Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kravställande är A & O i ett framgångsrikt samhällsbygge.

I Sverige har vi under lång tid experimenterat med ledarskapsstrukturer och hur dessa ska fungera för att vara effektiva. Andemeningen när experimenterandet startade var säkert god men som jag ser saken så har hela experimentet nu gått alldeles för långt och skadar landet.

Experimenterande har enligt mig gått så långt att vårt land har förlorat storligen på experimentet därför att vi numera i vårt land är rädda för att ställa krav och ha strukturer där en chef är chef och en lärare en auktoritet bara för att nämna några exempel.

Vad jag försöker säga är att vi utvecklat en särart vad gäller medbestämmande med mera som inte finns på något annat håll i världen. Tankarna bakom förändringarna är förvisso både ädla och nobla men så länge Sverige står ensamt i världen med ett sådant system förlorar vi i konkurrenskraft.

Vi behöver inte gå längre än till Finland, Tyskland och England för att finna att deras samhällssystem är helt olika våra och betydligt mer patriarkala när det gäller bestämmande än våra beslutssystem – Där vi förändrat har de hållit kvar vid det gamla och beprövade.

Resultatet av att inte ställa krav visar sig i form av sämre resultat i skolan, lägre produktion, svårighet att fatta beslut och ständiga överklaganden i bygg- och planärenden mm. mm.

De erfarenheter jag inhämtat genom att bo och arbeta i stora delar av världen visar att krav och tydliga regler är bra för människor – Bra därför att människor mår bra av att det ställs krav då kravställande gör det betydligt lättare att leva genom att man i förväg vet vad som krävs på arbetsplatser och i skolan likväl som i andra delar av samhällslivet.

I andra länder finns en tydlig gräns för vad som är rätt och fel kvar trots att densamma saknas i Sverige – Gränser som ligger där de ligger utan att förflyttas på det sätt de förflyttas i Sverige därför att det i andra länder är utformade så att det bara finns rätt och fel och inget däremellan.

Vi ska självfallet ha ett system där demokratin ligger så nära människorna som det är möjligt då människor måste känna att de kan påverka beslut och känna att deras åsikt räknas då den känslan är viktig att förmedla – Det innebär dock inte att vi därför ska ha ett system som saknar kravställande.

I arbetslivet ska det finnas lagstiftning baserad på politiska beslut som tar tillvara de anställdas rättigheter och skyddar dem mot förtryck och utnyttjande – Det är politikens och fackföreningarnas roll att sedan se till att dessa lagar finns på plats och att de efterlevs.

Personligen tycker jag inte att detta automatiskt ska innebära att personer i chefsställning inte kan utöva sitt chefskap utan att först rådslå med en arbetstagarna.

En chef som kan fatta självständiga beslut och peka med hela armen och ge klara och tydliga order fungerar betydligt bättre än chefer som alltid förlitar sig på kollektiva beslut – Dessutom kan chefen fällas och straffas om de beslut denna fattar inte följer lagen.

Starka chefer som själva fattar besluten är därtill enligt mina egna upplevelser betydligt bättre på att delegera och ge sina anställda egen frihet än de chefer som ständigt ska förhandla innan de fattar beslut. 

Min upplevelse är att industrin och andra arbetsplatser fungerar bättre om det finns en chef som fattar beslut och talar om för de anställda vad som ska göras och hur det ska göras – Produktionen blir effektivare och de anställda svävar aldrig i ovisshet om vad som krävs av dem.

Med denna modell kan man gå hem för dagen med vetskap om att jag levt upp till det som förväntas av mig och inte som i dagens Sverige hemgång med en viss osäkerhet av om jag gjort det jag förväntades göra eller inte.

Samma sak gäller i skolan – Barn ska inte vara inblandade i beslutsfattandet av hur och vad som ska inhämtas i form av kunskaper och hur lektionerna ska läggas upp i respektive ämne.

I skolan ska det finnas en läroplan som klart uttrycker vilken kunskapsnivå som krävs för ett visst betyg – Därutöver riktlinjer för hur kunskapsinhämtningen/kunskapsinlärningen ska gå till samt hur kunskapsnivån ska kontrolleras och verifieras.

