Möjligheter är mycket bättre än hinder

Titta tillbaka för att gå framåt
I går var vi ute på besök med näringslivsutskottet och hälsade på bönderna och fick bland annat se ett nybygge för mjökkor med robotmjölkning. Det är klart det blivit stora förändringar och en automatisering. Däremot måste man på något sätt finna långsiktiga lösningar så att åkerarealen säkerställs. Det kan inte vara lätt när uppemot 75 % är arrenderad mark. Den strukturomvandlingen för att säkerställa åkermarken bör komma igång om vi långsiktigt ska kunna ha kvar bönder. En annan fråga som måste säkerställas är generationsskiften och jag är också övertygad om att det finns en hel del bestämmelser som är helt onödiga och påhittad i Stockholm och riksdagshuset. Vi blev nog alla stort imponerad av Konsums marknadsföring av lokalt producerade varor. Om konsumenterna vill ha lokalt producerade varor gäller det att vi konsumenter på ett lätt sätt får veta det och det gröna märket som Konsum har och heter NU är en bra ide.

Möjligheter och inte hinder.
Den nye lanshövdingen har jag träffat ett par gånger och hon vill få tillstånd en hantering där man ska se möjligheter och inte söka hinder. Den ställer jag upp på till 100% och ska självklart också gälla kommen och gäller även om vi inte lyckats med detta fullt ut ännu. Vi får väl ta oss en funderare hur vi ska forcera detta. Vi gör ju mer och mer undersökningar om hur vi fungerar gentemot brukarna av offentliga tjänster och kanske bör det vara en del i våra lönekriterier. Då skulle dom som har en positiv inställning att gå i takt med det politiken vill få en bättre utveckling än de som inte gör det. Kanske en ide att pröva men då behövs ett förhållningssätt där tjänstemannanivån ska stämma av vart politiken vill

Årets Höjdare
För oss som gillar trav är V75 på hemmaplan den verkliga höjdpunkten. Idag med fint väder och många bra lopp får vi hoppas på publik invasion. Självklart finns drömmen om alla rätt och bra utdelning med.. Guldbjörken ska bli spännande och min favorithäst Digger Crown finns med men jag tror den ska garderas idag och i första hand med Go on Pale. Jag är väl som de flesta hemmapatriot och hoppas att Mats Bucht,s tränade Västerbo World kommer först över linjen i första avdelningen. Vi ses på banan där jag dessutom ska dela ut lite hederspriser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.