Telias gangsterfasoner

Man skickar fakturor till mig på tjänster som jag inte har beställt. När jag kom hem från Thailand den 12 mars hade jag ett brev daterat den 28 febr. där jag valt Telia Sonera som förval. I ett annat brev talade man om vad som ingick i abonnemanget. Det brev som jag öppnade först var en faktura daterad den 9 mars på drygt 1000 kr och det var den som var orsaken till att jag ringde upp Telia. På den stod det att jag öppnat ett nummer i en angränsande ort och telefonnumret fanns med men med min hemadress som faktureringsadress. Innan jag kom fram hade det bara gått 32 minuter och 24 sekunder. När jag väl kom fram så blev jag bollad mellan ett antal personer fram och tillbaka.

Abonnemanget hade beställts när jag var i Thailand till en adress som inte ens finns. Sånt är lätt att kolla via folkbokföringen. Jag sa som det är; det är olagligt att skicka fakturor på tjänster som man inte beställt och efter många om och men skulle dom makulera mitt abonnemang som var falskt beställt. Tilläggas kan att jag är helt övertygad att dom kan se vilken som gjort beställningen då det finns med ett arkiveringsnummer. Självklart har den som beställt gjort det för att jäklas med mig. Det fick jag inte reda på, vilket är märkligt. Att beställa ett abonnemang i mitt namn och att dom inte har registrerat varifrån beställningen kom tror jag inte ett dyft på. När jag påpekade att jag inte finner mig i att dom skickar fakturor på tjänster som jag inte beställt blir svaret gå till polisen. Efter ytterligare diskussioner kom vi överens om att den person som har hand om reklamationer skulle ringa upp. Det samtalet har ännu inte kommit.

Den 13 mars fick jag ett brev som talade om att abonnemanget avslutats. Den 16 mars fick jag en ersättningsfaktura som var utnollad. Den 19 mars som fakturadag kom ytterligare en faktura för tiden fram till 30 juni på ett abonnemang som är avslutat och inte beställt.

En sak är helt klart, simplare agerande får man leta efter. Dessutom kan det inte finnas ett uns av ordning i detta företag. Vet inte om jag orkar stå i telefonkö ytterligare en dag för att få dom att radera en faktura på ett abonnemang som först inte var beställt, men som trots detta avslutats och krediterats.

Undra på att förtroendet avtar, om det har funnits, och visst undrar jag hur många som lurats på pengar på saker som inte beställts. Nu finns nog inte annat att göra än att lämna över allt till polisen.

För övrigt gick fullmäktige igår enligt förväntningarna även om det pratas lite väl mycket från en del håll och en del hamnar lätt utanför ämnet. Löven gjorde också en riktig kämpainsats igår mot Skellefteå men fick trots allt stryk i förlängningen. Därför känns gårdagen ändå hyfsad och har varit jättefin bara man slipper Telia, fy vad hemskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.