Partnerskap

Två dar bakåt och samma framåt
Onsdags företagsbesök innehöll flera intressanta redovisningar där flera tror sig veta att vi kan spara många miljoner med nya grepp. Självklart ska vi kolla upp detta till punkt och pricka för stämmer det går det att där få in dom pengar som den borgliga politiken slår på dvs. minst 10 miljoner ex. socialbidrag.

Travmötets innehåll kan jag inte berätta om då våra stadgar säger vad man kan yppa. Tyvärr när man ser det som står i tidningarna så skulle nog någon person kunna uteslutas ur sällskapet.

Partnerskapsmöte
har vi haft i Skellefteå där strukturfonderna och dess program redovisades. Vi måste bli med i EU och se vilka resurser vi tillförs. Pengar som ingen regering hade kunnat tillföra via sina regionalpolitiska medel. Däremot måste det vara svårt för en som inte varit med i processen att se vad det går ut på. När det gäller beslutsorganisation känns det som om att det blir mer för politiken än i dagens läge och om jag förstår Nutek och näringsdepartementet och mindre för länsstyrelsen.

Kvällen ägnades både åt att besöka NUS och två timmars promenad. Inga nya uppenbarelser idag då promenaden gick åt till att lyssna på sportradion och de svenska handbollsdamernas framgångar. Är det helt omöjligt för radion att hitta någon som i alla fall kan tro på vinst förrän den är helt säkrad. Det är väl inget fel att tro och hoppas.

Media
är företagen djup kritiska mot då de beskriver bara när det går dåligt för företagen och speciellt om de måste säga upp folk. De upplever att det aldrig skrivs att det går bra och när de anställer. Som alla förstår ger inte jag tips som dom efterlyser om hur man ska få en positiv bild, då ingen vet varför media bara är konflikter och negativ bild.

Fredag
blir en hård dag ev. med grötfrukost alternativt promenad och möte med Arboretum Norrs styrelse, vilken pärla vi har där och vilken genbank. Der blir också den traditionella gesällbrevsutdelningen. Sådana system där kompetensen ska bevisas gillar jag. Det blir också s.k. två part, en träff med universitetsledningen där vi försöker dra åt samma håll för att vi ska stärka universitet och därmed Umeå.

Julfest
för en grupp förtroendevalda med respektive och med arbetarerörelseanknytning blir det på kvällen. Maten vet jag redan för det är standard. Glögg börjar vi med och lite kultur med julinnehåll. Blöta, mycket smör, skinka och en öl. Rim med rätt att vara småelak utan att vara dum brukar också ingå liksom lite julspex, självklart också mycket prat men helst inte politik.

Lördag väntar vi åter på de stora pengarna. Det ser svårt ut men min favorithäst Zoccer Wadd ska starta och kanske blir hon en spik. Andra spelare lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.