Mediarapportering på resande fot

När man är på resande fot är det inte alltid lika lätt att följa vad som händer. Men jag såg att Edvinsson (c) var nöjd att man vann ett yttrande mot socialdemokraterna på utslagsröst, men planen är inte antagen och det är det som avgör om han vinner. Han brukar ta ut segrar i förskott, men han borde tänka på Hedlund; att man inte ska flå björnen förrän den är skjuten.

Edvinsson var också glad att regionfullmäktige försökt lösa en intern centerfråga då alla deras kommunalråd inte rymdes i styrelsen, och att de därför skulle adjungeras. Centern är för större och större styrelser men enligt den arbetsordning som finns är det reglerat vilka som ska närvara. Kommunallagen ger rättigheter för ersättare att delta och reglementet strider mot kommunallagen på den frågan, att adjungera strider mot gällande reglemente så det kanske är dags att pröva detta rättsligt.

Region Västerbotten har en för stor styrelse och den utgår från partiernas antal ledamöter och är inte som till fullmäktige. Det är ett system som inte räknar antalet medborgare i kommunerna lika då de små har för många mandat enligt systemet en person en röst. Kanske ska vi skrota detta då det ska samlas ihop så mycket folk till en budget som är lägre än Umeå kommuns kulturnämnd. Moderaterna har flummat kraftigt i just den frågan.

* Mellanöstern
Jag har följt attentatet på en skola i Israel via CNN och man blir bestört och uppgiven. Att se människor i Gazaremsan och vissa fall även på västbanken gå ut och jubla över detta attentat gör att det finns litet hopp för en lösning. Jag försvarar inte israelernas agerande men det uttryck som palestinier och Hamassympatisörer visat saknar allt motstycke. Det finns ett förakt för människoliv. Ska världen verkligen lägga ner kraft på att försöka lösa en fullständigt omöjlig uppgift? En person som jag känner väl sa en gång att han tror att den enda lösningen kan vara att man till slut tar ihjäl varandra för då finns det inga motsättningar kvar. Men det skulle vara tragiskt om det faktiskt skulle vara så.

En kommentar

  1. Patrik L

    Ja du Lennart. Att du ställer frågan ”Ska världen verkligen lägga ner kraft på att försöka lösa en fullständigt omöjlig uppgift?” visar ju lite av vilken typ av politiker du är. Tragiskt tycker jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.