Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jimmie Åkesson är skyldig svenska folket ett svar.

Detta inlägg kommer att bli relativt kort men ändå kärnfullt och därtill handla om något som tilldrog sig redan 2009 när SD:s och SDU:s ledning var ute på en gemensam kryssning till Tallin.

Anledningen till att jag tar upp saken är att Jimmie Åkesson fortfarande är skyldig svenska folket ett svar och en förklaring för sitt skandalösa beteende.

För den som vill läsa mer ingående om vad som hände utöver det jag kommer att skriva länkar jag till dessa 3 artiklar:

https://www.expressen.se/nyheter/skalade—och-sjong-snapsvisa-om-palmemordet/

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=2747224

https://motargument.se/2014/09/19/nar-sverigedemokrater-aker-farja/

Det som skedde den kvällen på färjan avslöjar i mångt och mycket hur partiets ledning och inre krets inklusive Jimmie Åkesson ser på olika människor och på olika grupper av människor.

Förutom att man sjöng en massa sånger som hör ihop med vit makt rörelsen som bland mycket annat handlar om att skära ut Sions hjärta – Dvs. om att döda judarna så finns det en sång Jimmie Åkesson ivrigt sjöng med i och det är för det beteendet jag anser att Jimmie är skyldig svenska folket ett svar på hur han kunde göra det.

Det jag vill att han öppet och ärligt ska ge svar på är sången om mordet på Olof Palme där Jimmie Åkesson öppet och med glädje sjöng följande ” Olof Palme gick på bio, han kom ut strax efter klockan tio. Lisbeth såg pistolen blänka, strax därefter blev hon änka. Skottet brann, blodet rann. Olof Palme han försvann”

Hur en partiledare kan ha så dåligt omdöme att han öppet på en färja som hade fler passagerare än SD:s och SDU:s ledning och innersta krets kan sjunga sådana sånger och glädjas över Olof Palmes tragisk och allt för tidiga död är tragiskt och tarvar i allra högsta grad ett svar och en förklaring till svenska folket om varför.

Ett svar Jimmie Åkesson ensam är skyldig att ge till svenska folket.

Både inför valet 2010 och 2014 har Jimmie Åkesson som den fege partiledare han är vägrat svara på frågan och därför tycker jag att det är hög tid att landets journalistkår slutar vara passiva och pressar och påminner honom om att han är svaret skyldig varje gång Jimmie Åkesson eller någon annan som var med den kvällen ska intervjuas.

Jimmie Åkesson – Du är skyldig svenska folket ett svar och är du en riktig man är det enda riktiga att du förklarar ditt beteende här och nu och snarast möjligt.

Vill du inte svara har du bara bevisat det många av oss redan visste – Att du är i grund och botten en fegis som inte vågar stå för det du sagt eller gjort och således en person som inte hör hemma i svensk politik då du inte tänker genomföra den politik du säger att du ska genomföra.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

113 kommentarer

  1. Alexander

    Aha, nu är historiska händelser alltså aktuella. Dåså, kräver Anders svar för gamla misstag gjorda av partikamrater?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Försök gärna med den vinklingen Alexander men det är inget försvar gentemot att Jimmie Åkesson är svenska folket svaret skyldig för en händelse som inträffat i nutid.

  2. Alexander

    Denise Norström ville ”avliva” Reinfeldt. Hon sitter tryggt kvar som högt uppsatt inom Landstinget Västmanland. Vad tycker Anders om det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag tycker är att Jimmie Åkesson är skyldig svensk folket ett svar.

  3. Krister

    Då frågar jag Stefan Löfven om varför han uppvaktade Ulla när hon
    var gift med en annan? Är inte det en brist på takt och ton?

    Det JÅ var med och sjöng låter inte bra särskilt som partiet är Israel-vänligt.
    Du har kanske missuppfattat det liksom du säger att vi gör det ofta?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte missuppfattat något Krister och Jimmie är skyldig svensk folket ett svar. Vad gäller Stefan och Ulla så får du fråga honom och inte mig då saken är av en mycket lägre kaliber än den Jimmie gjort.

