Moderaternas kärnväljare slipper höjd skatt

1 maj

Idag är det 1a maj och det är länge sedan det funnits så mycket att demonstrera mot. Den högerpolitik som regeringen för och angreppen på fackföreningsrörelsen är tillräcklig för stora demonstrationer. Vi får dock inte glömma bort den internationella solidariteten och den svältkatastrof som är på gång på grund av de kraftigt ökade livsmedelspriserna.

Orsaken till detta är flera men främst ökade drivmedelspriser och att en större andel av marken används till att producera drivmedel. Själv ska jag prata i Nordmaling och vad det kommer att handla om ska jag inte tala om i förväg. Men när jag kommit tillbaka och når datorn kommer talet att läggas ut på min hemsida www.s-info.se/holmlund. Då hittar du talet.

Moderatväljare slipper skattehöjningar

Moderatväljarna, deras kärnväljare i Täby, Danderyd, Lidingö, Nacka med flera slipper undan när skatten på småhus går upp. I Täby, Nacka och Danderyd får inte ett enda hushåll höjd skatt. Alliansen skulle ta bort fastighetsskatten inför valet men det blev istället en kommunal avgift och allt detta skulle finansieras inom bostadssektorn.

Avgiften blev 0,75 av taxeringsvärdet dock högst 6000 kronor. Nu när taxeringsvärdena går upp höjs avgiften där man inte nått taket och det är framför allt i de mindre kommunerna runt om i landet där inkomstläget är betydligt annorlunda än i moderatkommunerna som jag tidigare räknade upp. Stämmer uppgifterna så kommer 58 % av småhusägarna att få en höjd avgift. Den här regeringen för en gammal klassisk högerpolitik och ger till dom som redan har.

2 kommentarer

  1. Patrik L

    Moderaternas kärnväljare slipper inte skattehöjningarna när taxeringsvärderna ändras i höst. Lennart Holmlund gör i dagens blogg ett klassiskt sosse uttalanade genom att ljuga och förvränga fakta. Men som jag tidigare sagt – har man inte något eget nytt att komma med och om den egna politiken är svag så gnäller Lennart på andra. Så även idag.

    Vad gäller 1 maj så vore det intressant att veta hur många sosse väljare som går ut och demonstrerar. Det är inte många procent (om det ens kan räknas i procent). Ta bort 1 maj som helgdag! Den har sedan länge spelat ut sin roll. Med dagens media behövs den inte längre. Själv ska jag ner till rådhustorget och njuta av det soliga vädret och det folktomma toget idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.