Hemresan är nära förestående

Det börjar snart bli dags för hemresa från detta underbara Thailand med det fina klimatet och vänliga folket. Tyvärr blir avskedet deppigare än tänkt på grund av det som hände för några dagar sedan då en tjej från Umeå mördades. Folk här tror att man känner alla umebor vilket självklart inte är fallet och det har blivit några samtal med anledning av detta. Vi får bara hoppas att den thailändska polisen lyckas lösa fallet.

* Matupplevelser, solförstånd, politiska läget, möten med människor och portokostnader
Resan i övrigt har varit mycket trevlig med gudomlig mat. Jag är övertygad om att den kryddstarka maten hjälper till så att man klarar sig undan från magbesvär. Man förundras dock över den lilla respekt som vissa människor har för solen. De bränner sig sönder och samman utan att tänka på alla de risker som finns för infektioner. När det gäller det politiska läget i landet har det varit svårare att få inblick i vad som händer och sker då folket man träffar är långt mycket sämre än undertecknad på engelska. Det uppstår språkförväxlingar lite då och då.

Det som är spännande är att man överallt träffar på och pratar med människor från andra delar av landet och världen. Under resans gång har det blivit en hel del märkliga möten. Vi har bl.a. spenderat tid tillsammans med ett par från Sydafrika och när man hör deras bild av vad som sker i deras land förstår man att det kan komma att bli problem i framtiden. De oroshärdar de ser är framförallt den allt mer utbredande brottsligheten, synen på aids och på vilket sätt man åtgärdar detta, sexuella övergrepp på barn, stora gruppers bidragsberoende osv. Det som de berättar är skrämmande även om man får ta en del av det som sägs med en nypa salt då många vita ännu inte har accepterat att de inte är ensamma herrar på täppan.

Det som är lite märkligt är hur det kan vara möjligt att få hem ett vykort för endast 15 bath, vilket i runda tal är 3 kr, då det i stort sett är bara halva kostnaden mot att skicka ett sådant brev internt i Sverige. Dessutom måste man pruta kraftigt, vilket inte alla svenskar tycker känns naturligt, men man väljer alltid själv vad man vill betala. Thailändarna själva anser att priserna på turistorterna är ca 3 gånger högre mot andra orter och det gäller alla varor.

* Friska tag
Resan börjar gå mot sitt slut och det är dags att komma hem till bokslut och budget med friska krafter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.