  4. Alexander

    Anders

    Varför får en kvinna som dödshotar Reinfeldt sitta kvar på en hög post i ditt parti?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Fråga dig istället varför du tycks anse att Jimmie Åkesson ska slippa ifrån att besvara frågan trots att han är skyldig hela svenska folket att göra så.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är på inget sätt besatt av SD däremot är det viktigt för mig att lyfta saker som dessa så att människor får upp ögonen för vem partiledaren är och vad partiet innerst inne står för.

  5. Jan

    Visst, de får gärna fråga honom det. Men journalistkåren är en skock får så ingen törs gå utanför flocken. För övrigt så gör det nog ingen skillnad. En röst på Jimmie är inte en röst på SD, det är en röst mot invandringen. Folket drar i nödbromsen helt enkelt. Sann demokrati.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror att journalistkåren kommer att trycka på ordentligt denna gång och en röst på SD är en röst på Jimmie och inget annat.

      • Krister

        Ring upp DN, AB och Exp chefredaktörer N U och
        sätt igång då… Ta CNN, Daily Mail och Pravda på en gång.
        Sydney Herald, Strait Times och Haretz också.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bra försök Bergis men Jimmie Åkesson slipper trots ditt försök inte undan det faktum att han är skyldig hela svensk folket ett svar.

  6. Jonny Disenfeldt

    DU är skyldig det svenska och andra länders folk en ursäkt och en genomgång av vilka skatteflyktingar du hjälpt att undandra sig beskattning i sina hemländer och vilka belopp de därmed gömt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ingen av mina forna klienter är skatteflyktingar Jonny och det gör att jag inte är skyldig någon en förklaring – Däremot är Jimmie Åkesson som därtill är partiledare skyldig hela svenska folket ett svar.

  7. Jonny Disenfeldt

    Häromdagen fick Leif Berglund, som är en socialdemokratisk kommunpolitiker i Upplands Väsby, lämna sin post efter att ha kallat bland annat Medborgerlig Samlings Robert Pettersson för nazist. Berglund smygfilmades när han försökte övertyga en kvinna om att Väsbypolitikerna Ismo Salmi (KD) och Robert Pettersson var nynazister, och nazister. Dialogen återges delvis av Mitt-i, där Berglund verkligen kämpar för att svartmåla sina politiska motståndare för en kvinna som säger emot honom. Taktiken med smutskastning verkar utbredd på den rödgröna sidan. Igår kallade Miljöpartiets kultur- och mediepolitiske talesperson Niclas mig samt skribenten Rebecka Widmo Uvell “extremhöger”.

    https://mitti.se/nyheter/berglund-angrar-uttalanden/

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bra försök Jonny men det innebär inte att Jimmie Åkesson slipper ifrån att ge svenska folket svar på den ställda frågan.

  8. Ville-Valle

    …paniken sprider sig inom det forna statsbärandet partiet när SD är på väg att bli landets största parti i höstens riksdagsval. Socialdemokraterna kräver svar på än det ena och än det andra men jag har tillexempel aldrig läst hur partiet kan försvara det rasbiologiska institutet som bland mycket annat steriliserade 63 000 människor; lobotomerande av människor i parti och minut; hur man mätte skallarna på samer med flera…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Försök gärna komma dragande med gammal skåpmat Ville-Valle men et förändrar på inget sätt att Jimmie Åkesson är skyldiga svensk folket ett svar på frågan jag ställt.

      • Ville-Valle

        …de verkar ha roligt och vilka bra sångröster många av dem har. Vad är det för fel Anders Forss att människor har roligt och trivs i det svenska folkhemmet…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att som partiledare i det han själv säger snart är Sveriges största parti bete sig på det sätt som Jimmie gjorde tarvar en ordentlig förklaring till hela svenska folket.

          • Krister

            DÅ var det ett 4 % parti som du vill att de skall tillbaka till.

            Vet du: Jag tror du trollar alla här och sitter och garvar när vi går i taket.