Elevinflytande i skolan är förvisso bra och kan med fördel tillämpas vad gäller utemiljö, rastlokaler etc. När det kommer till undervisningen ska inget inflytande finnas då barn av naturliga skäl saknar tillräckliga kunskaper för att avgöra vad som är bra eller dåligt att lära sig i skolan.

Barn ska helt enkelt lära sig att det är de vuxna som fattar besluten och att deras tid kommer den dag de inträder i vuxenlivet.

För att få ordning på samhällsstrukturen måste vi återgå till ett samhälle där ålder inger respekt. Det måste redan i skolan skapas kunskap och insikt om att människor som är äldre än en själv har större livserfarenhet och som en följd av det en större referensram och erfarenhetsbank att bedöma saker utifrån när det kommer till beslutsfattande.

Att erfarenhet ger visdom är något som de flesta kulturer förstått – Dock har vi avskaffat denna insikt i Sverige genom att sluta ställa krav. Sverige präglas snarare av åldersdiskriminering i den meningen att ålder och erfarenhet ses som en belastning snarare än som en tillgång.

I ett väl fungerande samhälle finns tydliga regelverk och krav på att följa dessa utan att göra egna tolkningar av vad som är rätt eller fel. Regler som lämnar tolkningsutrymme är i grunden dåliga regler – Regler som klart stipulerar vad som krävs för att leva upp till regelns intentioner är bra regler.

Vad jag försöker säga är att Sverige tappat åtskilligt i internationell konkurrenskraft därför att vi helt och hållet slutat ställa krav på medborgarna. Denna avsaknad av kravställande börjar redan i skolan och hänger sedan med in i vuxenlivet.

Det är därför dags att vi börjar tänka efter och analysera om de förändringar vi genomfört tagit oss framåt eller bakåt? Baserat på denna analys bör vi sedan göra de förändringar som krävs för att återgå till en sund samhällsutveckling.

Det är hög tid att vi skapar ordning och reda i Sverige och återskapar system som är klara och tydliga vad gäller vad som är rätt och fel och om vilka förväntningar som ställs på den enskilde individen.

Att ha ett klart och tydligt kravställande i alla faser av samhällsbygget är extra viktigt för oss i Sverige då Sverige är ett land som har en stor invandring av människor som kommer från länder där kravställande tillhör vardagen.

Ett samhälle som vågar ha klara och tydliga regler på vad som förväntas av människorna som lever där och ett land som vågar ställa krav lyckas bättre än ett land som inte gör så.

Det är mot denna insikt jag tror mig veta varför länder som Tyskland med flera klarar integrationen av invandrare betydligt bättre än oss svenskar och får in de som kommer i arbetslivet betydligt snabbare och effektivare än oss.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

83 kommentarer

  1. Alexander

    ”Sverige tappat åtskilligt i internationell konkurrenskraft”

    Fast hur är det möjligt under ert styre?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Utan att göra det jag efterlyser i inlägget så sker det oavsett styre Alexander.

  2. Alexander

    Anders

    Fast enligt dig så går ju Sveriges utveckling åt rått håll under ert styre? Nu tappar vi alltså konkurrenskraft?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Rent generellt går det mycket bra under vårt styre och det jag beskriver i inlägget gäller både innevarande och förgående regering så det är hög tid att du börjar förstå att en sak inte till 100% är avhängig av en annan utan att bägge faktiskt kan vara relevanta beroende på hur man tittar på saken.

      Sedan är jag på inget sätt förvånad över att du försöker dig på det du gör då ditt mål alltid varit att försöka avled uppmärksamheten från ämnet i inlägget och försöka misskreditera det jag skriver om.

  3. Alexander

    Anders

    Förlåt för att jag avleder uppmärksamheten. Bättre med Bertils inlägg som handlar om Castro, högermördare osv. Tack Bertil!

