Bön och fasta – En utmaning

Snart på väg till hälsokontrollen. En stilla bön om att sockervärdena är normala. Jag har diabetiker att brås på och är ju svag för sötsaker så risken finns att kroppen nu börjar säga ifrån. Det blir en svår karaktärsutmaning.

Ingen som inte brottats med sötsugsdjävulen kan uttala sig om detta i tvärsäkra ordalag och hur jag ska hitta ett sätt att avstå från farligheterna det övergår mitt förstånd, men på något sätt måste jag bara försöka.

Kanske man skulle våga sig på en utmaning. Finns det någon eller några som skulle ha lust att haka på ett försök att avstå från det söta, försöka bryta vanans makt, bli piggare och säja morsning och goodbye till några malplacerade kilon?

Hur i fridens dagar det ska gå till vet jag inte än, men förslag emottages tacksamt.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Kin@

  Jag har redan börjat med att ta itu med sötsug och allahunda andra sug:O)
  Har ju sett ett samband med mitt kolhydratsintag och ökade sötsug, så nu så har jag dragit ner rejält på kolhydrater och äter mest kött, fisk och grönsaker ovan jord…
  Testat förut och hade inget sötsug på bara några dagar – men nu är det livslångt som gäller!
  Så jag hänger gärna på!
  /Kin@

 2. helen

  Jag är ett kakmonster så jag hakar gärna på. Gemensam strategi låter bra. Diabetes finns i min släkt åxå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.