Sälj bibliotekshuset om det behövs ett nytt

Såg för en gångs skull Västerbottensnytt. När det gäller Ön fattades inga beslut om inriktning, punkt slut. Ärendet återremitterades för att kompletteras. Det här kommer att synas i protokollet. Ni som inte tror mig gå in och läs protokollet, det kommer att läggas ut på kommunens hemsida. De beslut som fattades var att avslå KD:s krav på att norra delen skulle undantas från bebyggelse och miljöpartiets krav på att Ön inte skulle bebyggas allt. Det sista strider dessutom mot fullmäktiges beslut om att göra en översiktsplan för att bygga bostäder. Miljöpartiet har inte respekt för beslut fattade i fullmäktige.

Biblioteket ska bygga ut eller bygga nytt om Kulturnämnden får som dom vill. När jag läste det på VK:s hemsida kom det som en överraskning. Jag ska inte föregripa den utredning som dom begär, men om man vill vara färdig före 2014 och att man ska ha råd med detta – vilket är en förutsättning för nya och dyrare åtaganden, så kanske man skulle kunna sälja det nuvarande bibliotekshuset och använda den reavinst som borde finnas. Detta som en del av finansieringen till ett nytt. Då skulle hyran bli lägre. En framtidsmodell för att kunna snabba upp Umeås utveckling skulle kunna vara ett sånt förslag.

Har en gång för många år sedan sagt att när det gäller planeringsfrågor är en bra utgångspunkt för att lyckas; att centern är emot. Vi får se om detta stämmer även inför framtiden, men det finns många goda exempel varav ett av dem är den s.k. tunnelbacken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.