Thailand

Vädret är det inget fel på här, även om det igår var mulet. TV i Thailand handlar just nu enbart om den hemvändande förre presidenten som avsattes av en militärjunta, troligen med kungens goda minne för han har verkligen hög status här. Det är bara Budda som ligger högre i rang.

När det gäller Taskin har han varit borta och bland annat köpt Manchester City och när man pratar med folk så finns det olika uppfattningar om honom, älskad av många och hatad av en del. Vi får väl se hur det utvecklas.

Det känns inte helt fel att när man besöker vissa restauranger och pubar här i Patong så finns det burk och flaskkylare med Lövenloggan som håller dryckerna kyliga. Men thailändarna borde ha haft samma VA-system som vi så att tanktömmarna slapp köra och hämta ständigt.

När jag var här i fjol och tittade på deras lokala marknad och såg hur kött och fisk hanterades förundrades man över att de fortfarande lever eller så har alla regler vi infört i Sverige inte gjort någon större nytta än att fixa jobb åt en massa byråkrater. Den mat som finns här är alldeles förträfflig på alla sätt och vis. Det är också många som känner igen mig och vill prata bort en stund.

* Motionera för din egen skull
Vi satsar mycket pengar på sjukvården i Sverige och köerna sinar aldrig. Vi måste göra mera för att folk inte ska bli sjuk. Det mesta måste var och en bistå med själv och det är att leva sundare. Det viktigaste är nämligen motion och kost. Att motionera ständig till exempel genom att stavgå skulle göra de flesta mycket friskare. Jag hoppas att folk tar sitt förnuft tillfånga och börja motionera mera för det skulle vara dråpligt om vi tvingas lagstifta om det som är bra för varje individ.

Rätt kost är den andra viktiga saken för folkhälsan. Däremot är media direkt dåliga på att skriva om folkhälsan och betydelsen av motion. Inser man inte att om man till exempel en gång i veckan skulle ha reportage och visa på bra tips om kost och motion så skulle detta påverka människor. Handeln är också viktig men det kanske inte är tillräckligt lönsamt att sälja saker som är bra för människorna.

* Vett och etikett
Det är kanske dags att börja föra en etisk diskussion. Det har under en längre tid pratats om mössor som är på och andra lite dåliga förhållningssätt i övrigt. Jag är dock så gammalmodig att jag tycker man ska kräva att ytterplaggen som jackor och mössor ska tas av när man är inomhus. Det håller att gå så långt att folk går på läkarbesök och ska in på undersökningsrummet men har ytterkläderna på sig. På några ställen avvisas sådant omedelbart. Det finns fall där man har föräldrarna med sig och ändå har man inte tagit av ytterkläderna. Igår var jag på en restaurang där det var det en person som skulle sätta sig och äta med mössan på. Jag tycker att det i skolan, på sjukhus, restauranger och fikarum bör vara naturligt att ta av sig mössor och ytterkläderna.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Jag är lite kritisk till kommunalrådets val av resmål. Det rimmar mycket illa med partiets miljö- och jämnställdhetsprofil. Holmlund borde inse hur miljövidrig hans resa är, samtidigt som han knappast kan undgå att inse att Patong är uppbygd kring prostitution. Att det finns löveloggor på barerna i Patong är tyvärr bara ett trist uttryck för att många män från Umeå gärna åker dit och utnyttjar kvinnor. Blunda inte för verkligheten Holmlund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.