Lugnt

Lugnt har det varit även fast vi tagit verksamhetsplaner i både blå vägen och kommunförbundet. I det senare blev vi helt överens om, på mitt förslag, att reagera kraftigt mot det som diskuteras i kostnadsutjämningen, dvs. att kommuner med högre löneläge ska kompenseras. Så idiotiskt – det skulle innebära att vi ska betala då vissa kommuner höjer lönerna vilket gör att de får råd att höja ännu mer. Det skulle inte förvåna mig om alliansregeringen genomför detta för då kan ju Täby och andra moderatkommuner sänka skatten. Västerbottens allianspolitiker är fruktansvärt rädda för att kritisera sin egen regerings politik. I sådana ledband skulle jag aldrig gå.

Avtackningar
av gamla kommunstyrelseledamöter gjorde vi denna gång på Umåker hopslaget med den gamla budgetmiddagen som jag inte har haft på flera år, vilket jag fått höra. Man tyckte det var ett bra ställe att vara på. Sedan var det eftermöte på Lottas och dit är det alltid lika roligt att gå även om det är många som vill prata och det får man lov att göra.

Media åker dit
Va härligt att skådisen Persbrandt vann mot expressen. Vi måste få en annan typ av lagstiftning så dom inte kan fortsätta att ljuga som dom gör. Har många gånger tänkt anmäla men har helt enkelt inte tyckt det varit lönt. Aftontidningar har då inte mycket att informera om, bara en massa skitskvaller om kändisar.

Lördagen var en avslappnande dag med lunchmiddag på stan med goda vänner. Dom ska man vara rädd om.

Fullmäktige var ganska lugnt och färdigt i rätt tid för en gångs skull. En del partier har verkligen dålig disciplin. Varje gång man ser offensivarna får jag tanken hur någon människa kan vilja ha en politik som dom står för. Den mest extrema kommunismen handlar det ju om, även om de gör allt de kan för att maskera detta.

Spik
kommer jag också att tänka på då detta skrivs för en dag under veckan var jag och hälsade på gamla byggjobbare och han påminde mig om vad vi brukade kalla ett visst parti med anknytning till spikar. Dyckert var namnet och som de flesta vet så saknar den spiken huvud och då kanske ni förstår vilket parti som vi kallade dyckert. Dom brukar gnälla, inte minst på skolan.

Bensinpriset
ska höjas både av bensinbolagen och regeringen. De borgliga som var ute både i valrörelsen och även före det och lovade sänkt bensinskatt. Centern var väl dom enda som inte lovade detta så man kan nog säga från att ha tvingats backa hela tiden i regeringen får man med dom andra på höjd skatt. Jag minns hur folkpartiets kandidater Brömster, Lövgren och Björk var ute och värvade röster med sänkt bensinskatt. För att inte tala om Gunilla Tjärnberg. Lögner var man ute med före valet och det är etiskt fult att ljuga. Brömster tror jag till och med lovade att gå emot en ev egen regering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.