Intressant debatt om bloggen

I förrgår lade jag ut en historia på min blogg som jag har på s-info, http://www.s-info.se/holmlund. Jag skrev den inte på VK bloggen. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

Rubriken löd senare på VK:s hemsida: Holmlund i blåsväder. Rubriken kommer av vad ledarskribenten Nordebro skriver, men för mig är det inte ett blåsväder när inte en enda medborgare har ringt mig. Blåsväder blir det om inte det stämmer med de slutna liberalernas åsikt.

Är det verkligen i det fria ordets mening att jag inte får berätta en historia på min blogg på s-info? I de flesta fall lägger ut samma blogg på VK men i detta fall gjorde jag inte det. Är det tänkt att jag ska fråga VK vad jag lägger ut på min blogg? Aldrig i livet.

Självklart hakar Britt-Marie Lövgren på två timmar senare och spyr i vanlig ordning galla. Jag frågar mig bara om hennes egna etikettsregler. Nu vrålar hon och VK:s ledarsida om sexistiska skämt för att det i min historia fanns ordet "sätta på’.

Jag kan på heder och samvete lova att det på alla offentliga tillställningar med middagar berättats historier som ur det hänseendet är mycket värre än den historia som återgetts på bloggen, utan att de personerna blivit angripna i VK.

I det liberala Sverige är det förbjudet med historier. Kopplingen till VK:s ledarsida har jag och en del andra politiker mött många gånger där egenintresset fått råda. Jag säger bara veganer och läktaren på Gamlia.

Men som sagt jag har lyssnat på många historier i mitt liv, det har varit i offentliga sammanhang, i media, i tv och i radio och faktiskt även då Britt-Marie Lövgren har varit med då historier har berättats av personer i ledande politisk ställning. Dessa historier har varit bra mycket mer vulgära än den jag återgav men jag har aldrig sett ett sånt utfall som hon gjorde i går. Att utfallet dessutom kom in vid den tidpunkten är jag imponerad av då jag vet var hon var.

I den liberala andan som VK:s ledarsida står bakom ska man inte få berätta en historia, inte ens på sin egen blogg, om det nu inte var felet att den inte skrevs i tidningen som vid Nordebros artikel efterlyser historier, möjligen med strategin att sedan hoppa på historieberättaren. Tala om folk helt utan humor.

Sedan undrar jag varför omröstningsknappen som låg ute på VK:s hemsida försvann, dvs. om det var jag eller Nordebro som saknade humor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.