditionell, solidarisk socialdemokratisk politik, som vann respekt långt in i de borgerliga lägren. Det du föreslår är borgerlig missnöjespolitik av värsta sort, men med tjocka lager av illröd fernissa. .

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det enda jag vill är att de som bor i hyresrätt inte ska subventionera de som äger sin bostad vilket är precis vad de gör idag Brorson – Att påstå något annat är att ljuga då hyresvärdar aldrig räknar in eventuella ränteavdrag i bokföringen när de sätter hyran.

            I övrigt vill jag se en återinförd bostadsförsörjningslag som garanterar de med behov av en bostad en bostad och då utan att hänsyn behöver tas till deras ekonomiska status och betalningsförmåga – Allt enligt principen ”Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov”.

          • Brorson

            Du vet tydligen inte att hyrorna bestäms i förhandlingar med den i praktiken S-styrda Hyresgästföreningen, och att hyreshöjningarna i de kommunala bostadsbolagen är normerande för de privata bostadsbolagen. Och Hf går naturligtvis inte med på att annat än verkliga kostnadsökningar netto för fastighetsägarna är hyresgrundande. Du nämner inte heller att personalkostnader, för sådant som villaägarna gör själva, ingår i hyresnivån. Du vill tydligen ha skatt på eget arbete. Bra, men börja då med att införa kilometerskatt på trampcyklar, för framdrivningen av sådana kräver ju mycket eget arbete.. Varför inte en missnöjeskampanj mot ”rika cyklister”?

            Jag har självfallet inget emot att man plockar bort alla subventioner till enertisparprylar och lyxkonsumtion, som i praktiken bara utnyttjas av villaägare med höga inkomster för anskaffning av uppvärmda simpölar i villaträdgårdarna, vilka värms upp med överskottsvärme från tillika subventionerade solfångare på taken. Du hugger däremot mot ränteavdragen, som svårt skuldsatta fattiga får göra. Har du verkligen arbetat i bank med något annat än att gömma stora förmögenheter undan beskattning?

            Vad var det för märkligt utspel av dig att hyresnivån ska bestämmas av hyresgästens inkomst? Försöker du skrämma upp hyresvärdarna så att de totalnekar låginkomsttagare bostad? De första som kommer att vägras hyreslägenhet kommer att bli långtidsjuka f.d, villaägare,son inte klarat din skattechock. Du driver missnöjeskampanjer för ökade förmåner till de relativt välbeställda på de fattigaste bekostnad. Handlade inte diskussionen om sjukförsäkringen?

            I vilken ände ska vi spara: på de många korttidssjuka med få sjukdagar per individ eller på de relativt få långt`dissjuka med många sjukdagar per indivd.i

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har full koll på hur hyrorna sätts Brorson men Hyresgästföreningen tittar på bruttokostnaderna och bryr sig inte om ränteavdragen då dessa är olika för alla aktörer och beror på hur stor upplåning ett bolag har.

  2. Alexander

    Återigen Alliansens fel. Men arbetslösheten sjunker och det är Socialdemokraternas förtjänst.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Läs mina tidigare svar så kanske du förstår att du måste lära dig att analysera på djupet för att förstå vad som påverkar vad i olika frågor.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har deklarerat min syn och jag är emot förslaget och har därmed gjort det jag kan göra – Stödet från C tror jag inte Löfven räknat med utan snarare att förslaget skulle röstas ner i Riksdagen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte gjort någon exakt beräkning men ett införande men för människors välmående och trygghet finns alltid finansiering.

      • Fredrik

        Det gick inte att svara på ditt svar till mig så jag svarar här:

        Bör inte väljarna få ta del av hur mycket dina förslag kostar dem INNAN valet?

        Hur vet du att väljarna VILL betala det du föreslår när du inte berättar för väljarna hur mycket det kostar?

        S kritiserar andra partier för att komma med förslag som inte är finansierade. Din kollega Hans här i Umeå har sagt att alla förslag som S lägger fram är just detta. Finansierade. Men, det gäller alltså inte dig Anders? Dina förslag ska vi helt enkelt bara tro på, för du är en sorts Gud?

        Det är hyckleri att kritisera andra för något man gör själv. Det är faktiskt en riktigt bra definition av ordet hyckleri. Allt du säger och påstår är inte sant Anders, men trots att det påpekats för dig så har du extremt svårt att erkänna detta. Varför? Att erkänna en svaghet gör en stark i slutändan. Enda anledningen till denna kategoriska ”svära sig fri”-attityden du använder är just att du inte är stark.

        Fakta. För varje person som säger sig lägga sin röst på dig så lovar jag dig och alla andra att jag kan hitta fyra (minst) som inte gör det. Jag är rätt säker på att jag kan hitta 19, tror att jag lätt hittar 99 men då jag inte är säker så lovar jag fyra. Det innebär att du aldrig når 20%, mer troligt 5% eller gissningsvis under 1%. Det måste vara ett stort personligt misslyckande?

