Ställd fråga till mig: Varför startar du inte ett lokalt parti Holmlund?

Det är klart att man fått många konstiga frågor ställd till sig under den nu långa tiden som man har varit aktiv och ibland dyker frågorna upp flera gånger. Av rubriken framgår vad frågan handlade om denna gång. En fråga som jag har fått flera gånger tidigare men att den skulle dyka upp på stranden i Thailand är lite märkligt. Folk känner igen en och vill gärna prata några ord.

Som ni förstår är svaret kort: det har inte varit aktuellt. Motiven till varför man ställer frågan varierar lite. Ofta är det dock att man då skulle kunna samla alla som verkligen vill framåt både nya engagerade och sossar som vill samma sak, samt komma bort från de tillväxtfientliga krafterna som ligger åt kommunisthållet till. Men även att locka krafter som inte stöder oss bara för att det är emot principen att rösta på socialdemokraterna, utan det namnet skulle det vara tänkbart. Vad det står för går inte att säga men frågeställarna hänvisar ibland till lyckade exempel i andra kommuner men som sagt det har inte varit aktuellt.

* Att ta ansvar
Det är en grundläggande fråga i politiskt arbete – inte minst när det har blivit uppdrag i politiska församlingar. Tyvärr uppstår ibland, en i mitt tycke mycket flummig, diskussion att heltidspolitiker inte ska sitta i partiorganisationens styrelser. Självklart har de ett ansvar, egentligen ett ännu större ansvar, att jobba i partiarbetet. De ska inte heller diskrimineras just för att partiet har gett dem ett uppdrag i en kommun eller ett landsting.

I partier (i SAP och andra) har det bildats olika fraktioner genom tiderna, vilket tagit död på all verksamhet. Vi har drabbats på en del orter med svidande valförluster som resultat och vi får väl se hur det går för Miljöpartiet i Umeå. Tyvärr är de krafter som agerar inte de personer som lägger ner kraft på föreningsarbetet utan snarare sitter i slutna rum och diskuterar. De vet bäst om allt och vad andra ska göra. Men den modellen tror jag inte ett dugg på, utan alla ska ta ansvar, för annars har vissa lätt för att ställa krav på att någon annan ska göra saker utan att själv bidra.

Jag känner en del men jag ska inte berätta vilka de är för integritet är en dygd, men ibland förundras man över vad som ligger bakom agerandet. Däremot finns det också många duktiga som inte kommer fram i den typen av nomineringsorganisation som vi har. Det låter kanske märkligt för en utomstående men så är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.