  4. Fredrik

    Wow, detta är så frånvänt verkligheten 2018 att jag var tvungen att läsa inlägget tre gånger. Okej, då kör vi!
    1. Varför analysera om förändringarna som gjorts har tagit Sverige framåt eller bakåt då du anser att den analysen sedan ska ligga som grund för att ÅTERGÅ till en sund samhällsutveckling? Du har föregått analysen genom att redan nu säga att Sverige ska återgå till ett annat samhälle.
    2. Skolan 1. Det finns idag, 2018, läroplan för skolan och dess ämnen. Denna uttrycker klart och tydligt vilka krav som krävs för ett visst betyg. Det finns också riktlinjer redan idag om hur inhämtning av kunskap ska ske, samt hur det ska verifieras och kontrolleras. Finns idag Anders.
    3. Skolan 2. Du menar alltså att barn inte kan förstå sin egen vardag och vad som kan vara bäst för dem? Ett påstående från någon som aldrig arbetat en enda dag i den svenska skolan. Delaktighet ger intresse, intresse ger energi, energi ger större möjligheter till inhämtning av kunskap – så, du har här faktiskt fel. Den enda anledningen till varför man 2018 vill sträva efter denna syn på skolan är att man vill politiskt kontrollera VAD som lärs ut i skolan.
    3. Att ställa krav har inget med kön att göra Anders. Kvinnor är minst lika duktiga om än inte duktigare på att ställa krav på sig själva, sin direkta omgivning och på samhället och när du använder Finland, Tyskland och England med dess patriarkala system som exempel på ”bra” samhällen så menar du alltså att män är bättre på att ställa krav. Av vilken annan anledning skulle du använda ordet ”patriarkala”? Och dessutom den efterföljande meningen ”…Där vi förändrat har de hållit kvar vid det gamla och beprövade.” om du inte just menar att det gamla samhället i Sverige där mannen till största del arbetade och kvinnan stannade hemma och tog hand om barnen? Där mannen kunde vara chef, men inte kvinnan? Varför använda orden på det sätter OM du inte menar det?
    4. Demokrati. Känslan demokrati ska finnas kvar i Sverige. Riktig demokrati däremot ska vara tillägnad några få? Arbetslivet präglas av regler i Sverige. Regler som har sin grund i det samhälle som Erlander och Palme ledde. Vilka industrier har du arbetat i då du inhämtar upplevelser därifrån? Vore kul för oss att veta.
    5. Ålder. Erfarenhet ger visdom, även i Sverige. Str påstå motsatsen är direkt lögn. Däremot är inte erfarenhet alltid förknippat med ålder. Det finns många unga som är betydligt bättre än både dig och mig på t ex sociala medier eller teknisk innovation. Bara att nämna några exempel. Du däremot värdesätter alltid ålder före något annat. Att ålder ger företräde att kunna fatta beslut är absolut fel – ålder ska liksom annat värderas lika, varken högre eller lägre.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min enda kommentar till din kommentar är att det jag skrivit i inlägget stämmer och att det är korrekt och riktigt. Hade du precis som jag bott och arbetat i många länder och där på ort och ställe pratat med människor skulle du inse att så är fallet.

      • Fredrik

        Men jag har bott OCH arbetat i många andra länder, inklusive de tre du nämner. Och att du så tydligt är skrämd av kvinnor är idag 2018 tragiskt. Att du vill tillbaka till ett patriarkaliskt samhälle där mannen har större möjligheter, högre lön, mer makt än kvinnan är absolut inget som partiet socialdemokraterna står för.

        Och förtydligande! Jag har aldrig hävdat att Finland, Tyskland och England till viss del fortfarande har starka drag av ett patriarkalt samhälle – det jag påtalade är att du vill tillbaka till detta i Sverige, något du är extremt ensam om – ja förutom SD då.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det jag förespråkar betyder på inget sätt någon återgång till något sämre för kvinnor Fredrik och ovan på det ska du lägga att jag inte är rädd för någon oavsett av om det handlar om en man eller en kvinna.

          • Fredrik

            Varför vill du då ha ett mer patriarkalt samhälle?

            Tycker du inte att männen redan har fördelad kontra kvinnan? Och nu tänker du ge dem mer?

            Varför använder du det ordet?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Patriarkalt i detta sammanhang innebär inte per automatik att det ska vara männen som ska ha makten Fredrik och det är i den missuppfattningen felet med ditt antagande ligger.

