Fullmäktige, presskonferens och kulturfientlig högerregering

Idag har vi både au och fullmäktige. Visserligen är det inte sista måndagen i månaden då vi brukar ha det, men vi flyttade bort det från valborg. Vi ska ändå försöka vara klar till kl. 18 då vi inte har någon lunch. Lyssna på 102,3 så får du reda på vad det handlar om.

Spännande presskonferens
Jag ska dock börja med att vara frånvarande en liten stund under interpellationsdebatten. Vi är många som samlas till en presskonferens vid lunchtid och jag lovar att vi har intressanta saker att säga.

1 maj var härligt, dock lite kyligt. Det jag sa i talet finns på min hemsida men jag fick 20 minuter så allt hanns inte med. Jag hann t.ex. inte gå in på regeringens sysselsättningspolitik som kommer att få stora svårigheter för vissa museer som har sommaröppet och inte har fast anställd personal. Det som drabbas är öppettiderna, t.ex. på sågverksmuseet i Holmsund, Kulturrum i Västerbotten, Båtmuseet på Holmön och många fler.

Tidigare fanns det statliga pengar till sommaranställning av guider. Nu drar regering in dessa pengar för att sänka skatterna för dom som är rikast. Staten som tidigare satsat pengar för upprustning av husen. Nu kommer det att bli sämre med alla dessa besöksmål i vårt län. M-politiken slår inte bara mot jobbarna, vi andra får inte heller möjlighet att se dessa kulturskatter. En kulturfientlig regering har vi, men undra vad Maud Olofsson skulle sagt om en S-regering gjort likadant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.