Fredrik statsministern och hemsjukvård i länet

Jag han har det inte lätt statsminister Fredrik Reinfeldt. Han ska både höja bensinskatten och så fort han utsett ett nytt statsråd så dyker det upp en massa saker trots all vandelundersökning. Den nyaste ministern med viten och svartbyggen i bagaget även om inte allt verkar utrett ännu. I vilket fall som helst har han under sin ledning plockat fram folk som tvingats avgå, väljer att avgå eller har andra saker i bagaget. Trots detta så har det inte blivit någon riktig mediastorm, tänk hur tidningarna skulle ha sett ut om det varit socialdemokrater. Lika inför lagen?

* Brösttoner om hemsjukvården

I den diskussion som vi fört om övertagande av hemsjukvärden har det sagts att kommunerna i Västerbotten av socialstyrelsen tvingats arbeta på en del områden helt annorluna och till mycket högre kostnader än våra kollegor i andra län.

Sånt gör mig bekymrad då jag anser att vi ska leva under samma förhållanden, vi ska vara lika inför lagen. När jag slår upp tidningen blir jag också bekymrad över demokratisynen hos våra kollegor i landstinget Levi Bergström och Edvard Riedel då dom säger nej om det inte blir övergång i år.

Då har man inte respekt för enskilda kommuner kan behöva mera tid för att kolla av då detta då det drog ut på tiden mer än tänkt. I Umeå har vi varit generösa när det gäller inomkommunal utjämning även om vi alltid är misstänksamma mot de beräkningar vi fått om den kostnad landstiget har.

Vi har däremot varit helt övertygade om att reformen varit till gagn för våra medborgare och det gör mig bekymrad att trots att vi år överens om att det är bra för medborgarna tas det brösttoner från landstinget, nu eller aldrig.

I Umeå vill vi att landstinget ska ha samma standard och kvalitet i hemsjukvården som dom ger i andra kommuner.

* Sport

Äntligen börjar ishockeyn och vi håller Löventummarna. Damfotbolls VM kommer att bli en stor besvikelse då det snart är över. Ledningen byter ut Hanna i förra matchen och svenska spelet rasar ihop. En Umeåtjej tar man inte ut bara för att vara på säkra sidan och spela fegt, för offensivt spel som Hanna gör är bästa försvar.

En av två prestationscentra inom friidrotten till Umeå kom i samband med Finnkampen. Roligt för svensk friidrott och bra för Umeå och dom får ju även sin nya arena.

Inför helgens V75 har jag ingen bra spik, tyvärr, och jag tycker också det är synd att hockey och trav krockar.

Inom Formel 1 kan man prata om skadestånd för material man fått av en anställd i Ferrari. Hela 670 miljoner, vilka pengar, ingen offentlig domstol kunde fatta ett sånt beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.