    • Anders nilsson

      Helt fel. Dagens kursplaner
      är otydliga och betygskriterierna
      omöjliga att tillämpa, skrivna av
      flumpedagoger på Skolver ket
      för att korrigera Björklunds
      kursplaner som lägger större
      vikt vid faktakunskaper

      • Fredrik

        Sätt dig i skolbänken igen, gärna någonstans vid årskurs 2/3 där man lär sig läsa och skriva.

        Alla kursplaner är skrivna av pedagoger hos Skolverket (alt dåtidens motsvarighet till Skolverket).

        Är du lärare? Och fortfarande inte klarar av att läsa en kursplan och kriterier så bör du sluta som lärare. Är du inte lärare? Se första mening.

  5. Erik

    Vi upplever, sedan några år tillbaka i tiden, det som kan benämnas det infantila samhället. Vi kan mer eller mindre bevittna varje dag hur kompetensen blivit urgröpt. Det gäller alla områden från regeringskansliet, myndigheter, företag etc. Politikerna är heller inte undantagna.

  6. Leif Andersson

    Jag förstår mig inte på S-logiken. Enligt Löfven och ”bostadsmagda” är Sverige för närvarande ett himmelrike utan problem och fortfarande världsbäst inom alla kategorier efter regeringens arbete de fyra senaste åren. Nu påstår du att vi har problem med vår internationella konkurrenskraft pga bristande kravställning.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemen med vår konkurrenskraft har funnits länge och är densamma oberoende av regering så länge vi inte gör något åt saken och gör i enlighet med det jag anför i inlägget.

  7. Alexander

    ”det jag skrivit stämmer och är korrekt och riktigt”

    Så skriver du VARJE gång…

    När det gäller ålder så är Carl Bildt äldre än vad du är. Alltså fattar han bättre beslut tack vare sin större vishet/erfarenhet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig jämfört mig själv och mitt beslutsfattande med någon annan och definitivt inte med Carl Bildt – När det gäller honom och mig måste vi först jämföra vilken ideologi vi står bakom och i det fallet är den jag står bakom betydligt sundare och kärleksfullare än den han står för.

      • Fredrik

        Det påståendet tar oss direkt ifrån demokrati, då det utesluter andra partier och ideologier som likvärdiga med socialdemokraterna och socialdemokratin.

        För, delar man inte ideologi med dig Anders så är man direkt mindre värd, sämre, fel?

        Hur ska du kunna växa Anders om du omger dig av Ja-sägare, för det är ju målet om man läser mellan raderna?

        En skillnad som vi normala, dödliga och människor som både vet och erkänner att vi gör fel ibland kan se är:

        Carl Bildt har varit statsminister. Och fredsmäklare. Okej, det var två skillnader men du har inte varit något av det. Och kommer aldrig bli det heller. Sant.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag kan inte finna något stycke eller någon mening i mitt inlägg som pratar om att åsidosätta demokratin eller utesluta andra partier Fredrik – Att det skulle vara fallet är därför ett rent påhitt från din sida.

          Om man inte delar den ideologi jag står för utan ligger till höger om denna så är det givet att man står för en politik som är girigare än den jag står för och att det är så kan jag inte göra något åt då det bara är så att det förhåller sig på det sättet om man envisas med att sätta sitt eget bästa före kollektivets bästa.

          Huruvida jag ska bli statsminister eller fredsmäklare i en framtid vet ingen av oss något om i dagsläget Fredrik då precis allt kan hända så därför ska jag inte gå i direkt svaromål på det påståendet utan nöjer mig med att säga att ramtiden får utvisa vem av oss som har rätt i det avseendet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I Göteborg har det jäst länge och att ett starkt lokalt parti gör bra ifrån sig i kommunvalet därför att de lyssnar på väljarna är föga förvånande.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det återstår att se hur det står till med den saken när valet är över och vi vet hur det gått i både riksdagsval och kommunvalen.

  8. Sven

    Märkligt att läsa detta från den som förordar det optimala vad gäller friskrivande från krav och ansvar – medborgarlön. Alltså – man ska ha flis oavsett om man vill bidra eller inte.

