Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jimmie Åkesson är skyldig svenska folket ett svar.

Detta inlägg kommer att bli relativt kort men ändå kärnfullt och därtill handla om något som tilldrog sig redan 2009 när SD:s och SDU:s ledning var ute på en gemensam kryssning till Tallin.

Anledningen till att jag tar upp saken är att Jimmie Åkesson fortfarande är skyldig svenska folket ett svar och en förklaring för sitt skandalösa beteende.

För den som vill läsa mer ingående om vad som hände utöver det jag kommer att skriva länkar jag till dessa 3 artiklar:

https://www.expressen.se/nyheter/skalade—och-sjong-snapsvisa-om-palmemordet/

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=2747224

https://motargument.se/2014/09/19/nar-sverigedemokrater-aker-farja/

Det som skedde den kvällen på färjan avslöjar i mångt och mycket hur partiets ledning och inre krets inklusive Jimmie Åkesson ser på olika människor och på olika grupper av människor.

Förutom att man sjöng en massa sånger som hör ihop med vit makt rörelsen som bland mycket annat handlar om att skära ut Sions hjärta – Dvs. om att döda judarna så finns det en sång Jimmie Åkesson ivrigt sjöng med i och det är för det beteendet jag anser att Jimmie är skyldig svenska folket ett svar på hur han kunde göra det.

Det jag vill att han öppet och ärligt ska ge svar på är sången om mordet på Olof Palme där Jimmie Åkesson öppet och med glädje sjöng följande ” Olof Palme gick på bio, han kom ut strax efter klockan tio. Lisbeth såg pistolen blänka, strax därefter blev hon änka. Skottet brann, blodet rann. Olof Palme han försvann”

Hur en partiledare kan ha så dåligt omdöme att han öppet på en färja som hade fler passagerare än SD:s och SDU:s ledning och innersta krets kan sjunga sådana sånger och glädjas över Olof Palmes tragisk och allt för tidiga död är tragiskt och tarvar i allra högsta grad ett svar och en förklaring till svenska folket om varför.

Ett svar Jimmie Åkesson ensam är skyldig att ge till svenska folket.

Både inför valet 2010 och 2014 har Jimmie Åkesson som den fege partiledare han är vägrat svara på frågan och därför tycker jag att det är hög tid att landets journalistkår slutar vara passiva och pressar och påminner honom om att han är svaret skyldig varje gång Jimmie Åkesson eller någon annan som var med den kvällen ska intervjuas.

Jimmie Åkesson – Du är skyldig svenska folket ett svar och är du en riktig man är det enda riktiga att du förklarar ditt beteende här och nu och snarast möjligt.

Vill du inte svara har du bara bevisat det många av oss redan visste – Att du är i grund och botten en fegis som inte vågar stå för det du sagt eller gjort och således en person som inte hör hemma i svensk politik då du inte tänker genomföra den politik du säger att du ska genomföra.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

113 kommentarer

 1. Ördög

  Palme kallade dem som var av annan politisk åsikt än han själv för ”i biblisk mening ondsinta människor”, ”fascister”, ”hatets och illviljans kolportörer” och ”babianhannar”. När ska Sosseadeln förklara varför han gjorde så?

  Sossarna har också sysslat med rasbiologi, sterliiserat folk till höger oich vänster, förbjudit tornedalsfinska skolbarn att tala sitt modersmål, och fjäskat för odemokratiska regimer i tredje världen. Är det inte snart dags för Sosseadeln att ge en grundlig och övertygande förklaring till varför den betett sig så?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag hade förväntat mig att SD anhängare skulle komma dragandes med en massa gammalt skräp som saknar relevans i sammanhanget – Jimmie kommer inte undan utan är skyldig svenska folket ett svar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Palme var en mycket rak och klok politiker som stod upp för rättvisa och de svaga i samhället.

     • Krister

      Palme var ingen lyckad politiker vare sig nationellt eller internationellt.
      Sverige var allierat i smyg med USA militärt samtidigt som Palme utåt
      var kritisk. Palme själv förslaget om löntagarfonder, eftersom han var
      rädd för att konfrontera facket.Sverige under ett par decennier kom att
      stödja kommunistdiktaturer såsom Kuba, Nordvietnam, Östtyskland, Angola,
      Mocambique och Nicaragua. marxist-leninistiska så kallade befrielserörelser –
      i verkligheten terrorgrupperingar av typ Viet Cong (FNL) i Sydvietnam,
      Röda Khmererna (Kambodja), PAIGC (Guinea Bissau), PLO (Mellanöstern,
      SWAPO (Sydvästafrika/Namibia) och ANC (Sydafrika). Särskilt anmärkningsvärt
      är det kompromisslösa stödet till Arafats PLO. De som sprängde passagerarplan,
      gjorde flygkapningar och attentat. ANC var ett liknande typ av rörelse.
      ANC i grunden var en kommunistiskt influerad rörelse som icke tvekade att tillgripa
      våld och terror i kampen mot den vita överhögheten.Bomber och granater mot marknader, sportanläggningar, biografer och restauranger skördade många civila liv. Grymma ”halsbandsmord” – där ett bildäck som sattes i brand träddes över offrets hals och orsakade en plågsam kvävningsdöd – var ett verksamt medel när det gällde att utrota oliktänkande i de svartas led. Bomber och granater mot marknader, sportanläggningar, biografer och restauranger skördade många civila liv. Grymma ”halsbandsmord” – där ett bildäck som sattes i brand träddes över offrets hals och orsakade en plågsam kvävningsdöd – var ett verksamt medel när det gällde att utrota oliktänkande i de svartas led. Olof Palme var ett stöd för detta.. Dessvärre kan samma sak inte sägas om hans debatteknik. Här framstår Palme som en retoriker som ofta använde personangrepp.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Palme var en mycket respekterad politiker utomlands och en i alla stycken lyckad politiker både nationellt och internationellt.

