Radio Västerbotten anser att svenska folket är kalkoner

Imorse när jag var ute på en stärkande hälsopromenad, trots lite isigt underlag, lyssnade jag på radion. Däremot har jag säkert satt frukosten i halsen om jag istället suttit vid köksbordet och lyssnat med anledningen av Radio Västerbottens kommentarer runt Jerringpriset.

Jerringpriset är ett pris som instiftats till minne av reportern Sven Jerring. Dagens krönikör Tjelvar Ottebjörk prisade först public service och det arbete dom gör. Han gav beröm till alla speciella jurys som utsett de flesta pristagarna. Däremot spydde han galla över svenska folkets val av Zlatan och kallade dom som röstat för kalkonjuryn. Jag tycker det är ett fullständigt förakt för folket som röstat. Om jag skulle säga att svenska folket var en kalkonjury som röstat fram en högerallians skulle inte minst radion inleda en förföljelsekampanj mot mig.

Jag har alltid ifrågasatt röstsystem där man kan rösta flera gånger men nu är det svårt att finna system som undviker detta när man röstar per telefon. Det är klart att han ville ha Anja som segrare. Själv tycker jag det är svårt att jämföra olika idrotter med varandra för då ska man vikta hur många som deltar i respektive gren och hur stor sporterna är ute i världen.

Sedan ska jag villigt ifrågasätta om en sportjournalist med rötter i orienteringen har bäst kunskap om vem som är mest lämpad för priset. Nu har man bestämt sig för att det är via röstning på olika sätt som Jerringpristagaren utses och då är det ett mycket grovt övertramp av en journalist att kalla svenska folket som jury för en kalkonjury. En ren och skär förolämpning av dom som har röstat och en sak för radioledningen att åtgärda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.