Drivmedelsdebatten hettar till

Igår såg jag en debatt på TV som handlade om framtida drivmedel och den konflikt som finns mellan att marken används för drivmedelsproduktion istället för matproduktion. Jag kan också konstatera att fler och fler är mycket tveksamma till etanol som lösning på drivmedelsbristen av både miljöskäl och felanvändning av marken.

Experterna har besannar mina misstankar, vilka förstärks hela tiden, att det var ett misstag att ålägga drivmedelsbolagen att bygga etanolpumpar. Etanol ger mer koldioxidutsläpp då det behövs mera för förbränningen. Det ger också större hälsorisk då fler partiklar ger upphov till cancer.

Tänk så idiotiskt det var av de partier som drev igenom gratis parkering för etanolbilar som ger en ökad cancerrisk. Vi ger stimulansmedel för att förorena luften i Umeå centrum.

* Gå på trav
Att gå på trav och träffa människor, spela och se alla underbara hästar tävla är en riktig trevlig upplevelse. Ikväll är det V65 på Umåker med många fina lopp som är spelvärda. Imorgon är det V75 som också har mycket bra lopp. Jag kan rekommendera ett besök på Umåker under denna helg, då tror jag ni en riktigt trevlig upplevelse.

Ta tillfället i akt för risken är att det kan ta slut inom några år om högeralliansen får fortsätta. Försvinner spelmonopolet, det som ger travet intäkter, då finns det ingen ekonomi för sporten längre. Högeralliansen är ett stort och reellt hot mot hela travsporten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.