Come Back

Idag är det come back efter tre dagars blogguppehåll. Orsaken till uppehållet har varit brist på tid och lite lust under helgen. I torsdags åkte vi, Inger och jag samt våra katter Måns och Moses, till Långvattnet. Vädret har varit hur bra som helst.

Tidsbristen har bestått i att ta hand om gräset som vuxit som värsta ogräset, fixa till den nyinköpta vattenpumpen, plantera blommor och ogräsrensning. Dessutom skulle potatislandet ställas i ordning och potatisen sättas.

Vanligen sätter vi runt 80 kilo så det är ett tufft arbete och jordfräsen är ju en märklig maskin som gör att det idag känns att man varit ute i hårt arbete. Man känner sig som vi brukar säga ordentligt ’leabruten’ vilket betyder att man har ont lite över allt. Dessutom har fotbolls-EM startat och hitintills har Tyskarna imponerat mest.

* Vänsterpartiet och luftföroreningar i Umeå
Det har funnits pengar för att ordna upp trafiksituationen här i Umeå men tyvärr så biföll Björn Rosengren besvären. Synd att Persson bytte ut Uusman annars hade det varit klart. Jag tror det var -97 och då fanns det pengar i Vägverkets planer och det skulle tas omtag.

Vid den tiden så fördes förhandlingar om budget med både miljöpartiet och vänsterpartiet och de var emot att vägar skulle byggas då de lever i någon konstig föreställning att vi klarar oss utan vägar. Det är märkligt att de inte inser vad alla andra gör att det enda som kan få ordning på luftproblemen i centrala Umeå är en förändring av vägsystemet.

Nu tvingas vi gå in med 250 miljoner kr för att ev. få igång projektet och jag hoppas verkligen att regeringen nu äntligen hjälper oss med detta problem då det inte går att klara luften utan nya vägar.

* Bränder
Det har varit torrt i skog och mark men det brinner ändå alldeles för mycket. När det är torrt så gäller det att vara extra försiktig när man är ute i skogen. Tyvärr har väl bränder i bostäder också ställt till lite problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.