    • Jan

      Många Moderatskojare som Ville-Valle kommer dragande med det där hela tiden. För det första så var det riksdagen som låg bakom den här politiken, inklusive de borgerliga partierna. Så att enbart ge skulden åt Socialdemokraterna är ohederligt. För det andra så tillhörde den här politiken tidsandan och adresserade problem som var typiska på den tiden. Fast när det gäller moderater kan man aldrig räkna med hederlighet. Moderaternas politiska historia är, för övrigt, ingenting annat än en skamfläck.

      • Ville-Valle

        …mycket märkligt att du Jan ”glömmer bort” att berätta för läsarna att det var socialdemokraterna som var drivande i rasbiologifrågan och stod bakom den ursprungliga motionen. Till de drivande socialdemokraterna för att starta rasbiologiska institutet hörde bland andra Hjalmar Branting, Alfred Petrén och Wilhelm Björk med flera…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Publicerar som Ville-Valles svar till Jan med följande tillägg:

          Vid varje tidsepok har politiken strävat efter att lita på forskningen och vad majoriteten av forskarna påstår – Vid den tiden var detta forskningens uppfattning och säter du det i det perspektivet så är det som beslutades på inget sätt märkligt eller avvikande.

          I dag vet både forskare och politiker bättre och mer än så och det är därför vi har ändrat både metoder och politisk beslut på området.

          Att komma dragandes med det innebär på inget sätt att JÅ kan klara sig ifrån att förklara för svenska folket hur han tänkte i något som skett i nutid.

        • Jan

          Socialdemokraterna var inte något mer drivande i den här frågan än andra partier. Det där är en moderat lögn. Nästan hela riksdagen stöttade motionen. Det här skedde på 20-talet, långt innan andra världskriget, då opinionen var en helt annan i Sverige. Allt skylla allt det här på S är en medveten och cynisk taktik från M för att slippa fokus på sin egen mörka politiska historia. Vi talar om ett parti som förutom att vara emot själva demokratin röstade emot varje demokratisk reform sedan 1910-talet.

          • Krister

            Liberaler rösta för också och det har en FP-minister
            nekat till senast 2014 vid en valstuga i Sthlm.
            Dom kan eller vill inte veta sin egen historia.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Oavsett vad du kommer dragande med ändrar det inte att partiledaren i SD Jimmie Åkesson är svenska folket svaret skyldig.

  9. Bertil

    Självklart visar JÅ beteende vad han ansåg om Palme m.m.
    Det färgar hans syn på Palmes politiska insats.
    SD är liksom M väldigt falska i sin politiska retorik. Reinfeldt gick t.o.m.
    så långt att han kopierade orden men använde dessa till andra politiska reformer.

    Dagens händelser med värme skogsbränder, bönders förtvivlan över torkan, intresset för dessa händelser speglar hur Sverige blivit.

    Storstäder vem bryr sig om det,
    Bönder skogsbränders situation är inget för en stadsbo att bry sig om.
    De som bryr sig är inflyttade landsortsboende i städer.

    Men de som föds i städer har helt andra tankar än glesbygd och mindre städer.

    Detta speglar också politiken Norrland
    Med sina 1,175 miljoner innevånare
    Röstade över 50% rött vid valet 2014.
    Stockholms län med 2,3 miljoner innevånare har stor makt över Sverige.
    Bara Stockholms stad har närmare en miljon nästan lika mycket folk som i hela Norrland.

    Palme, Göran P hade en vilja att hela Landet skulle leva, ville även bort med klassklyftor. Vilka var små under sossetidens dominans.

    Det är detta JÅ liksom Kristersson, Reinfeldt flinar åt, gärna ironiserar.
    Jag tyckte Reinfeldt hade en helt annan ton när han besökte Glesbygd i Norrland.
    Han flinade åt journalister som intervjuvade honom , maten dög inte alltid hellre på de företag som han besökte och som bjöd på mat.

    Sättet speglar precis det Anders skriver om Stockholmares samt SD-s och M arrogans mot övriga Sverige.
    På allt detta är Norrland chanslös vid val
    Storstäderna söder om Gävle speciellt Stockholm kör över Norrland.