     • Krister

      Han var inte en lyckad politiker nationellt.
      Han var inte engagerad i inrikes politik.
      Internationellt ägnade han sig åt att städja
      terroristgrupper som ANC och länder som Kuba.
      Så här i efterhand skäms man som svensk.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Han var en lyckad och omtyckt politiker både nationellt och internationellt Krister men inlägget handlar inte om det utan om det faktum att Jimmie Åkesson är skyldig hela svenska folket en förklaring.

   • Anders

    Jag håller med. Jimmie är skyldig ett svar.
    Men Socialdemokraternas bruna historia är inte slut. I modern tid har sossar som Margot Wallström och Illmar Reepalu hyllats av högerextremister för uttalanden andra kritiserat för att vara antisemitiska.
    Wallström hamnade t ex på Simon Wiesenthal-centrets lista på årets 10 värsta antisemiter (2016) och Reepalu kritiserades av Obamas sändebud Hannah Rosenthal för sitt antisemitiska språk.
    I jakten på röster har Sossarna dessutom allierat sig med muslimska brödraskapet, en grupp som bl.a Expo anklagar för att sprida antisemitism.
    När man skrapar på den rödputsade fasaden ser man att Socialdemokraterna fortfarande har bruna inslag.

  • Jan

   Ett jäkla tjat om sosseadel. Du är nog tillräckligt begåvad för att räkna ut att den verkliga adeln röstar borgerligt, Ördög. Precis som den direktörsadel du förmodligen ser upp till. I övrigt låter du som den moderata pissrännan på Flashback. Och den är väl också ett slags adel. Jag trodde du var bättre än så Ördög. Men icke.

   • Ördög

    ”Ett jäkla tjat om sosseadel. Du är nog tillräckligt begåvad för att räkna ut att den verkliga adeln röstar borgerligt,”

    Det tvivlar jag inte på att den gör, men varför borde den insikten hindra mig från att använda epitetet du nämner? Känner du obehag över.ordet ”sosseadel”? Bra, det torde betyda att det äger större giltighet än du vill kännas vid.

    ”Ördög. Precis som den direktörsadel du förmodligen ser upp till. I övrigt låter du som den moderata pissrännan på Flashback.”

    Jag ser inte upp till adel av något slag, och jag har inte heller mycket till övers för kverulanter som pådyvlar mig åsikter jag inte har. Jag är inte moderat, men jag deltar gärna i intressanta debatter på Flashback. Någon ”moderat pissränna” har jag dock inte observerat där – tvärtom är de FB-debattörer jag uppskattar mest lika fientliga mot moderater som mot sosseadeln och miljöskadepartisterna.

    ”Och den är väl också ett slags adel. Jag trodde du var bättre än så Ördög. Men icke.”

    Man ska inte tro för gott om sina medmänniskor, då blir man bara besviken. Jag är glad att jag inte hann bilda mig några överdrivna uppfattningar om dig, och att jag knappast heller kommer att göra det framöver.

 2. Ördög

  Jag kan tillägga att sedan när Jimmie blivit statsminister, så kommer han säkert att bjuda in mediefolk till gemytliga samkväm vid brasan på Harpsund, eller ta dem ut på roddturer i den berömda ekan. Då kommer han nog att förklara sitt sjungande.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jimmie kommer inte att bli statsminister Ördög och han är fortfarande svenska folket svaret skyldig.

   • Fredrik

    Men se Anders, du och Jimmy har något gemensamt. Ingen av er kommer någonsin att bli statsminister. Och du som trodde att ni två inte hade något gemensamt – men se så.

    Och, är inte du skyldig svenska folket en massa skattepengar sedan du bort utomlands och inte bidragit till samhället och dess kostnad? Hm?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag är inte skyldig svenska folket en enda krona då jag i enlighet med svensk och internationell lag betalat skatt i det land där jag för tillfället varit skattskyldig Fredrik.

     Huruvida jag blir statsminister eller inte återstår att se, har du otur kanske jag bestämmer mig för att hårdsatsa på att bli det.

     • Fredrik

      Snälla, kan du inte göra en hårdsatsning mot posten som statsminister Anders. Då har Sverige chans att slå sig in på topp fem-listan över länder med beklagligt inkompetenta ledare. Idag huserar Nordkorea, Ryssland, UK och USA där och med några Dark Horses i form av Kuba, Iran, 30% av de afrikanska länderna och några av de asiatiska. Så, chansen finns till en topplacering Anders. Kör!

