Umeås tillväxt och Renmarkstorget

* Fulltecknad vecka
Inför den kommande veckan har det varit en helg i "handlingens tecken" då det är massor att läsa. Denna vecka är det möten hela dagarna och det finns ingen tid för något annat. Vi börjar med grupp på morgonen sedan är det styrelse Region Västerbotten, samsynsgrupp och tack för 25 år. Tisdag är det au, np, ukf och dagen avslutas på kvällen med föreningsmöte. Onsdag är inte heller lugnare. Då är det träff med statens förhandlingsman om vägarna, möte med journalist, möte om anläggning och även föreningsmöte på kvällen. Torsdag är det styrelse med Botniabanan och styrelsemöte i partiet på kvällen. Fredag är det träff med facken inför löneförhandlingar, till Vindeln med E12 och även fredag kväll är jag upptagen men då är det ishockey.

* Umeås tillväxt
Vi håller på med översynen av översiktsplanen som ska ge förutsättningar för framtiden, men tyvärr så känns det som om det t.o.m. internt finns krafter som motverkar utvecklingen och att man inte inser att Umeå då hotas på sikt. Staden ska byggas och det är helt rätt inte minst ur miljö och hållbarhetssynpunkt. Den som inte tror på den modellen bör söka sig till någon avfolkningsbyggd för att få känna på utförsbacken. I Umeå är jag orolig över hur bostadsbyggandet kommer att utvecklas. Många byggen initierades då det gamla regelsystem fortfarande gällde (som fanns på socialdemokraternas tid), men som nu är borta och en 70 kvm lägenhet har blivit 28 tusenlappar dyrare under högerregeringens tid, detta förutom övriga prisökningar.

* Renmarkstorget en stygging
Ja, man kan inte med bästa vilja säga att det är en tilltalande plats. Det är helt slutet i slutet på torget med turistbyrån. Jag minns när vi byggde den och de diskussioner som fördes men den passar inte in. Resten är en stor cykelparkering. Här måste vi tänka nytt. Vi fick se några skisser i samband med diskussionerna om Kungsgatans renovering. Egentligen har det aldrig varit ett bra torg och frågan är om vi behöver två torg med ett kvarters mellanrum. Det kanske är dags att börja se om inte området går att bebyggas och att vi får en byggnad genom platsen och en västra och östra Renmarksgata. Området har attraktiva lägen i bottenplan och säker finns verksamheter som passar in någon våning upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.