    I Norge har man ett valsystem där Nordlands röster är lite mer värda,
    Det borde även införas i Sverige.

    Sen att JÅ och SD får så många sosseröster är oerhört beklagligt
    Det visar på att folk är oerhört lengräddat.

    Sossarna är det enda parti där folk får protestera mot sitt eget parti. Första maj
    Nyttja det istället för att rösta på SD
    Sossarna bara de får tillräckligt många röster så är de med rätt ledning och att man lyssnar till folket det enda parti som kan minska klassklyftor, få bort utförsäkringar bättre a-kassa och öka låglöner o.s.v. Men folket måste vara med och protestera när nåt blir fel inte enbart springa över till extrempartier som bara lurar folket i retorik och politik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Allt jag vill är att Jimmie svarar svensk folket på den ställda frågan – Konsekvenserna av svaret är upp till väljarna att bestämma.

  10. Alexander

    ”Bra försök” är Anders svar på allt som gäller socialdemokrater som gjort något fel. De behöver inte stå till svars…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Förr eller senare måste alla stå till svars Alexander men nu pratar vi om en partiledare och inget annat – Jimmie är skyldig hel svenska folket ett svar.

  11. Alexander

    Anders

    Journalisterna ska alltså gå på Jimmie angående detta som skedde 2009? Hur långt tillbaka i tiden kan de gå angående socialdemokrater som gjort något?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Nu handlar detta inte om socialdemokrater eller om människor från något annat parti utan om partiledaren för den som påstår sig leda det som enligt honom själv snart ska bli Sveriges näst största eller största parti.

      Innehar man den positionen är man skyldig svensk folket ett svar då svaret i allra högsta grad kommer att visa vilken sorts partiledare och vilken sorts parti man är.

      • Krister

        Stefan raggade på Ulla som var gift med en annan man.
        Så gör inte en man som agerar etiskt och moraliskt rätt.

    • Bertil

      Varför är du emot att JÅ ska granskas om det Anders nämner?
      Det var samma problem med Reinfeldt som myglade med en barnflicka,
      Han ljög även i tv vem han föredrog Clinton eller Bush han sa Clinton
      Flr han visste då lät han mer socialistisk.

      Kristersson har också lik i garderoben
      En lägenhet vikt för hemlösa kvinnor tog han i beslag.
      Höger de vill klämma åt fackföreningar
      Reinfeldt lyckades skapa att fackföreningsfolk var pampar, arbetslösa vara lata och sjuka var inte alla då sjuka de betecknades som fuskare.

      jag är trött på högern och deras sätt bedriva politik.
      Med en ledare likt Palme hade sådana som Jimmie avkrävts omedelbart svar.

      Ställ JÅ mot väggen samma med Kristersson och Reinfeldt och den stab av halvkriminella typer han hade omkring sig.

  12. Alexander

    Anders

    Du vill inte svara på varför dödshot är okej i ditt parti? Men Jimmie MÅSTE stå till svars?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ja Jimmie är skyldig hela svensk folket ett svar på frågan.

      Det som händer i vårt parti och som du påstår ska ha hänt utgår jag från kommer att åtgärdas internt om det är sant. Har Reinfeldt polisanmält saken?

  13. Alexander

    Svenska folket verkar inte bry sig så mycket om detta, fast Anders har naturligtvis en” majoritet” med sig även i denna fråga…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är det nog bäst att han gör om han vill ha någon som helst trovärdighet kvar.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Han har aldrig gett någon riktig förklaring Krister – Där har du helt fel.

          • Krister

            Vad jag minns var det en infiltration av SR
            men inget finns på band. OK, klart, avslutat.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det finns på band och var utfört av en journalist från radioprogrammet Kaliber i SR.

  14. Alexander

    ”Jimmie är skyldig hela svenska folket ett svar”

    Det avgör du?

    ”utgår jag från kommer att åtgärdas internt”

    Hon sitter glatt kvar. Det var stora rubriker i VLT och hon bad pliktskyldigast om ursäkt,sedan var saken utagerad enligt Teljebäck. Det är DITT fantastiska parti som agerar på det sättet. Ditt snack om hur goda ni är faller platt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är varken jag eller S som faller platt Alexander – Är det någon som faller platt är det Jimmie Åkesson om han inte besvarar frågan.

