Löven slår ut och landstinget bör tänka om

Björklöven blommar ut ordentligt med jämna mellanrum. Igår spelade man ut Malmö ordentligt i två perioder och spelade jämt i 3:e. De två första perioderna var av mycket hög klass även om man inte gjorde några mål vid numerärt överläge så där har Fagervall en hel del att rätta till.

Löven visade ett GO och en aggressivitet i början av matchen som man gärna vill ska hålla i sig en hel match. Det måste också finnas med i varje match. Ligger man på som man gjorde vinner man och det var likadant när man spelade ut Leksand hemma. Om Löven fortsätter så här blir det fler matcher i år och då kommer även publiken.

*Tänk om landstinget
Det märks att våra kollegor i landstinget inte är lika vana som vi att jobba med samhällsplanering och det också känns som om politikerna måste styra upp sina tjänstemän ordentligt. Nu pratar jag om landstingets sjukhusplan som är helt obegriplig.

Vi planerar för att få ett väl fungerande resecentra för både järnvägstrafik och busstrafik, m.a.o. för kollektivtrafik på både gummi och järn. För att få en kollektivtrafik som blir bra och attraktiv ska den ligga nära verksamheterna. Häri ligger landstigets stora miss när man i sjukhusplanen drar sig längre och längre ifrån resecentradelen och upp över köksvägen.

Jag för min del tycker det är helt vansinne och inte professionellt när vi ska stimulera människor att åka kollektivt. Landstinget är dessutom betalare av all mellankommunal trafik och även tågtrafiken och då säger det sig självt att landstinget bör dra all sin verksamhet så nära resecentrat som möjligt.

Varför ska patienter i framtiden behöva fara så långt ifrån avstigningsplatsen, dvs. resecentrat? Levi och alla andra politiker bör tänka om i sin planering och lägga så mycket verksamhet som möjligt nära resecentrat. Sedan ska hela området få en mer stadsmässig karaktär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.