    Än en gång är linjen i resonemangen så krokig den kan vara.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att förorda en basinkomst lika för alla över 18 år och ett skrotande av de flesta bidrag för att göra en sådan möjlig är inte att friskriva sig från krav och ansvar Sven – Att föreslå något sådant är att ta ansvar och att ställa krav.

      • Sven

        Man upphör aldrig att förvånas.

        Om alla får pengar utan motprestation eller behovsprövning – hur kan man påstå att detta är att ställa krav????

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Reformen ställer krav på ett jämlikare samhälle Sven och ett införande av en basinkomst sker på bekostnad av slopandet av merparten av dagens bidrag vilket innebär att frågan om motprestation eller behovsprövning inte ändras från det som gäller för t.ex. barnbidrag eller flerbarnstillägg.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För dig kan det kanske framstå så men det beror nog på att du inte riktigt greppat vad en basinkomst är och vad den är tänkt att åstadkomma.

  9. Jonny Disenfeldt

    ”Att förorda en basinkomst lika för alla över 18 år och ett skrotande av de flesta bidrag för att göra en sådan möjlig är inte att friskriva sig från krav och ansvar”

    Låt se –
    En ensamstående invandrarförälder med tre barn får nu 24.400 SKATTEFRIA kronor i bidrag per månad, enligt utredarna på riksdagen

    Vilka bidrag ska denne bli av med?

    En invandrarfamilj med fyra barn, en inte särskilt ovanlig storlek på en familj från Somalia eller Syrien, får hela 32.800 kronor varje månad i SKATTEFRIA bidrag enligt riksdagens utredningstjänst.

    Vilka bidrag ska denna familjen bli av med?

    Bidragen som utredningstjänsten räknat på är en summering av de barnbidrag, bostadsbidrag, etablerings­bidrag och socialbidrag som invandrare får när de omfattas av det så kallade ”etablerings­uppdraget”. Etablerings­fasen kan pågå i många års tid. 2016 tillhörde runt 60.000 invandrare denna kategori av högbidrags­tagare

    Bidragen är så höga att invandrarna i många fall till och med förlorar pengar på att jobba. Om den ena av föräldrarna tar ett jobb där lönen är 18.000 kronor i månaden får familjen 200 kronor mindre i månaden att leva av eftersom bidragen som dras in är högre än lönen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ska debattera saken ordentligt när effekterna och konsekvenserna av en basinkomst är ordentligt utredda Jonny – Fram tills dess är allt ren spekulation och min ambition är att minska samhällets kostnader samtidigt som vi ökar jämlikheten Jonny och invandrare ska precis som svenska sätta i arbete så att de kan försörja sig själva och i och med det blir en basinkomst ett tillskott för den breda majoriteten.

      • Jonny Disenfeldt

        ”min ambition är att minska samhällets kostnader”

        Hur skulle det kunna gå till?
        Du vill ju att alla över 18 år inklusive alla som arbetar ska få 10000:- i månaden i basinkomst av staten.

        Vem ska få mindre pengar som betalar den delen av din ”reform”?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Låt utredningen presentera sin beräkning innan vi debatterar saken Jonny – Min övertygelse är att ett införande av en basinkomst blir billigast och bäst för alla i Sverige.

          • Jonny Disenfeldt

            ”Låt utredningen presentera sin beräkning innan vi debatterar saken”

            Vilken utredning pratar du om?

            Det existeran ingen utredning och det finns ingen majoritet i riksdagen som vill initiera en sådan,
            Varför ljuger du?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om du läser mina inlägg i ämnet så ser du att det är en utredning av effekterna av ett införande av en basinkomst som är mitt egentliga förslag Jonny – Resten av det jag skriver om är min syn på saken med utgångspunkt från de beräkningar jag gjort på egen hand.

            Först en ordentlig utredning och därefter en ordentlig debatt – Påvisar utredningen det jag är säker på att den kommer att påvisa är ett införande av en basinkomst en klockren reform för ett jämlikare samhällsbygge.

  10. Alexander

    ”att du inte greppat vad en basinkomst är”

    Det är att hela livet bli försörjd utan att behöva göra någonting. Kanske dryga ut med svartjobb en dag i veckan.

