Hej igen

Efter några dars uppehåll på grund av resor kommer jag igen med bloggandet.

I torsdag förra veckan var det regionråd och genomgång av en del intressanta frågor. Framför allt hur vi får svenskar med utländsk bakgrund i jobb? Jag är lite inne på Lernia modellen dvs. att man anställs i bemanningsföretag och sedan hyrs ut. Det kanske är en väg.

Har också haft en intressant diskussion om att en del jobbar svart på t.ex. restauranger och samtidigt får bidrag. I klorna på skumma element. Kanske är det dags för riktade insatser mot krogarna och att vara stenhård med att dra in serveringstillstånd för dom som inte följer systemet. En. krogsanering.

Fiske. Vi gav våra vänner efter Vindelälven information om hur det skulle gå att lösa fiskefrågan och det nappade.

Vi kommer nog också att få ihop Interregprogrammet Botnia-Atlantica så att vi kan jobba med projekt över Kvarken framgent. En fast förbindelse är ett mål då fasta förbindelser bättre än lösa.

Lördag och söndag var det firande av Wasas 400 år som stad. Det var pampigt och stort, men tröttsamt. Det var också roligt att möta gamla Kvarkenvänner liksom våra vänorter, Harstad och Helsingör, samt deras två tyska vänorter. Det blir mycket diskussioner om hur det borde vara för kommunerna i respektive land. Som tur är spelar man också V75 med viss framgång i helgen. Det var också en skön hemkomst sent på söndagen och veta att Löven vann.

Nu börjar också dagordningar bli lite fylligare och det tar tid att läsa igen vad som ska upp. Det är dags att gå vidare med Ön liksom att se till att vi har tomter för villabebyggelse och planering för hyreshus så att det inte blir stopp för dom som vill flytta hit till Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.