        Och då SOM-institutet och SVT:s senaste undersökning visat så går det inte bra för partiet heller. Statsvetare säger att S alltid backar under valrörelse vilket skulle ge S kring 20%. Frågan är då om ni är tvåa eller kanske trea i landet?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Kostnaden är oväsentlig i nuläget Fredrik då frågan idag handlar om vilken sorts samhälle och för vem det ska byggas – Med stöd för det samhällsbygge jag vill se och den linje jag anfört om sjukförsäkringen finns finansiering av densamma utan att det drabbar svensk arbetarklass i väsentlig utsträckning vilket gör din fråga än mer irrelevant för tillfället.

          Politik handlar först och främst om just det – Ideologisk övertygelse som stipulerar vilket samhälle vi ska bygga och för vem det ska byggas och det styrs av ideologin och inget annat på samma sätt som varje beslut i ett företag måste relateras till lagd affärsplan.

          • Fredrik

            Skrämmande Anders. Av två anledningar. Först, när du påstå att kostnaden för dina förslag är oväsentliga då det först och främst handlar om att bli vald. Sen, när du blivit vald så tänker du berätta vad allt kostar. Riktigt skrämmande. Sedan, nummer två. Du påstår att allt du föreslår i ditt inlägg är finansierat, men det är det inte. Således ljuger du. Ingenstans i inlägget berättar du för läsaren HUR mycket allt detta kommer att kosta och då är det inte finansierat.

            När du sedan gör jämförelse mellan politisk ideologi och affärsplan för ett företag så förstår man hur extremt desperat du är i din jakt att bli vald i september. När du hävdar att ideologin är viktigare för folket än vetskap så kan man inte säga annat än att du förespråkar diktatur och inte demokrati. Varje affärsplan innehåller exakt vilka kostnader det beräknas bli samt vilka intäkter man kan räkna in efter genomförd affärsplan. Men du är extremsocialist vilket betyder att du inte behöver visa detta för folket eftersom folket enbart är till för att först ge dig makt, sedan lyda dig. Du har ingen förståelse för människor som efterfrågar kunskap, för kunskap är livsfarligt i ett samhälle du försöker bygga. Kunskap betyder problem, problem som måste tystas. Du hyllar Kina, landet som dödar först människor i världen. Din ideologin stämmer inte överens med ditt eget partis, där flertalet av dem inte heller håller med dig men då gäller inte flertalets makt över fåtalet utan då ska flertalet rätta sig efter fåtalet, det vill säga dig.

            Du är en amatör i en värld av proffs. Den ende som inte ser det är du. Du är som en bortskämd millennier vars mamma hyllat ”som den bäste i världen” och ”du kan göra vad som helst för att du är så bra”. Men minsta motgång klarar du inte av. Kritik klarar du inte av. Svara på direkt ställda frågor klarar du inte av.

            När ingen i ditt parti håller med dig, när du hävdar att statsministern och finansminister tar råd från dig. Ja då är det nåt fel Anders. Hon blev förvånad, Magdalena Andersson, när jag frågade om vilka råd hon fått av dig för att styra svensk finanspolitik. För, eftersom ingen på finansdepartementet visste vem du var så blev jag hänvisad till partikansliet, där fick jag frågan om var du bodde. Mitt svar, Umeå. Då blev jag ombedd att kontakta kansliet i Umeå eftersom kansliet i Stockholm hade ingen aning om vem du var.

            Dags för självinsikt tror jag.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du får tycka det är skrämmande Fredrik – Stödjer människor en ideologi och därmed det det samhällsbygge ideologin förespråkar så stödjer man och litar på att finansieringen sker utan att drabba de lägst avlönade.

            Jämförelsen mellan ett företags affärsplan och ett partis ideologi och plan för samhällsbygget är oerhört relevant då dessa är precis samma sak.

            Sedan är jag på inget sätt desperat att bli vald – Tycker väljarna att jag har något att tillföra så blir jag vald – Om inte fortsätter jag mitt politiska arbete som nu.

            Jag har mött både med och motgång i livet och kunskap skaffar man sig inte ensidigt genom böcker utan främst genommatt kombinera det med egna erfarenheter, upplevelser och misstag som man sedan kan dra erfarenhet av.

            Vad gäller Magdalena och partikansliet i Stockholm så vet jag att det du säger inte stämmer och då av flera anledningar som jag inte avser gå in på här så den delen bortser jag från helt och hållet då den inte är sann.

  3. Bertil

    Självklart är det på tiden sjuka visas respekt.
    Sen är det ju dags åtala alla idioter som drivit sjuka till utförsäkring och
    ökad sjukdomsbild. ja t.o.m. Självmord.

