En gräsänkas bekännelser

En gräsänkas bekännelser – visst låter det nästan som rubriken på en bok med tvivelaktigt innehåll? I mitt fall handlar den varken mer eller mindre om att jag precis som teskedsgumman i sagan tvärkrymper i olika situationer.  Nu när R har lämnat mig ensam i vildmarken för ett besök i civilisationen krymper jag inom loppet av en halvtimme och blir ca 7.5 cm hög (och ungefär lika bred)

Sitter här bakom en soffkudde och försöker intala mig att jag inte behöver vara otriven. Dagens vedranson bar jag in innan mörkrets inbrott så som tur är behöver jag inte bege mig ut i mörkret något mer ikväll. Är man 7,5 cm hög och ganska saftig så är man givetvis rena rama delikatessen för såväl Jorduggla som Räv.

Nej, skämt åsido så känns det ganska ok. Jag har hittat strategier för att inte hemfalla åt sådana gamla olater som mörkrädsla. Har jag i vuxen ålder gått från grav hundskräck till längtan efter en egen vovve så ska jag väl klara detta även om hjärtat bankar lite hårdare när jag tittar ut. Jag kanske skulle sätta ut en skylt till eventuella läskunniga spöken och rävar där jag informerar om att jag minsann ska anmäla mig till att ta jägarexamen om några veckor, så det är bara att akta sig! Sådeså!

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Fnissar lite lätt, känner igen mig lite, för visst ändrar olika ljud karaktär när man är ensam? Elpannan har konstiga ljud för sig, det knäpper konstigt i huset med mera..
    Fast annars så är det rätt skönt att ”bara rå sig själv” ett tag:-)-)

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-19 12:33)
    Håller med:) Turligt nog har vi en massa durrande frysar och kylar som maskerar mystiska ljud ganska bra. Det är skönt att få rå sig själv ett tag, men nu är han välkommen hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.