Vem granskar media?

*Granskning av media
Har vid många tillfällen ställt frågan om vem som granskar media? Lokalt har jag aldrig sett att något media har granskat ett annat även om man pratar om vad som sker hos andra. Till min stora glädje såg jag en sådan granskning i Aftonbladet. De talde om att man sett Reinfeldts högra hand Ulrika Schenström ute på fest tillsammans med TV4:as Philblad som är politisk reporter på kanalen. Visst ska man kunna festa tillsammans men kommer han någonsin mer att vara trovärdig som granskare av Moderaterna till ex nu på partistämman, eller kommer han att i andra reportage skildra andra partier på ett sätt som gynnar moderaterna. Intressant att man tog upp detta och för mig har Pihlblads objektivitet sjunkit om han inte var ute och kalasade för att få hennes tunga att slinka men det är ett väl sliskigt sätt i så fall. Det finns ju politiska samband för en del journalister på TV-kanaler även här i vårt län.

* Uppdrag granskning
Det programmet har fått en del mörklagda förhållanden i dagsljuset. Nu senast städningen på hamburgerrestauranger där man har haft svart arbetskraft och betalt löner långt under gällande avtal. Nu är det dags att de som finns i Umeå och gärna runt om i landet att i sina upphandlingar ställa krav på städfirmorna men även i andra upphandlingar att deras entreprenader följer de regler som gäller på arbetsmarknaden. Gör man inte så har vi konsumenter en moralisk skyldighet att sluta handla där. Fackföreningarna får väl tala om vilka det är som inte sköter sig så vi får ta ställning.

* Persons bok
Göran Persson nya bok diskuteras i dagarna och en del känner sig påhoppade. Vad som är annat än egna upplevelser får vi aldrig veta. Däremot såg jag en reaktion som även jag haft. Det är när man betonar sitt egna jag."Jag har" som om det är en person ensam som drivit en fråga eller gjort något annat. Sådana beteende finns lite överallt och jag tycker det är ett konstigt sätt att föra fram vad man enats om i den politiska grupp man ingår i. Inom politiken finns få områden där en enskild politiker fattar beslut, dom är oftast kollektiva.

En kommentar

  1. P. Lundström

    Nu får du väl ändå ta och ge dig!! Ska du prata om trovärdighet som är ”travkompis” med Bertil Hammarstedt. Hur tror du det uppfattas utåt? Kan du då ärligt påstå att det inte påverkar ditt sätt att göra en objektiv bedömning. Självinsikten är som vanligt minimal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.