Thanksgiving….

Foto : Amanda Björkman

Min trettondag blir en slags thanksgiving. Mätt nöjd och glad summerar jag mitt 2010 ifrån soffhörnet i mitt nya hem.

Tack för barn, barnbarn, mina finaste skatter och juvelerna i livets skattkista. Tack!

Tack för hälsa och krafter, för fred och för frihet. Tack!

Tack för Robert, för kärlek och trygghet, för ett hem, ett skydd när livet stormar. Tack!

Tack för att summan av mitt livs lärdomar, glädjeämnen och sorger gett mig det kurage, den tilltro till min egen kraft som resulterat i modet att bryta upp, byta liv, följa en dröm och ta vara på det snabbt flyende livet. Tack!

Tack för familj och vänner som liksom trygga byggstenar, som livets stöttande och mjuka mashmallows bygger sin trygga ring omkring mig. Ni som gör att jag landar mjukt när storm och ofärdstider kommer. Mitt skyddande nätverk som finns där, fast vi kanske inte har så tät kontakt. Tack!

Tack för mat för dagen, för rent vatten, för kläder och för livets nödvändigheter. Tack!

Tack för humor, för skrattets förlösande kraft, för fria tankar, för skrivandets glädje, för musikens kraft och för böckernas värld. Tack

Tack för naturens läkande kraft, möjligheter och för fiskets oerhörda glädje. Tack!

Tack för att jag får bo och leva där jag kan förverkliga mina drömmar. Tack!

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Birgitta

    Jättefint skrivet. Det är så lätt att man tar mycket för givet men du får en verkligen att känna efter och vara tacksam för mycket i vardagen. Dessutom är du inspirerande att våga försöka göra verklighet av drömmar. Stor varm kram till er båda

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-01-07 09:57)
    Ja det är så himla lätt gjort! Tacksamheten ska man vattna och vårda. Den är en källa till förnöjsamhet. Förnöjsamhet=Lycka:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.