Trav och reflektioner

Söndag är en lugn dag trots valrörelse, då är promenaden bra för tanke framåt och reflektion bakåt.

Det är alldeles för mycket våld i samhället och visst blir man förbannad och ledsen när man hör att barn våldtas, barnvakter och föräldrar misshandlas i samma lägenhet. Det måste ju finnas många skruvar lös och kanske även droger. I Umeå har vi mycket förebyggande arbete och låg brottslighet, men allt går inte att slippa. Debatten av vad som är rätt och fel ska alltid föras.

Gårdagen i valstugan handlade om stort som smått, hur det blir med fotbollsplaner och bilstöd, samt självklart frågan om varför vi är bästa alternativet. Svaret är för mig enkelt, välfärd går före skattesänkningar då all välfärd ska betalas. Känns också bra att redovisa den plan vi har för s.k. seniorboenden som räcker många år.

Sportsligt gick det väl hyfsat för Sverige i fotboll då man vann, och det går ut på detta, men spelet? Zlatan är inte i form, tyvärr. Travet gick som vanligt dvs. utan storvinst så det gäller att ta nya tag och det gjorde jag redan idag under Derbydagen på Jägersro. Jag lovar er att trav är roligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.