Ansvar för hälsan, globala förorenare och avhopp i miljöpartiet

* Ta ett eget ansvar
Det måste alla göra för sin hälsas skull. Studier visar att 75 % av alla hjärtinfarkter skulle kunna förhindras om man motionerar, äter rätt och ger fasen i rökandet. Om kvinnorna åt smart, hade normalvikt, motionerade och avstod från rökningen minskade risken med 92 %. Hur i fridens dagar ska vi få människorna att ta ansvar för egen hälsa? Det skulle säkert ha stora effekter på andra hälsoområden och att man därigenom kanske skulle kunna få utrymme att sänka landstingsskatten om vi skötte oss bättre.

* Skyll inte på Kina och Indien
När man hör och läser nyheter hörs det ibland som om att det bara är kineserna och indierna som är boven till de ökade koldioxidutsläppen och därmed klimatförändringarna. Det är billiga och egoistiska argument. Självklart har också dom rätt att få en välfärd som vi har. Jag skulle tippa på att de ligger långt efter USA när det gäller utsläpp per person. Alla länder tillsammans måste ta ett ansvar för miljön.

* Miljöpartiet och avhopp
Idag går att läsa i tidningen om gruppledarens avhopp. Det höll inte längre för Alireza Mozahafi att sitta som gruppledare. Det går aldrig att bli ditkuppad av utomstående så som skedde. Då har man inte gruppens förtroende. Frågan är om någon vill eller kommer att ta på sig uppdraget så länge han sitter kvar. Alireza brukar säga att det är miljöpartiets uppfattning han framför. Nu vet vi att det är hans egen för partigruppen har han inte med sig. Det går inte att leda en grupp som en bulvan åt andra.

En kommentar

  1. Lisbet

    Ansvar för hälsan är allas ansvar. det är så lätt att säga att saker och ting är varje enskild persons ansvar. Men vad händer när människan inte har det självförtroende/självkänsla som gör att de inte kan lita på sig själv. När en sådan person kommer till frysdisken på MAXI och ser miljardärs färdigrätter, cigaretter i mängder och godis i meterlånga hyllor. Då gör man som den stora massan och följer med strömmen och de tuffa. Människan är bara en människa, komplex och vilsen.

    Tycker du är bra som stavgår – hoppas du har min bok. KOm igång med stavgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.