Alliansens dubbla budskap och centern mer höger än någonsin m.m

Jag fattar inte varför landstinget har så svårt att gå in i en gemensam beställningscentral där upphandling av denna sker. Överraskningen är inte mindre då alliansens partier ska driva beställningscentralen i egen regi via ett kommunalförbund. Alliansen som gick till val på att man skulle göra mera upphandlingar. I Umeå vill vi att tjänsten ska upphandlas och det har vi gjort förut. Dom stora pengarna att tjäna beror på vilka regler vi vill samordna under. Färdtjänst, sjukresor och alla andra resor ska klassas som samhällsbetalda resor och vi har länstrafiken som sköter vår kollektivtrafik och självklart klarar dom att köpa upp den samordning vi vill ha.

* Centern på yttersta högerkanten
Centern har tagit över högerkanten i svensk politik. Det är nu dom som företräder de nyliberala idéerna. Inte minst deras värderingar om arbetsrätten vittnar om detta. Folkrörelsepartiet centern har helt försvunnit och självklart är det sånt som gör dom svårare att samarbeta med i framtiden.

* Lögnerna om bostaden
Jag är mycket förvånad över vissa av de uttalanden som gjorts över det som hänt. Sellström pratar om att Bostaden har klarat av lägenheter till sociala vilket är rätt men jag har aldrig sagt något annat. Däremot serviceboenden till självkostnad har det varit svårt att få igång som i Obbola där även s.k. seniorboende ska ingå. Att politiker får olika bilder av det som hänt är märkligt för att inte säga mycket märkligt. Den som far med vilseledande uppgifter skadar bolaget.

* VM
VM i friidrott har väl gått sämre än vi hoppats. Kanske har några lurat oss att tro att våra elitidrottare är bättre än dom är. De flesta har ju ändå satt årsbästa och personliga rekord vilket visar att de är i toppform, men medaljerna uteblir.

* Trav
Det är lördag och min tur att göra V75 i vårt tipsbolag. Det ser ut att bli en favoritbetonad omgång. Vi vet ju att det är då utdelningarna kan skjuta i höjden. Jag spikar trots all Digger Crown i tredje men är lite lur på att chansa med Juvel Neo i sista, en liten outsider som trots raden varit bra på slutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.