En till…

Här kommer ytterligare några kommentarer.

*’Regeringen inför aga’
Regeringen har skurit i anslagen för att sänka skatten för dom rikaste. Statsbidragen ryker för kommunal ungdomspraktik, Kup, och ungdomsgaranti. 1000 ungdomar mister sina åtgärder och en del står redan idag långt ifrån arbetsmarknaden och behöver åtgärder. Ungdomarna åker på stryk dvs. agas.

*Dyrare flyg
När regeringen ratificerar nya EU-regler om skatter på koldioxid innebär det en höjning på flygbränslet med minst 30 %. Det är vi som ännu inte har alternativ till flyget som drabbas hårdast.

*Homo överklagar
Homo överklagar den friande domen mot Umeå kommun om påstådd kränkning vid s.k. homoadoptioner trots att kommunen gav ett positivt yttrande. Ingen som jag pratat med, både före och efteråt, hade trott att kommunen kunde förlora, vilket vi inte heller gjorde. Detta kommer att kosta staten pengar som säker gjort större nytta om de använts till annat, t.ex. till barn som har det jobbigt.

*Borttagande av etableringsstöd för glesbyggd
Svenskt näringslivs nye ordförande vill ta bort etableringsstödet för glesbygd. Nu får vi se hur länge det dröjer innan regeringen genomför detta. Alliansens partier brukar ju hänvisa till Svenskt näringsliv när det gäller företagsklimatet. Jag tror att skulle det beslutet genomföras är det lika bra att säga ungefär så här "vi vill inte ha företag i glesbygd som tar emot bidrag" – Maud Olofsson är väl adressat.

*Som jag skrev i bloggen på morgonen, grattis morsan på 95-årsdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.