Återbud i ishockey

Sportrubrikerna handlar snart mer om alla återbud till hockey-VM än om det idrottsliga. Det behövs ett nytt system världen över. Ska hockeyn blomstra så ska de bästa spelarna spela i VM. I fotboll hör man aldrig att någon avstår från landslagsspel bara för att man inte vill. Där är det en del i karriärvägen att få representera landet och så är det i hela världen.

Ishockey som är en liten sport internationellt sett om man menar deltagande länder har nog skämt bort sina spelare. Det borde finnas klausuler i alla former av kontrakt att spelarna ska ställa upp i respektive lands landslag om de blir uttagna. Då blir det naturligt för alla. Självklart ska man inte spela om man är skadad. Men idrotten behöver sina idoler och sin publik som betalar deras löner. Då ska landslagsspel vara en självklarhet för de som platsar.

* Osanningar som flukturerar
Jag vet inte hur många gånger jag blivit uppringd av simklubben då det hörs ha fått uppgifter att vi är på väg att gå ifrån en 50-meters bassäng. Jag säger än en gång; lögn och förbannad dikt. Det är samma person som gång på gång far fram med osanningar i detta ärende och jag är djupt förvånad över att simklubben ens orkar lyssna. Varje gång detta sker så minskar förtroendet.

En klubb som vet vad vi har sagt, vet också att alla beslut är offentliga. Lita därför inte på ljug för det avslöjar sig självt. Ljuger man en gång brukar det bli fler. Varför denna person far med osanningar kan man fråga sig men kanske för att bli lyssnad på eller att det är en njutning när man ser reaktionerna. Jag avstår från att säga vem men är övertygad om att klubben vet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.