Här får du tips Reinfeldt så läs noga

Idagens VF säger Reinfeldt klart nej till Norrbotniabanan. Det är inte ovanligt att moderaterna säger nej till järnväg. De tror inte att det behövs några transporter norr om Täby och de var väl också emot Botniabanan.

Moderathövdingen Reinfeldt vill ha förslag från någon som är för banan så här får även du det Reinfeldt, precis som dina ministrar i regeringen fått; SLUTA finansiera stora projekt för landets nytta via årliga anslag över budget då hinner det aldrig bli ett bra transportsysten.

Järnvägar måste byggas färdigt i stråk så att även Stockholm får bort sina hårnålar. Låt Banverket låna pengarna i ett bolag som Botniabanan AB eller så kan du och dina gelikar i regeringen använda de vinster man gjorde på Vin och Sprit till att bygga järnväg för. Staten är de enda som tar investeringar på driften.

* Västerbotten är bra för Sverige och EU
Länsstyrelsen har inventerat råvarorna i Norr- och Västerbotten för att kartlägga hur försörjningen ser ut inom EU. Vi har malmen och skogen, det vet vi sedan tidigare. Nu ska vi inte i all hast plundra malmen och skogen för att kortsiktigt tillfredsställa EU. Nästan all järnmalm kommer från våra två län och 1/3 av guldet liksom andra metaller.

Skogen har gett landet välstånd men vi har fått tillbaka för lite. Det går också att få ut mer ut av skogen om man gödslar och förädlar trädslagen liksom att plantera. Däremot har inte landet Sverige gett oss de kommunikationer som vi förtjänar i form av vägar och järnvägar. Nu får man tillsammans se till att så blir fallet då våra tåg måste kunna gå igenom hela landet.

Så än en gång, SATSA pengarna som man fick för Vin och Sprit på Norrbotniabanan och en upprustning av befintliga nät så vi får ett fungerande system genom landet.

* Lite hängig igår på fullmäktige
Jag var inte i bästa form igår men jag var inte sämre än att jag blev ordentligt besviken på miljö- och vänsterpartietdå de kritiserar att vi går in med pengar för att få bättre luft. Det var de som i förhandlingar tvingade oss att ta bort väginvesteringarna som fanns i vägplanerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.