Italienska högern legaliserar sexköp

Italiens nye konservativa högerregering har funderingar på hur man ska kunna stävja prostitutionen och främst den som sker på städernas gator. Inrikesministern Maroni är för att införa legala prostitutionskvarter samt att det ska garanteras hälsokontroller. Man tror att det ska skydda allmänheten. Andra förslag är att legalisera bordeller samtidigt som man överväger att ge hallickar livstidsstraff.

Jag tycker det är anmärkningsvärt att dessa förslag kommer från regeringsföreträdare i ett EU-land. Jag har i min vildaste fantasi inte kunnat tänka mig en sådan mörkblå och människoförnedrande syn på kvinnor. Nog kan det väl hända att någon enstaka kvinna ger sig in i prostitution av fri vilja men det är sannolikt inte många. Det är ren och skär människohandel som florerar där kvinnor säljs runt om i världen och Europa som vilken handelsvara som helst, samt där alla typer av brottslighet med all säkerhet florerar, inte minst droghandeln.

EU som alltid annars brukar hitta på en massa direktiv har en verklig och viktig uppgift i att finna ett system som stoppar människohandeln och prostitutionen. Här gäller det att vara modig och utmana de krafter som finns, krafter som har människosynen att kvinnor är en handelsvara som kan köpas och säljas och som dessutom förnedras. Tala om att högerpolitik är människoförnedrade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.