Delat ledarskap

Helgen är över och under den var jag till stugan för att se om det inte är dax med en luftvärmepump. Då får man nog varmt i hela huset för med de höga energipriserna brukar vi ha på värmen i köket och ett sovrum. Det går att åka dit när man vill även om det är kyligt i övriga huset och tar tid att värma upp.

Parkeringar
Jag kom att tänka på detta när jag gick upp till lasarettet för att hälsa på min mor. Det tar inte mycket längre tid än att köra bil och irra omkring för att söka parkeringar. Egentligen borde vi fundera på om vi inte ska ta bort alla möjligheter att parkera för dom som inte har längre tid till jobbet eller till något annat än en halvtimmes promenad. Då skulle vi vinna flera saker, folk skulle bli friskare, sjuklönekostnaderna och sjukvårdskostnaderna skulle minska. Vi skulle dessutom få friskare luft. Parkeringarna skulle sätta ett sådant pris så det är till för besökare på längre sträckor. Fler skulle välja cykel och kollektivtrafik, det är något att fundera över.

Sport
Löven vann enkelt hemma i fredags men bortaförlusterna kommer lika säkert. Det behövs ett annat tänkande borta. I övrigt har det varit en riktigt bra idrottshelg för skidsporterna.

Julkort
Det är alltid diskussion om detta i kommunen och hur dom ska se ut. För mig ska dom vara värdiga Umeå kommun och jag vill ha kvar dom med stadshuset för min del.

25 år i kommunen
Idag har alla som jobbat i kommunen i 25 år fått sina gåvor. Jag glömmer aldrig när det var min tur och att man sa att jag inte skulle få välja konst själv. Precis som om man skulle bestämma om hur jag ska ha det i min lägenhet. Vi ändrade självklart på detta.

Partiordförande
Det diskuteras och alla glömmer bort att vi har stadgar som säger att vi ska utse en. Jag undrar om Göran skulle vilja ha ett dubbelt ledarskap? Låt de olika talesmännen i sakområdena ta ett större ansvar för dagspolitiken, det är mitt recept och välj Margot till lagledare.

Universitetsuppsats
Det skrivs om medias roll i valrörelsen och jag har gett min syn i detta. Att föra ut politik ska vi väl göra själva och inte inbilla oss att tidningarna gör detta åt oss. Vi har inte råd att annonsera som folkpartiet., men nätet ska vi bli bättre på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.