Valkarteller

Det har varit passivt bloggskrivande några dagar och jag tror inte det kommer att ske varje dag om det inte är något speciellt.

Valets efterdyningar
Jag ska villigt erkänna att det är ganska trevligt att gå ut på stan och få de gratulationer man får för valframgången här i stan. Det är faktiskt oerhört många som kommer fram och säger att man röstat på mig i kommunvalet. Personer som jag knappast tror är socialdemokrater. Roligt är det i alla fall.

Vänstern
Går dom att lita på? Visst blir man tveksam när man ser hur dom beter sig i Storuman, att gå direkt och sätta sig i högerburen, samtidigt som dom brukar kritisera oss för att föra en borglig politik. Visst gick väljarna högerut, det ser vi ju, men att vänstern kastar om sin inriktning så snabbt som i Storuman känns lite snöpligt, för att inte säga overkligt.

Valkartellerna är klara och i Umeå blir det i stort sett som förut. Jag konstaterar bara att mitt tips om att Ågren skulle bli oppositionsråd höll, men det var ingen högoddsare. Nu räknas det på mandat till kommunförbundets kongress där valen sker samtidigt med dom andra valen.

Idrott och trav
Jag tror inte idrotten och travet satt sig in i konsekvenserna av att monopolen, svenska spel och ATG skulle försvinna. Jag är dörädd att det är slutet för svensk travsport och även ett hårt slag mot ekonomin för båda. Centern som värnat monopolet kommer att få ge sig för avregleringsmaskinerna högerut.

Motionen
Har nu börjat komma igång igen då det inte hanns med i valrörelsen och det är fantastiskt skönt. Tänk om alla kunde gå ut och gå ett par timmar i veckan, vad frisk vi skulle vara, samt att pengarna som samhället skulle spara fick vi diskutera om vad dom skulle gå till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.