Var håller media hus när det gäller utnämningspolitiken?

Lennart HolmlundTjocka gubben

Jag börjar dagens blogg med min katt. Han går inte att lura med falska ord eller löften, han avslöjar allt och misstänker när det kan bli bilåkning. Det är ingen höjdare för honom.

De borgliga partierna har kritiserat utnämningspolitiken och jag tidigare redovisat Carl Bildts utnämningar, men när det gäller utnämningar har jag inte sett den kritiska media granskningen.

I Botniabanan har regeringen bytt ut statens representanter. Det kan jag förstå att man vill göra. Jag tror också regeringen har i förväg bestämt vilka poster som de olika partierna får. I detta fall föll det troligen ut på folkpartiet.

Det intressanta är att den ivrigaste kritikern mot utnämningspolitiken är en folkpartist vars fru numera blir ordförande i den bolagsstyrelsen. Hon kan säkert göra ett bra jobb, jag känner henne inte, så jag kritiserar inte henne. Inte ett dugg, för vi kommer säkert att fullfölja uppdraget att bygga järnvägen. Men sluta kritisera s-regeringens utnämningspolitik när systemet inte följs. Ärlighet är en dygd.

Några korta andra funderingar i dagens blogg; vi vill inte ha över kostnaderna till kommunerna när a-kassereglerna förändras för studenterna och vad är gjort för Thailändarna som vill ta hand om naturresurserna, dvs. bären. Ledande folkpartister hade sitt budskap klart vi ändrar reglera, snarare Thailands regler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.