Dags att starta friskola i arbetarrörelsen!

Arbetarrörelsen måsta vakna till, men börjar bloggen med lite internationellt. Fransmännen fick en ny höger president. Enligt Frankrike-kännare finns det risk för oroligheter, kanske inte med samma orsak som i Estland. Själv har jag bara svårt att förstå dom som försvarar ryssarna. Visst är det varje lands egen sak att bestämma om sina statyer.

Jag tycker det är hög tid för arbetarrörelsen att öppna ögonen ordentligt. Man har hela tiden lagt stor vikt på utbildning och folkbildning. Studietimmarna i studiecirklar har genom årens lopp blivit många för mig. Studier bedriver man också på folkhögskolor och kursgårdar. Men jag tycker inte att man har tagit grepp för utbildningen i övrigt. Jag tänker på friskoleetablering.

Det är mycket hög tid att arbetarrörelsen tar sådana initiativ. ABF är ju det gemensamma studieförbundet för partiet och LO. Visst måste det finnas kunskaper att dra igång en friskola i Västerbotten. På gymnasienivå översköljs vi av ansökningar från det ena företaget efter det andra. Gymnasielinjer som skulle vara intressant upplägg med finns ju många saker att välja på. Grundskolefriskola kunde också vara ett alternativ. Varför överlämnar arbetarrörelsen friskolorna till andra aktörer? Vakna och sätt igång några friskolor kopplat till arbetarrörelsen. Det skulle vara en välgärning om vi kunde starta något i den vägen.

Björklöven tappar en del unga. Låt bara fler nya växa in från juniorsidan så man inte en gång till blir en främlingslegion. Får de unga spela så växer dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.