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Huruvida jag kommer att göra det kommer jag att meddela om och när det blir aktuellt.

      Sedan tycker jag att det är rätt fult av dig att kalla mig inkompetent utan att känna mig och veta vad jag faktiskt står för oh går för men det påståendet får stå för dig.

   • Krister

    Var finns denna fråga i media?
    Du sa ju att lagen om ensamkommande som kan stanna för studier
    inte var nån riksnyhet och detta är VERKLIGEN inte en sån.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Att avkräva JÅ det svar han länge varit skyldig svenska folket är om något en riksnyhet Krister.

 3. Alexander

  ”En massa gammalt skräp som saknar relevans”

  En enkel fråga, hur långt tillbaka i tiden får man gå när det handlar om SD? Följdfrågan blir naturligtvis vad som gäller för ditt parti.

  Två enkla frågor som du gärna får svara på. Fast det kommer du inte att göra.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det Jimmie Åkesson gjorde i sin kapacitet som partiledare ligger i närtid Alexander och samma tidspann som gäller för honom gäller för en partiledare i mitt parti.

 4. FoodForThough

  Man behöver väl inte vara SD:are för att kunna ta upp historia som har med S att göra? Sen ska jag också tillägga att det är generellt är något SD:are brukar vara bra på men om vi bortser från det så finns det en poäng i det Ördög skrev. Vill ni göra rätt för er så kika på parti Enhet istället.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I detta fall är det Partiledaren i SD som har begått ett allvarligt fel och att han är skyldig svenska folket ett svar råder inga tvivel om.

   • Fredrik

    Men Anders, sluta prata för hela svenska folket. Du har inte mandat för det.

    Olof Palme var inte älskad av alla i Sverige. Det fanns dem som avskydde honom. Både då, före 1986, och säkert också idag 2018 – även om jag nog skulle tro att dem som avskydde honom 1986 idag knappast ödslar någon som helst energi på honom idag.

    Så, om hela svenska folket inte älskade Palme, kan man då kräva en förklaring/ursäkt å dennes vägnar? Gör familjen Palme detta? Lisbeth och barnen? Står de bakom ditt krav Anders? Eller kan det vara så att de faktiskt inte gör det? Kan det vara så att Lisbeth och barnen inte vill ge SD denna uppmärksamhet?

    Men jag förstår att det är svårt för dig personligen att se/höra din ”landsfader” bli påhoppad. Något många socialdemokrater generellt och du Anders specifikt verkar ha svårt med. Det är alldeles tydligt att det är okej för dig att hoppa på vem som helst, men tvärtom ska mötas med stränga straff. Tydligen.

    Nej, vi har några få människor i svensk historia som i princip är/varit älskad av en hel nation – och på den listan platsar ingen politiker. I topp, solklart, finner vi den underbara, empatiska, fantastiska historieberättaren Astrid Lindgren. Hade Jimmy snackat skit om henne, ja då hade varit en helt annan sak. Men nu får du leva med att en majoritet av nationen inte delar din åsikt och att de inte bryr sig.

    Så gå vidare Anders. Detta är ren populism du håller på med. En annan sak du och Jimmy har gemensamt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har aldrig påstått att jag pratar för hela svenska folket – Den tolkningen har du själv gjort Fredrik.

     Ingen kan vara älskad av alla Fredrik och det gäller dig och mig på samma sätt som det gällde Palme.

     Jag har inte frågat Lisbeth eller barnen om de står bakom och det anser jag mig inte heller behöva göra då jag har all rätt att utfärda uppmaningen till JÅ.

     För dig handlar allt detta om någon form av personligt agg gentemot mig av anledningar jag inte känner till – Mitt råd är att du ägnar dig åt att söka stöd för din politiska linje samtidigt som jag fortsätter att göra det för min.

     Oavsett vad du tycker om mig som person kommer jag att fortsätta på inslagen väg och stör det dig är det problemet ditt och inte mitt Fredrik.

 5. Fredrik

  Anders, du har påstått att jag ser ner på sjuka, arbetslösa och dem med lägre inkomst än mig – något jag ALDRIG sagt, vare sig i ett privat samtal med någon annan människa eller offentligt. Enbart detta gör dig till icke kompetent att leda Sverige.

  Att du tycker att ordet inkompetent är fult, speciellt när du öppet på din blogg visar dina ståndpunkter visar åter igen vilken dålig koppling till verkligheten du har.

  Jag har aldrig mött Donald Trump heller, så då får tydligen varken du eller jag anse att han är inkompetent?

  Och, då du aldrig träffat mig – hur kan du påstå att jag sagt saker som jag inte sagt? Hur kan du påstå att jag står för saker jag inte tagit ställning till?

  Sten. Glashus.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig i rena ord påstått det Fredrik utan bara att du står för en girig politik som sparkar på de som redan ligger – Dvs. på sjuka och arbetslösa och att alliansens politik alltid kommer att vara girigare och mer egoistisk än socialdemokratisk politik som i allt sätter flertalets bästa först.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.