      • Sven

        Eller så lever du så långt från verkligheten att du inte förstår hur det fungerar i verkligheten.

        Jag delar sällan Alexanders åsikter. Oftare dina Anders. Men här träffar han helt rätt.

  11. Alexander

    Anders

    Så man blir inte försörjd hela livet utan motprestation? Är man tvungen att göra något för att få pengarna?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att leva ett helt liv på enbart intäkten av en basinkomst innebär inget fullvärdigt liv Alexander – Däremot innebär en basinkomst större frihet och större jämlikhet och en möjlighet för alla människor att i högre grad än idag styra över sina liv och sina beslut.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den frågan varierar från människa till människa och besvaras bäst av den enskilde individen – För mig är det att ha en inkomst som innebär att jag och min familj har tillräckligt med resurser att göra det vi vill göra från tid till annan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En basinkomst ger inget incitament att svartjobba då basinkomstens storlek inte påverkas arbete – Att påstå att det skulle göra det är renodlat skitsnack och inget annat

      • Jonny Disenfeldt

        ”En basinkomst ger inget incitament att svartjobba då basinkomstens storlek inte påverkas arbete – Att påstå att det skulle göra det är renodlat skitsnack och inget annat!

        Nja, det finns många, speciellt par som med en basinkomst på 10000 per person då skulle få 20000 i månaden till sig skattefritt, sedan kan de välja att ibland sätta guld på tillvaron med svarta ströjobb.
        De slipper ju arbeta heltid!!!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det antagandet är helt grundlöst Jonny och att par får 20.000 kr/månad att röra sig md ger dem frihet att själva bestämma hur länge de ska vara hemma med barn eller om någon av makarna ska vidareutbilda sig bara för att nämna några saker.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag vet många som skulle göra det valet att inte arbeta (vitt), ta de 20000 som familjeinkomst + eventuella tillägg de får om de har barn etc samt sedan IBLAND jobba någon dag i månaden svart för att få lite extra. De skulle vara mer än nöjda med den situationen.

            Så jo, ditt förslag skulle leda till svartjobb eftersom många inte längre i en sådan situation vill ha ett reguljärt jobb oavsett om det är 30 eller 40 timmar i veckan man blir kedjad vid…

            Friheten som sagt.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det finns människor som jobbar svart redan idag Jonny och påståendet om att det antalet skulle öka bara för att vi inför en basinkomst Jonny – Ditt påstående om det är lögnaktigt.

  12. Alexander

    ”En basinkomst ger inget incitement att svartjobba”

    Fast om du har hela dagarna lediga kan du naturligtvis använda en viss del av tiden till att dryga ut inkomsten, eller hur?

    ”då basinkomstens storlek inte påverkas av arbete”

    Nu är det ju så att inga ersättningar påverkas av SVARTJOBB. Det hör till sakens natur…

  13. Alexander

    ”Motprestation till vad?”

    För att få basinkomsten. Behöver man någon gång göra någonting för att få den?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man behöver vara 18 år gammal och ha bott och verkat i Sverige i minst 10 år såsom mitt ursprungliga förslag är utformat för att kunna ta emot den.

  14. Alexander

    ”Man behöver vara 18 år gammal och och bott och verkat i Sverige i minst 10 år”

    Alltså kravlöst för de allra flesta människor.

    ”Då kan man jobba reguljärt med ett vanligt arbete”

    Säg att du driver med mig?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Varför skulle jag driva med dig när jag påstår att det går alldeles utmärkt att ha ett vanligt arbete och samtidigt ha en basinkomst?

  15. Alexander

    Anders

    ”Varför skulle jag driva med dig?”

    Om du inte förstår vad jag menar är det ILLA.

    Basinkomsten är alltså i princip kravlös. Lulla igenom skolan, lär dig snickra/måla,mura och sedan njut av livet förutom två dagars svartjobb i veckan, Undrar vem som ska dra in skattepengarna?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du har helt missuppfattat vad en basinkomst är Alexander och dina påståenden om hur människorna ska reagera är lögnaktigt och felaktigt och blott och allena ett tecken på att du försöker motarbeta mig snarare än mitt förslag om en utredning av konsekvenserna av n basinkomst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.