      • Krister

        Han blev infiltrerad av Kaliber på SR i nån särskild SÄPO, MI6 räd
        som var en dålig kopia och inte skall tas på allvar när staten genom
        ombud bedriver search under täcket.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att journalister ”wallraffar” är vanligt Krister. Den taktiken använder sig journalister flitigt av.

  15. Alexander

    ”Denna fråga är mycket viktig för svenska folket att få reda på”

    Har du fakta på att en majoritet kräver svar på detta?

    Jag tycker att dte är viktigare att få svar på varför dödsskjutningarna slår rekord. Var är Löfvén?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att du tycker annat är viktigare än att din partiledare besvara denna viktiga fråga har jag förståelse för – Det förändrar dock inte det faktum att han måste besvara den om han vill vara trovärdig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt för mig men väl för Jimmie Åkesson vad gäller tidsfristen för att svara på frågan om han vill behålla någon trovärdighet.

  16. Fredrik

    Jag har aldrig och kommer aldrig att lägga en röst på SD, men hur kommer det sig att du åtar dig att vara röst för HELA svenska folket? Det är inte fallet i varken denna fråga eller andra frågor Anders.

    Om du vill ha svar på den frågan säg då det utan att påstå att det också är något ALLA andra vill, du far ju med osanning Anders.

    Sen, det är hyckleri Anders när du menar att problem (Socialdemokrat som mordhotat Fredrik Reinfeldt) i ditt eget parti ska hanteras internt medan problem (Jimmys sång 2009) i andra partier ska hanteras offentligt.

    Och, bör en politiker ha makten att tala om för media vad de ska och inte ska göra?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag lyfter frågan och påminner om att Jimmie Åkeson är skyldig hela svenska folket ett svar. Hade jag varit ännu skarpare hade jag även kunnat ställ en fråga till Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor om hur de kan stödja en Åkesson så länge han är skyldiga svenska folket ett svar på denna fråga

      • Fredrik

        Åter igen kräver du svar för HELA svenska folket, vem har sagt åt dig att föra talan för HELA svenska folket? Jimmy Åkesson är inte skyldig mig en förklaring till denna sång 2009 Anders, likväl som att Kristersson och Buch Thor inte heller är skyldiga mig något. Och, på samma sätt som att den där socialdemokraten som mordhotade Reinfeldt inte heller är skyldig MIG en förklaring.

        Sluta föra min talan, jag är mer än kapabel att föra min egen talan. Tala för dig själv genom att säga det. Inte som en sorts övergud för hela svenska folket. Du är inte Gud Anders. Och du är inte ofelbar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Åkesson är definitivt skyldig svenska folket en förklaring Fredrik och då av de anledningar jag anfört i inlägget.

          • Krister

            Skall S i Umeå eller S i Sthlm göra ett uttalande som kräver JÅ svar?
            Kommer Stefan hålla en presskonferens?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det återstår att se Krister – Att så sker är inte omöjligt.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Jimmie Åkesson – Du är skyldig svenska folket ett svar och är du en riktig man är det enda riktiga att du förklarar ditt beteende här och nu och snarast möjligt.

        Tror du verkligen att JÅ läser din lilla blogg?

        Använd denna plats istället till att redogöra för vilka DU hjälpt att undandra pengar från beskattning.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag är rätt säker på att JÅ och många fler har koll på min blogg Jonny.

          • Krister

            Berätta om hur många besök du har i genomsnitt per vecka på bloggen?
            (Så kan vi jämföra med min dotter)

          • andersforss (inläggsförfattare)

            De är många speciellt om vi ska räkna in de ställen där min blogg dupliceras – Däremot ser jag ingen anledning att debattera den saken då det saknar relevans i den politisk debatten.

            Såsom varande en politisk blogg är den både välbesökt och därtill oerhört väl kommenterad vad gäller det genomsnittliga antalet kommentarer per inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.