Olydiga tjänstemän

*Olydiga tjänstemän

Socialnämnden har problem med ekonomin och måste vidta åtgärder för att klara detta. Efter några år med en ekonomi i balans så ser det besvärligare ut ur flera synpunkter. Jag blir både upprörd och heligt förbannad när jag lyssnar på en radio intervju med Eva Andersson som är ordförande. Hon säger att det finns 2 år gamla beslut som inte genomförts och en del var uppe på kostnadsminskningslistan igen. En kommun är en politiskt styrd organisation och jag förväntar mig att de som jobbar där följer de politiska besluten i annat fall måste de söka sig nya jobb. Om politiken pekar åt ett visst håll utan alla detaljer då krävs att tjänstemännen gör detta.

Krister Olsson och Balticgruppen har uttryckt sin besvikelse över vissa planeringsfrågor. Ska inte kommentera i detalj men kan väl säga att visst finns det vissa problem då Krister Olsson och andra känner sig motarbetade av vissa tjänstemän och Olsson vill inte föra samtal med vissa.
Jag och Krister har pratats vid många gånger så problemen är inte okända . Många av problemen med att en del tjänstemän inte lyssnar på önskemålen har åtgärdats men det finns mera att göra. Många har upplevt att det petas i detaljer när det kommer in förfrågningar. Byggnadsnämnden med Åsa Ögren i spetsen är informerade om problematiken och saker och ting rättas till. Vi socialdemokrater har inte egen majoritet i byggnadsnämnden och visst känns det ibland som om man vill djävlas med oss och det drabbar andra.
Det finns även de som motarbetar att stadskärnan utvecklas vilket framgår av en insändare i dagens VK från en ledande centerpartist
Avslutningsvis ska vi gå vidare med staden mellan broarna men det är inte enbart en fråga för kommunen utan fastighetsägarna Baltic med flera och hur de vill utveckla sin del. Hoppas att Umeåborna vill ha något annat än ett grönområde, saluhall eller uteserveringar på kajen. Grönska håller ett par månader, uteserveringarnas tid är inte så många dagar på ett år och ingen har velat bygga en saluhall. Vill marknaden bygga ska vi vara positiv men en saluhall är ingen uppgift för en kommun, det är fastighetsmarknadens ansvar och de entreprenörer som vill vara i den. Kajområdet som ett attraktivt område ska vara en mötesplats året om

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.