Länsstyrelsen tycks veta bättre än andra myndigheter

Det går inte att blunda för att vissa delar i det offentliga inte är demokratiskt fattade beslut. Än en gång, en enskild tjänsteman på Länsstyrelsen kan bifalla överklaganden eller upphäva planer. Men vad är det som säger att deras tolkning av olika lagar är riktigare än kommunens? De tycks också veta bättre än den myndighet som fått ansvaret för hur riksintresset ska vara. Jag tänker på banverket som accepterar kommunens förslag, men inte länsstyrelsen som tycks ha bättre kunskap om vad som är god bebyggelse och god bostadsmiljö. Jag skulle kunna skriva hundratals sidor om varför jag inte delar länsstyrelsens synpunkter. Jag är också helt övertygad om att de experter som vi har i kommunen har bättre kunskaper, det har i alla fall blivit så i utslag på rekryteringar.

Statens roll i dessa frågor behöver radikalt förändras. Förslag finns i PBL-kommittén som innebär att vissa typer av experter skulle bli överflödiga, samtidigt som demokratin skulle stärkas. Jag anser att hela processen sedan det lämnar kommunen är diktatoriskt istället för demokratiskt. Jag vill se en utveckling som innebär mer makt åt de folkvalda. I en kommun få vi se till att våra tjänstemän går i takt med de folkvalda. Ska inte tjata mer om byggnationerna men det finns liknande hantering i flera frågor.

Kvarkenråd
Nu ska chefen anställas och jag hoppas och tror att vi ska få lugn och ro så att vi kan börja titta framåt, samt se över vad vi kan göra för att stärka samarbetet österut.

Ryssland
Ja, det är inte lätt att smidigt ta sig dit trots att vi ska fira vänortsförbindelser. Allt från krångel med att få fara med flyget till omständliga procedurer med visa. Än krångligare blir det när man behöver pass för resa, ungefär samtidigt, till andra länder. Vi skulle kunna göra en insats från många håll för att minska byråkratin, dock inte länsstyrelsen.

Ishockey
Grattis Skellefteå, att slå Frölunda borta var bra. Nu börjar Löven sin vandring hemma mot Huddinge för att också försöka bli ett elitserielag.

Gratulationer
Det är kul med alla som grattar till valframgångarna i kommunen och man får hoppas att dom är ärliga, liksom alla lyckönskningar om fortsatt framgång att leda kommunen. Det känns nästan som det är en felräkning av rösterna och att vi borde ha haft fler som röstat på oss om alla grattis skulle vara en opinionsundersökning.

Valteknik
Vi är också med säkerhet klara med alla typer av valteknik snart. Det är bra för under en valspurt stannar det upp lite i den kommunala apparaten. Nu ska vi gå vidare med så breda majoriteter som möjligt för att det ska gå ännu bättre för Umeå, trots att vissa motarbetar oss.

Anna Sjödin
Kommer verkligen Anna Sjödin att få en rättvis rättegång? Jag tror inte ett dugg på detta och orsaken är enkel. I Stockholm finns det inte en enda person som törs vittna mot vakterna, varken personal på restauranger eller gäster. Gäster som vittnar kommer själv, förr eller senare, att råka ut för vakterna. Jag tror till och med att det finns belägg för att så är fallet. Många menedsfall som man inte kommer åt. Anna får det inte lätt mot dessa edsvurna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.