    Tycker den politik om vi nu ska kalla det politik
    Det mördande som skett mot sjuka är det grövsta brott som gjort i Sverige

    Hade Castro fått tag i dessa som skadat sjuka så oerhört hade
    rättegången mot dessa varit kortvarig.

  4. Alexander

    Anders

    Hur kommer det sig att Löfven lägger fram ett förslag du är emot? Trodde att ham lyssnade på dig, det är den bilden du ger…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det lyssnas på mycket av det jag anför Alexander men allt går inte att genomföra i alla lägen och i just detta fall är man bunden av en överenskommelse med MP.

  5. Alexander

    ”Det är varje samhälles skyldighet att finanisiera det jag föreslår”

    Din självbild är bisarr.

  6. Alexander

    ”Att räntesubventionerna ska fasas ut är en självklarhet”

    Japp, bara att betala för mig och andra. Lägg till en ständigt stigande bensinskatt och andra pålagor. Socialdemokratisk politik ger resultat på alla plan i samhällsbygget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Fasas räntesubventionerna ut får alla som har sådana betala för sina egna boendekostnader på precis samma sätt som de som bor i hyresrätt Alexander – Det innebär ett jämlikare boende för alla i slutändan.

  7. Alexander

    ”Ett nej är ett nej. De som fått avslag ska lämna Sverige”

    Vår statsminister ljuger. Återigen. Parodi är ett passande ord.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Där håller jag med i fråga om att ett nej är ett nej och att den som har en i laga kraft vunnen dom om avvisning ska avvisas – Det vet jag att även Stefan tycker även om han var tvungen att infria det löfte som tidigare givits till MP genom att lägga fram förslaget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den kommer att ske och den grupp MP nu vill undanta är relativt liten – Övriga förslag som är lagda strävar efter att öka effektiviteten och takten på utvisningarna.

  8. Alexander

    Anders

    Varför hänvisar du hela tiden till Miljöpartiet? Det är din klippa till statsminister som gjort detta möjligt. Sluta skyll ifrån dig!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt – I alla konstellationer där man inte fullt ut bestämmer själv handlar det om att ge och ta – I detta fall är C:s stöd något ingen räknat med i detta läge – Snarare räknades med att vi skulle kunna infria löftet till MP samtidigt som förslaget faller i Riksdagen vilket är en del av det politiska spelet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt parti ljuger inte Alexander – Sedan vill jag se att nästa inlägg handlar om ämnet i mitt inlägg och inget annat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är helt sant så men utan egen majoritet behöver man kompromissa ibland vilket jag vet att du förstår innerst inne.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Såvida jag inte uttryckligen skrivit så är det jag anför inga löften som binder regeringen Alexander – Vad gäller Löfven så måste du skilja på S åsikter och det man tvingas göra därför att man är i koalition och måste ge och ta i olika frågor för att hålla ihop regeringen.

  9. Alexander

    ”måste ge och ta i olika frågor”

    Härom dagen gick du hårt åt Liberalerna för att de inte genomfört det de lovat. Skillnad på folk och folk…

    ”kostnaden är oväsentlig i nuläget”

    Ingen seriös politiker resonerar så. Om SD skulle lova gratis sjukvård åt alla skulle du fråga efter finansiering,eller hur?

    ”såvida jag inte uttryckilgen skrivit så är det jag anför Inga löften som binder regeringen”

    Slå upp hybris och storhetsvansinne.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är precis så en seriös politiker resonerar Alexander om denne samtidigt söker och lägger sig vinn om att ha folkflertalets odelade stöd för reformen – Det är det jag söker och genomförandet sker självfallet inte utan att jag har folkets stöd vilket jag vet att jag kommer få utan problem.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du försöker jämföra äpplen och päron Alexander – Sd är inget regeringsparti och kommer aldrig att bli.

  10. Alexander

    Anders

    Eftersom pratet om dina kontakter i partiledningen återkommer vore det intressant att veta hur nära du står t ex Magdalena Andersson. Har ni regelbunden kontakt? Sitter du med henne i möten? Av dina inlägg att döma är du högt uppsatt inom partiet. Stämmer det?

  11. Alexander

    ”Den frågan är något mellan mig och henne”

    Visst. Jag finner det bara oerhört märkligt att finansministern och statsministern lyssnar på dig, men ändå placeras du inte ens på valbar plats i Umeå.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är många saker du tycker är märkliga Alexander och det har jag inga problem med att du tycker – Fortsätt så om du mår bra av det.

  12. Alexander

    Anders

    Som du ser är jag inte den enda som undrar. Du skulle kunna svara men väljer återigen att vara hånfull. Ditt prat om kärlek klingar falskt, för du drar dig inte för något när det gäller meningsmotståndare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt och de svar du söker har jag gett för länge sedan om du bemödar dig med att leta i blogghistoriken istället för att försöka få mig att lägga tid på något jag redan lagt mer än nog tid på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.