TV och mediaomröstningar ett demokratihot

Onsdagen blev ungefär som jag trodde. Vi fick en intressant rapport i näringsutskottet om nyföretagande och det känns som vi hittat ganska rätt. Däremot är jag ännu stoltare över att jag fick vara med och dra igång Bic Factory som finns på Umestan för nya unga företagare, det känns som en fullträff och vad glada och förhoppningsfulla nya och unga företagare är.

RADIODEBATTER

Radiodebatten med alla gruppledare som vi hade igår kändes splittrad och hur ska lyssnarna kunna få en bild av vad partierna tycker. Den här typen av debatter känns som om dom är ute på sista versen. Den Ågren och jag hade i TV4 måste ha klargjort politiken bättre. Samtidigt fick ju inte Sellström ha med sin docka på mig och leka, som jag skrev om i gårdagens blogg.

TV VÄSTERBOTTEN OCH WEBBOMRÖSTNINGAR – ETT DEMOKRATIHOT

Jag tycker att det är ett märkligt åtagande TV gör då dom har "Fråga din politiker". Väljarna får väl fråga oss direkt. Istället är det anonymt och vem skriver frågorna? Dem själva? Vi har över partigränserna känt oss trampade på när vi inte ens får skicka vilka representanter man vill. Bättre program vill jag ha av mina licenspengar, inte lek med webben, den finns det många som sköter.

Värst av allt är ändå på det sätt man hanterar demokratin med dessa omröstningar på webben. Där bryter man mot grunderna i demokratin, en person – en röst. Det sker även i tidningarnas omröstningar då man kan rösta flera gånger. Den som har det bästa systemet att radera cookiefiler vinner. Jag vet att du kan rösta flera gånger. Så länge man inte kan rösta enbart en gång är allt detta ett stort hot mot demokratin. Då är det självklart att piratpartiet skulle vinna som det nya partiet. Var själv inne en gång och tittade på ungdomssidan då ung vänster flög förbi SSU.
Slå vakt om demokratin. Jag vill inte tillbaka till en demokrati där vissa har fler röster som adeln hade i Sverige tidigare. En person – en röst, det är demokrati.

JUSTITIEMINISTERBESÖK

Åter ett ministerbesök igår då Thomas Bodström gästade oss. Jag var lite försiktig i gårdagens blogg då jag sa att det var en av hans första uppdrag som minister dvs. att inviga polishögskolan här i Umeå – det var hans första. Han är väl medveten om den förhållandevis låga brottsligheten vi har i Umeå och jag passade på att berätta om det förebyggande arbete vi bedriver via Tilde, men också andra saker, samt att vi ser det förebyggande arbetet som viktigt. Jag talade även om att jag som kommunstyrelsens ordförande sitter i BRÅ (Brottsförebyggande rådet).

Tyvärr hade Bubblans spelbutik ett haveri igår så vi kunde inte spela trav på Solvalla igår kväll. Men det är faktiskt kul att gå dit och se några lopp live och spela direkt. Jag valde det framför att se partiledarutfrågning och uppdrag granskning av Reinfeldt.

VAL PÅ SÖNDAG

Som sagt är det mycket valarbete just nu. Idag i VK-tältet har jag en debatt med Britt-Marie Lövgren. Jag vet hur dom tänker så det enda intressanta är att se hur det speglas i hennes eget husorgan VK i morgon.

Idag ska jag också ha telefonmöte gällande rekrytering av ny Kvarkenchef. Även denna gång stod det i finska tidningar initierade uppgifter från rekryteringsgruppen. Jag är glad att vi kan hålla det internt på svensk sida. Det känns som om att i Finland sätts ledamöter till på politiska meriter, saker som jag aldrig varit med om här hemma. Jag har varit med och tillsatt en renhållningschef (dåvarande gruppledare för moderaterna). Inte för att vi ville bli av med honom ur politiken utan att han var mest lämpad för uppdraget. Han kom till mig många gånger under den borgliga regeringsperioden och ville veta vad vi hade för uppfattning då han visste att den dåvarande alliansen spretade åt alla håll. Det känns som om att det sitter i fortfarande. Vi är stabila, alliansen spretar.

HAR TROTSKIJ TAPPAT KONTROLLEN?

Vem trodde det skulle kunna hända, dvs. att Hägglund och Eriksson, Trotskijs företrädare genom Rättvisepartiet tappat den totala kontrollen som nu. Att de släpper in en person på listan som dömts till övergrepp på barn. Rättvisepartiet, ett parti eller snarare sekt, som toppstyrs mer än något annat inom politiken. Däremot är jag alltid förvånad över att människor inte tar reda på vad ett sånt parti i grunden är. Revolution är deras metod och vapen är inget hinder, samt kommunistisk diktatur.

ÄNTLIGEN GRÖNT GRÄS ÅRET OM

Igår kväll höll jag på att spricka upp i glädjetårar då man fick Gammliavallen godkänd. Inte för kommunens del utan för UIK:s damer. Det har känts hela tiden att mycket stora krafter har motarbetat dem att få spela sina hemma matcher inför publik. För damfotboll borta lockar inte särskilt många åskådare. Vi har satsat på jämställd tidsfördelning för lag som tränar och det kommer att bidra till att man även i fortsättningen kommer att kunna skapa egna produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.